Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Domáci chlieb, ideálny na raňajky. Zvonka chrumkavý a zvnútra neskutočne mäkký

10.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/pbd Studio). Chlieb je neoddeliteľnou súčasťou mnohých jedál. Najčastejšie ho však používame, keď chceme pripraviť chlebíčky. A nič nechutí lepšie ako chlebíčky z teplého...

10.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/pbd Studio).

Chlieb je neoddeliteľnou súčasťou mnohých jedál. Najčastejšie ho však používame, keď chceme pripraviť chlebíčky. A nič nechutí lepšie ako chlebíčky z teplého a chrumkavého chleba. Ak si chcete vychutnať jeho chuť, použite tento recept. Vždy sa podarí.

Foto: shutterstock/pbd Studio

Chlieb sa nachádza takmer v každej domácnosti. Podávame ho na raňajky, večeru a ako prílohu k polievkam a duseným jedlám. Zvyčajne ho kupujeme v obchode a len málo ľudí sa rozhodne pripraviť si ho doma. Takáto príprava však nie je taká zložitá, ako sa môže zdať. Aby chlieb vyšiel dostatočne chutný, je potrebné venovať pozornosť surovinám aj prísadám. V obchodoch nájdete chleby s pridanými bylinkami alebo obilninami. Tento chlieb má aj niečo navyše.

Chlieb v hrnci je uvarený efektívne a okamžite cítite jeho vôňu. Do stredu sa pridáva vyprážaná cibuľa, vďaka ktorej získava na chuti. Ak však nemáte doma liatinový hrniec, nič nie je stratené. Môžete ho pripraviť aj v rúre.

Recept na cibuľový chlieb v hrnci

Ingrediencie

  • 800 g pšeničnej múky,
  • 500 ml teplej vody,
  • 2 cibule,
  • 20 g čerstvého droždia,
  • lyžička soli,
  • olej.

Spôsob prípravy

  1. Cibuľu ošúpte a nakrájajte na kocky. Na panvici rozohrejte olej a keď je horúci, pridajte cibuľu a smažte, kým nezhnedne.
  2. Do väčšej misy preosejte múku. V samostatnej miske rozdrobte droždie a zmiešame ho s 3 lyžicami teplej vody. Zmes nalejte do misy s múkou a jemne premiešajte.
  3. Do misy s múkou pridajte aj osmaženú cibuľu, osoľte a zalejte zvyškom teplej vody. Hnetieme, kým sa cesto nespojí a nevznikne pružné cesto.
  4. Pripravené cesto preneste na pomúčenú pracovnú plochu a vytvarujte z neho vhodný tvar. Potom ho prikryte utierkou a nechajte kysnúť približne 2 hodiny.
  5. Počas tejto doby vložte liatinový hrniec do rúry vyhriatej na 200 °C.
  6. Po uplynutí tohto času cesto preložíme na papier na pečenie a vrch opatrne narežeme nožom. Cesto vložte do horúceho hrnca. Celé ho vložte do horúcej rúry. Pečieme pod pokrievkou približne 30-35 minút. Na konci pečenia odstráňte pokrievku, aby kôrka získala zlatistú farbu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Majstrovské špagety so sicílskym nádychom. Táto pasta chutí lepšie ako od talianskej babičky

Prečítajte si ho a pripravte, pretože toto jedlo si nemôžete nechať ujsť. Najlepšie chutia so zemiakmi a uhorkovým šalátom


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Francúzska zemiaková polievka je majstrovské dielo. Za pár eúr máte večeru ako v reštaurácii

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MariaKovaleva). Jednoduchá a chutná večera, ktorá nestojí veľa a je rýchlo hotová? Nemusí to byť len vyprážané jedlo so…

Takto podávam baklažán. Uložte si recept, pretože budete nadšení

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/BearFotos). Stal sa neoddeliteľnou súčasťou mojej kuchyne, takže ho mám vždy poruke. Používam ho na prípravu rýchleho, chutného a…

Obyčajné mleté mäso nerobím. Ohnivé kotlety sú oveľa lepšie, tajomstvom je chlieb

21.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Oakland Images) Požarského ohnivé kotlety bol pokrm, ktorý sa v Rusku objavil za vlády cára Mikuláša I. Tento rezeň…

Auto Trendy

Prečo riskovať pokutu? Naučte sa kedy a ako používať zadné hmlové svetlá!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zákon prikazuje montovať na vozidlá zadné hmlové svetlá. Za ich nesprávne používanie hrozí pokuta. Kedy by sme ich mali používať? Nie všetci vodiči ich vedia…

Osem dôvodov, prečo sa motorky stanú vašou novou závislosťou: Prestaňte sa obmedzovať autami!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jazdenie na autách ma fascinuje čoraz menej, zatiaľ čo motorky ma úplne očarili. Po dôkladnom zamyslení som prišiel k jednoznačnému záveru: motorky sú jednoducho lepšie.…

Marcopolo uvádza na trh Nomade: 4x4 dieselový obytný automobil

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vďaka špičkovej technológii a exkluzívnemu dizajnu spája Nomade robustnosť a pohodlie. Marcopolo Motorhome, divízia spoločnosti Marcopolo

Objasnené: Ako bude fungovať nové chladiace zariadenie pre jazdcov F1

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Exkluzívny pohľad na fungovanie nového chladiaceho zariadenia, ktoré FIA schválila na rok 2025. Prototyp FIA pre nové chladiace zariadenie formuly 1 využíva chladenú vodu, ktorá…

Hybridné superauto na každodenné používanie? Arthurov McLaren má 700 koní, ale kosti vám nezlomí

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Po meste v elektrickom režime a za mestom na kľukatej ceste naštartujem revúci motor V6 Turbo. McLaren Arthur je hybridný superautomobil, s ktorým sa dá…

Bugatti sa nezastaví na 490 km/h. Výrobca chce prekonať hranicu 500 km/h

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Bugatti Chiron Chiron Super Sport 300+ prekonal rekord najrýchlejšieho sériovo vyrábaného auta na svete, ale výrobca sa pri tom nechce zastaviť. Spoločnosť naznačuje, že ďalším…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov