7.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Juraj Rasla).
Tiramisu je najlepší zákusok bez pečenia, aký si len viete predstaviť. Recept pochádza priamo zo slnečného Talianska, ale chutí tak vynikajúco, že tento kávový zázrak dobyl svet. Hlavnými ingredienciami sú, samozrejme, espresso, lahodná smotana a trochu nápoja pre dospelých.
Rýchly koláč bez pečenia? Samozrejme, lahodné a spoľahlivé tiramisu. Recept na tento taliansky dezert je triviálny a určite ho zvládne aj cukrársky nováčik. Jeho nespornou výhodou je okrem chuti aj to, že ho pripravíte za krátky čas, no nezabudnite na istý sladký likér. Ide o likér amaretto.
Tiramisu alebo najlepší nepečený koláč
Ingrediencie:
- cca 350 g dlhých piškót
- 500 g syra mascarpone
- 350 ml silnej kávy espresso
- 40 ml likéru amaretto
- 2 vajcia
- 2 žĺtky
- cca 70 g práškového cukru
- 3-4 PL horkého kakaa
Spôsob prípravy:
- Začnite varením kávy. Pridajte likér a nechajte vychladnúť. Oddeľte bielka od žĺtkov.
- Žĺtky vložte do misky, pridajte práškový cukor a vyšľahajte mixérom do hladka. Potom po lyžiciach pridávajte syr mascarpone a stále miešajte.
- Keď získate hladkú a homogénnu zmes, vyšľahajte bielky do tuhých špičiek. Potom bielky pridajte do mascarpone a pomocou stierky dôkladne premiešajte.
- Piškóty dôkladne namočte do kávy a likéru a poukladajte jednu vedľa druhej na plech alebo inú väčšiu misu vystlanú papierom na pečenie. Piškóty potrieme polovicou krému.
- Krém dôkladne rozotrite po celom povrchu. Potom navrch položte zvyšné piškóty namočené v káve. Zvyšok krému rozotrieme na piškóty, povrch zarovnáme, posypeme kakaovým práškom a dáme na niekoľko hodín do chladničky, aby zmes stuhla.
Najlepší dezert je pripravený. Skúste si cez víkend pripraviť lahodné tiramisu a premeniť svoju kuchyňu na taliansku trattoriu.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Už nie strúhanka. Teraz sa touto prísadou vysype forma na piškótový koláč. Poteší svojou vôňou
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.