Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Kamarátka, ktorá pečie koláče, sa so mnou podelila o recept na dokonalý piškótový koláč. Tajomstvo je v množstve tejto zložky

10.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/antpkr). Ideálne ku káve alebo ako základ na koláč. Je ťažké predstaviť si cukrárenské výrobky bez piškótovej torty. Aj keď je výborná sama o...

10.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/antpkr).

Ideálne ku káve alebo ako základ na koláč. Je ťažké predstaviť si cukrárenské výrobky bez piškótovej torty. Aj keď je výborná sama o sebe, je vynikajúcim základom aj pre iné dezerty. Ako ju pripraviť? Ako vždy, dôležité sú pomery a jeden ďalší detail.

Foto: shutterstock.com/antpkr

Aby bol piškótový koláč dokonale mäkký, úžasne vlhký a správne nadýchaný, musíte sa uistiť, že používate správne kvalitné prísady. Nielenže by ste mali používať osvedčené a testované výrobky, ale predovšetkým je ich teplota. Vajíčka vyberte z chladničky niekoľko hodín predtým, ako začnete pripravovať koláč. Zabezpečíte si tak prvotriedny piškótový koláč.

Zloženie:

  • 6 vajec,
  • 1 šálka bieleho cukru,
  • 1 šálka pšeničnej múky,
  • pol šálky zemiakovej múky,
  • 2 lyžice jablčného octu,
  • 2 čajové lyžičky sódy bikarbóny,
  • 2 lyžice masla alebo oleja na vymastenie formy,
  • strúhanka na posypanie formy,
  • štipka soli,
  • práškový cukor na ozdobu.

Perfektný piškótový koláč, ktorý pripravíte za pol hodiny. Vaša rodina bude nadšená

  1. Oddeľte bielky od žĺtkov. Do misy s bielkami pridajte štipku soli a všetko vyšľahajte do hladkej, tuhej peny.
  2. Žĺtky zmiešajte s cukrom. Pomocou mixéra zmes vyšľahajte do hladka.
  3. Do vaječnej zmesi pridajte cukor a preosejte obe múky a sódu bikarbónu. Celú zmes premiešajte.
  4. Do cesta pridajte bielky a opäť premiešajte, najlepšie jemnými pohybmi, aby sa zmes dobre prevzdušnila.
  5. Formu na pečenie vymažte maslom alebo olejom a dôkladne vysypte strúhankou. Prípadne môžete namiesto strúhanky použiť celozrnnú múku.

Piškótový koláč pečte 30-40 minút pri 180 stupňoch Celzia (horný a dolný ohrev). Koláč by sa mal piecť na strednej polici a po upečení otvorte dvierka, aby piškótový koláč postupne a pomaly vychladol. Až po 5 – 10 minútach ho môžete preniesť na pracovnú dosku a koláč vyberte z formy až po úplnom vychladnutí. Pred podávaním koláč posypte práškovým cukrom a určite vám v okamihu zmizne z tanierov. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Už nie strúhanka. Teraz sa touto prísadou vysype forma na piškótový koláč. Poteší svojou vôňou

Položte ho na silvestrovský stôl a zmizne ešte pred polnocou. Vždy vyjde


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Ako sa vyrába vyčistené maslo a čím sa líši od bežného masla? Všetko, čo potrebujete vedieť

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Indre Pau). Ako sa vyrába vyčistené maslo a ako ho používate v kuchyni? Takéto maslo sa často objavuje v…

Majonéza došla a obchody sú zatvorené? Vyrobte si ju sami. Tento recept všetko zachráni

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Domáca majonéza je umenie, ktoré si vyžaduje trochu trpezlivosti a dôslednosti. Chuť, ktorú získate, však odmení každú…

Bravčové mäso do mlieka nenamáčam. Mám iný patent na jemné a mega šťavnaté bravčové rezne

20.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ana Maria Ciobanu). Bravčové rezne sú v slovenskej kuchyni klasikou, bez ktorej si nevieme predstaviť sviatky či nedeľný obed.…

Lahodné rafaello palacinky. Pre milovníkov kokosovej chuti

20.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anastasia Turshina). Máte radi kokosovú príchuť? Potom musíte vyskúšať tento jednoduchý recept na rafaello palacinky. Nie sú ničím iným…

Najlepší dezert pre milovníkov čokolády. Recept na ,,Čokoládový sen“

20.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Shutterstock AI). ,,Čokoládový sen" je určite koláč na zvláštne príležitosti. Na hostí vždy urobí dojem. Niet divu, kombinácii dokonale…

Auto Trendy

Pekelná jama uprostred púšte: Ohnivý kráter horí už 50 rokov a vedci nevedia, ako ho uhasiť

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si miesto, kde zem doslova horí pod nohami, kde plamene šľahajú z obrovskej diery v zemi už päť desaťročí bez prestávky. Nie, nie je…

Radar vás odhalí skôr, než stihnete brzdou zachrániť situáciu!

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Mnohí vodiči si stále myslia, že rýchle zabrzdenie ich zachráni pred pokutou. Ale moderné technológie im ukazujú červenú! Nové radary Policajného zboru dokážu zaznamenať rýchlosť…

Americký sen na čínskych cestách končí: Ford zastavuje dodávky do Číny

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Obchodná vojna medzi USA a Čínou začína naberať na obrátkach. Po prísnych clách zo strany Spojených štátov odpovedala Čína rovnakou mincou, čo donútilo aj amerického…

Otváraš dvere auta nesprávnou rukou? Táto chyba môže stáť niekoho život!

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Otváranie dverí auta – zdá sa, že banálna činnosť, ktorú robíme automaticky, však? Avšak, vedeli ste, že nesprávna ruka môže spôsobiť vážnu nehodu a ohroziť…

Zázrak z kuchyne pre šoférov

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Daždivé rána často znamenajú pre vodičov jednu obrovskú nepríjemnosť – zahmlené okná. Neprehľadná viditeľnosť je nielen nepríjemná, ale aj nebezpečná. Vedeli ste však, že tento…

Európa zaostáva: Chýba 2,2 milióna nabíjačiek pre elektromobily!

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Bez nabíjačiek to nepôjde! Európska únia čelí obrovskej výzve – ak chce splniť stanovené klimatické ciele a podporiť rozmach elektromobility, musí pridávať viac ako 3…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov