10.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/margouillat photo).
Zima nepustí a chladné počasie, ktoré s ňou prišlo, spôsobuje, že sa nám nechce vystrčiť nos von. Keď však musíte ísť von, je dobré vrátiť sa s myšlienkou, že na vás čaká chutné jedlo. V ideálnom prípade by to mohla byť hrejivá polievka. Táto svoju úlohu určite splní dokonale.
Zima je obdobím, keď v kuchyni hľadáme recepty na najrôznejšie polievky. Práve tie sú určené na to, aby nás po sychravej prechádzke zahriali a spríjemnili nám pocit pohody. Väčšinou varíme len tradičné jedlá, ale niekedy musíme skúsiť pripraviť aj niečo nové. V tejto situácii nám môžu dôjsť aj nápady. Vtedy vám prichádzame na pomoc a ukážeme vám jedlá, na ktoré by ste ani nepomysleli.
Krémová, pórová polievka je presne to. Zdá sa, že o nej počul každý, ale málokto sa ju rozhodne pripraviť. Aby bol pokrm aromatickejší a chuť póru výraznejšia, odporúčame pridať viac póru. K ingredienciám môžete pridať aj strúčiky cesnaku, ktoré dodajú chuti väčšiu hĺbku. Pokiaľ ide o korenie, nemá zmysel sa obmedzovať. V našom recepte ich nie je veľa, ale odporúčame pridať provensálske bylinky alebo štipku muškátového orieška.
Pórová krémová polievka – recept
Ingrediencie
- 1 l vývaru,
- veľký pór,
- 2 cibule,
- 3 zemiaky,
- petržlenová vňať,
- soľ,
- korenie,
- olej.
Príprava
- Cibuľu ošúpte a nakrájajte nadrobno. Na panvici rozohrejte olej a keď je horúci, pridajte cibuľu. Zeleninu opečte do zlatista.
- Svetlú časť póru pozdĺžne rozrežte, dôkladne opláchnite pod studenou vodou a nakrájajte na polkruhy. Zeleninu pridajte k cibuli a niekoľko sekúnd ju restujte.
- Do hrnca nalejte vývar, mierne ho priveďte do varu a pridajte osmaženú zeleninu. Všetko varte, kým pór nezmäkne.
- Potom všetko rozmixujte na hladký krém. Nakoniec pokrm dochuťte soľou a korením a posypte čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávajte s čerstvým chlebom alebo cesnakovými krutónmi. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Túto prísadu som pridala do zemiakových placiek. Odteraz si každý pýta tento recept
Dodržiavam pravidlo 3:2:1 a krehké cesto vyjde vždy perfektne
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.