10.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Jaded Art).
Štvrtého januára bol sviatok, ktorý oslovil všetkých milovníkov slnečného Talianska a jeho chutí. Deň špagiet, ktorý sa oslavuje práve v tento deň, je ideálnou zámienkou na prípravu šialenej pasty. Zabudnite však na klasické ragu alebo carbonaru – vyskúšajte sicílsky recept s rybím nádychom.
Cestovinové jedlá sú nielen chutné, ale aj vhodné na každú príležitosť. Stačí len niekoľko jednoduchých ingrediencií a nenáročná príprava, aby uspokojili aj tých najväčších gurmánov. Oplatí sa však staviť na niečo špeciálne a jedinečné, preto vám predstavujeme recept na trochu inú omáčku, ako je bolonská.
Cestoviny také dobré, že by ich talianska babička žiadala viac
Talianska kuchyňa je esenciou chutí, farieb a neuveriteľných kulinárskych zážitkov. Tajomstvo dokonalých jedál spočíva najmä v jednoduchosti a nespochybniteľnej kvalite výrobkov. Tento sicílsky recept na Picchi Pacchio je ideálny a poteší aj samotnú taliansku babičku!
Talianske špeciality sú často založené na jednoduchých surovinách, a čo je lepšie, ich príprava zvyčajne trvá menej ako štvrť hodiny. To isté platí aj pre sicílske cestoviny Picchi Pacchio, ktoré sú kombináciou šialených paradajok, ančovičiek, bazalky a, samozrejme, syra. Táto kombinácia je ideálna na chladné popoludnia – naplní dom šialenou chuťou a hlavne osloví najväčších fanúšikov chutí slnečného Talianska.
Sicílske cestoviny Picchi Pacchio s ančovičkami
Ingrediencie:
- 360 g špagiet
- 1 kg čerstvých paradajok alebo kvalitných paradajok z konzervy
- 4 ančovičkové filé
- 3 strúčiky cesnaku
- cibuľa
- 100 g syra Provolone
- olivový olej
- niekoľko lístkov bazalky
- soľ
- korenie
Spôsob prípravy:
- Paradajky namočte do horúcej vody, ošúpte a nakrájajte na malé kúsky. Ak používate paradajky z konzervy, vložte ich do misky a dôkladne roztlačte vidličkou.
- Cibuľu a cesnak nakrájajte nadrobno – zeleninu orestujte na panvici s trochou olivového oleja. Keď zhnedne, pridajte ančovičky. Po chvíli pridajte paradajky, lístky bazalky, soľ a korenie a omáčku zredukujte.
- Medzitým uvarte špagety al dente.
- Cestoviny pridajte do uvarenej omáčky a všetko krásne premiešajte, kým paradajky nezakryjú pastu. Na záver posypte syrom a máte hotovo.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Pridajte do paradajkovej polievky. Ešte nikdy nechutila tak dobre
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.