7.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Joanna 12).
Domáci 3-bitový koláč je jedným z tých dezertov, ktoré vám zostanú v pamäti na dlhý čas. Tento šialene sladký a na prípravu jednoduchý koláč by bol ideálny na nedeľné pohostenie alebo na bohatú sobotňajšiu domácu párty. A čo je najlepšie, na jeho prípravu nepotrebujete rúru. Všetko, čo potrebujete, je voľná polička v chladničke.
Nepečené koláče sú skvelou voľbou pre zaneprázdnených ľudí alebo pre tých, ktorí nemajú možnosť používať rúru. Pripravia ich aj študenti na internáte alebo dovolenkári v karavane. Nezabudnite ich však pripraviť niekoľko hodín pred podávaním, aby sušienky stihli zmäknúť a pudingový krém mal čas stuhnúť.
Ingrediencie:
- 400 g sušienok,
- 2 šálky mlieka,
- 2 žĺtky,
- 1/3 šálky bieleho cukru,
- 2 PL práškového cukru,
- 3 PL pšeničnej múky,
- 3 PL zemiakovej múky,
- 1 kocka mäkkého masla,
- 1 plechovka fudge hmoty,
- 500 ml smotany na šľahanie 33 %,
- 1 balenie stužovaču,
- 1 tabuľka mliečnej alebo tmavej čokolády.
Koláč 3-Bit, ktorý si vaši blízki zamilujú. Po jednom dni z neho nezostane ani omrvinka
- Do hrnca nalejte 1 šálku mlieka a zohrejte ho. V horúcom mlieku za stáleho miešania rozpustite cukor.
- Do zvyšného mlieka pridajte obe múky a žĺtky rozšľahané vidličkou. Dôkladne premiešajte a tenkým prúdom nalejte do hrnca s osladeným mliekom.
- Pudingovú zmes varte za stáleho miešania, kým nezhustne.
- Maslo vyšľahajte mixérom do nadýchanej konzistencie. Postupne pridávajte do pudingovej zmesi a miešajte do hladka.
- Smotanu vyšľaháme s práškovým cukrom a stužovačom do tuha.
- Formu vyložte potravinárskou fóliou. Na dno poukladáme sušienky (piškóty).
- Sušienky potrieme fudge hmotou a prikryjeme ďalšou vrstvou sušienok.
- Ďalšiu vrstvu by mala tvoriť pudingová hmota. Prikryjeme ďalšou vrstvou sušienok.
- Na vrch natrite šľahačku.
Vrch koláča 3-bit ozdobte najemno nastrúhanou alebo nadrobno nasekanou čokoládou. Kakao sa tiež hodí ako alternatíva, ale jeho horká chuť nemusí vyhovovať každému. Hotový koláč prikryte zvyškom fólie a vložte do chladničky aspoň na 4 hodiny. Najlepšie bude chutiť na druhý deň, keď krémy stuhnú a sušienky mierne zmäknú. Vychutnajte si ho!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ako si doma pripravíte šišky? Najlepšie podľa receptu, ktorý sa dedí z generácie na generáciu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.