9.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/nesavinov).
Klasické zemiakové placky sú nám veľmi dobre známe. Ich chuť nás sprevádza už veľmi dlho a niektorí ľudia ich dokonca pripravujú so zatvorenými očami. Mnoho ľudí sa niekedy rozhodne klasický recept zmeniť a pridať k nemu chutnú prílohu. Urobili sme tak aj my a neľutujeme. Odteraz ich robíme len takýmto spôsobom.
Zemiakové placky sú nenáročné jedlo, ktoré pozná každý. Môžete si ich pripraviť sami doma, ale ak pôjdete do reštaurácie alebo mliečneho baru, môžete ich ochutnať aj tam. Ja som ich vždy robila podľa toho istého receptu, ktorý mi dala moja mama. Zakaždým vyjdú šialene chutné, chrumkavé a lahodné. Zistila som však, ako ich chuť vylepšiť len jednou ingredienciou. Nikdy by mi nenapadlo, že takáto kombinácia môže byť chutná, ale bola som milo prekvapená. Do klasického receptu je teda dobré pridať trochu žltého syra. Práve vďaka nemu budú placky po usmažení chrumkavejšie. Takto pripravené placky môžete podávať s kôprovou omáčkou, hubovou omáčkou alebo kyslou smotanou. Ak ste fanúšikom ich podávania s cukrom, táto verzia je tiež chutná.
Recept na zemiakové placky so syrom
Ingrediencie:
- 400 g zemiakov,
- cibuľa,
- 2 vajcia,
- 3 PL zemiakovej múky,
- lyžica pšeničnej múky,
- 200 g žltého syra,
- soľ,
- korenie.
Príprava placiek:
- Zemiaky ošúpte, umyte a nastrúhajte na strúhadle s veľkými okami. Zemiakovú zmes osoľte, okoreňte a nechajte približne 10 minút odstáť.
- Zmes sceďte od prebytočnej vody, pridajte nastrúhanú cibuľu a nastrúhaný syr.
- Do zmesi rozbijete 2 vajcia a pridáte pšeničnú a zemiakovú múku. Miešajte, kým sa prísady nespoja.
- Na rozohriatu panvicu dajte tuk a pomocou lyžice formujte tenké placky. Smažte ich z oboch strán dozlatista.
- Placky podávajte s obľúbenou posýpkou. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Je ťažké nájsť lepšie placky ako zemiakové. Nám sa to podarilo a táto zelenina vám vyrazí dych
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.