9.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Mironov Vladimir).
Máte v chladničke zásobu rezňov? Ak chcete, aby mäso bolo stále chutné a nie gumové a tvrdé ako podrážka, naučte sa trik na triviálne ohrievanie. Odteraz už nebude včerajšia špecialita nočnou morou, ale stále chutným sústom.
Bravčové rezne, hydinové rezne alebo mleté mäso – všetky rezne a fašírky sú skutočnými klenotmi tradičnej slovenskej kuchyne. Často nám však zostane prebytok mäsových špecialít, čo je skvelý spôsob, ako si dať ďalšie jedlo bez zbytočnej prípravy Potom však nastáva problém správneho ohrevu – pozrite sa, ako to urobiť, aby bolo mäso stále šťavnaté a chutné.
Ohrievané bravčové rezne nemusia byť suché a tvrdé ako čipsy – naučte sa osvedčený trik
Koľko je kuchýň, toľko je aj osvedčených trikov a spôsobov, ako skladovať alebo pripravovať chutné večere. Ako teda ohrievať rezne, aby chutili rovnako dobre aj na druhý deň? Ukázalo sa, že je to jednoduchšie, ako by ste si mysleli – netreba sa s nimi trápiť ani ich znovu preprážať.
Ak chcete, aby vaše rezne zostali chutné a šťavnaté, zabudnite na ich ohrievanie na panvici. Tento spôsob spôsobí, že mäso bude rýchlo suché a nechutné. Oveľa vhodnejšia je rúra. Rezne vložte do rúry. Ďalším krokom bude prikrytie alobalom a vloženie misky do predhriatej rúry. Najlepšie je ohrievať rezne približne štvrť hodiny pri teplote 180 °C.
Ako ohrievate bravčové rezne? Toto je najlepší spôsob
Bravčové rezne zohriate v rúre budú rovnako chutné ako po vyprážaní a ich štruktúra a chuť sa nezmení. Nezabudnite ich však alobalom prikryť – inak sa celé vysušia.
Treba však mať na pamäti triky, ktoré pravdepodobne neprinesú chutný výsledok. Podobne ako pri ohrievaní na panvici neodporúčame používať mikrovlnné metódy. Bravčové rezne ohrievané v mikrovlnnej rúre určite nezískajú svoju chrumkavosť a dokonca sa rozmočia a stanú sa nepožívateľnými. Podobne sa bude správať aj hydina alebo fašírky. Mäso bude gumové a, čo je najhoršie, zbavené mnohých výživových hodnôt.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Konzumácia takejto zeleniny sa môže skončiť zle. Toto nikdy nerobte
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.