Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Jednoduchý recept na rýchly zimný koláč. V chladný deň nič neukľudní tak ako čokoláda so slaným prídavkom

12.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Africa Studio). Je ťažké nájsť niekoho, kto nemá rád čokoládu. Koláče a dezerty s ňou sú veľmi obľúbené, najmä v zime, keď väčšina z...

12.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Africa Studio).

Je ťažké nájsť niekoho, kto nemá rád čokoládu. Koláče a dezerty s ňou sú veľmi obľúbené, najmä v zime, keď väčšina z nás uprednostňuje ťažké a aromatické dezerty. Ako si pripraviť ten najlepší zimný koláč pod slnkom? Určite máte väčšinu produktov vo svojich kuchynských skrinkách.

Koláč je nielen chutný, ale aj lákavý na pohľad.
Foto: shutterstock/Africa Studio

Tento zimný a rýchly koláč vás zahreje počas chladných dní. To všetko vďaka pikantnému prídavku, ktorý sa dokonale hodí k hlbokej a sladkej chuti čokolády. Všetko je to samozrejme o chilli. Nóta pikantnosti v domácom dezerte nás nielen zahreje, ale aj zvýrazní chuť ostatných ingrediencií. Nečakajte na koniec mrazenia a pripravte si tento vynikajúci koláč ešte dnes.

Ingrediencie:

  • 200 ml mlieka,
  • 300 g pšeničnej múky,
  • 110 g bieleho cukru,
  • 200 g dezertnej čokolády,
  • 2 vajcia,
  • 80 ml oleja,
  • 100 ml smotany,
  • 2 PL nesladeného kakaa,
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva,
  • 1 lyžička instantnej kávy,
  • 1 čajová lyžička škorice,
  • 1 čajová lyžička chilli.
Pripravte si tento vynikajúci koláč ešte dnes.
Foto: shutterstock/Pinkyone

Jednoduchý a rýchly zimný koláč. Korenistá prísada zahreje chuťové bunky

  1. Múku preosejte do hlbokej misy. Pridáme prášok do pečiva, škoricu, chilli a kakao.
  2. V druhej miske vyšľahajte vajcia s cukrom do hladka a mierne nadýchaného cesta.
  3. Do vaječnej zmesi pridajte olej a mlieko. Dôkladne premiešajte.
  4. Mokré prísady vlievajte tenkým prúdom do múky s práškom a korením a miešajte, kým sa prísady nespoja.
  5. Jednu čokoládovú tabuľku (100 g) nakrájajte nadrobno a pridajte do cesta.
  6. Hotové cesto nalejte do formy (24×12 cm) vyloženej papierom na pečenie alebo vymastenej maslom a vysypanej strúhankou.

Koláč pečte pri teplote 180 stupňov Celzia, horný a dolný režim, približne 50-60 minút. Pred vybratím z rúry je najlepšie koláč skontrolovať paličkou. Kým koláč chladne, je dobré pripraviť polevu. Nalejte smotanu do hrnca a pridajte rozdrvenú čokoládu (zvyšných 100 g). Miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Touto polevou ozdobte tortu. Táto verzia bude nielen chutná, ale aj lákavá na pohľad. Dobrú chuť!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Za tento nepečený koláč mi poďakujete. Neexistuje lepší dezert, ktorý môžete pripraviť za 15 minút

Nadýchané rohlíčky s krémovou náplňou. Použite metódu 1:1:1 a cesto vyjde lepšie ako z cukrárne


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Ako sa vyrába vyčistené maslo a čím sa líši od bežného masla? Všetko, čo potrebujete vedieť

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Indre Pau). Ako sa vyrába vyčistené maslo a ako ho používate v kuchyni? Takéto maslo sa často objavuje v…

Majonéza došla a obchody sú zatvorené? Vyrobte si ju sami. Tento recept všetko zachráni

21.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Domáca majonéza je umenie, ktoré si vyžaduje trochu trpezlivosti a dôslednosti. Chuť, ktorú získate, však odmení každú…

Bravčové mäso do mlieka nenamáčam. Mám iný patent na jemné a mega šťavnaté bravčové rezne

20.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ana Maria Ciobanu). Bravčové rezne sú v slovenskej kuchyni klasikou, bez ktorej si nevieme predstaviť sviatky či nedeľný obed.…

Lahodné rafaello palacinky. Pre milovníkov kokosovej chuti

20.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anastasia Turshina). Máte radi kokosovú príchuť? Potom musíte vyskúšať tento jednoduchý recept na rafaello palacinky. Nie sú ničím iným…

Najlepší dezert pre milovníkov čokolády. Recept na ,,Čokoládový sen“

20.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Shutterstock AI). ,,Čokoládový sen" je určite koláč na zvláštne príležitosti. Na hostí vždy urobí dojem. Niet divu, kombinácii dokonale…

Auto Trendy

Pekelná jama uprostred púšte: Ohnivý kráter horí už 50 rokov a vedci nevedia, ako ho uhasiť

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Predstavte si miesto, kde zem doslova horí pod nohami, kde plamene šľahajú z obrovskej diery v zemi už päť desaťročí bez prestávky. Nie, nie je…

Radar vás odhalí skôr, než stihnete brzdou zachrániť situáciu!

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Mnohí vodiči si stále myslia, že rýchle zabrzdenie ich zachráni pred pokutou. Ale moderné technológie im ukazujú červenú! Nové radary Policajného zboru dokážu zaznamenať rýchlosť…

Americký sen na čínskych cestách končí: Ford zastavuje dodávky do Číny

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Obchodná vojna medzi USA a Čínou začína naberať na obrátkach. Po prísnych clách zo strany Spojených štátov odpovedala Čína rovnakou mincou, čo donútilo aj amerického…

Otváraš dvere auta nesprávnou rukou? Táto chyba môže stáť niekoho život!

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Otváranie dverí auta – zdá sa, že banálna činnosť, ktorú robíme automaticky, však? Avšak, vedeli ste, že nesprávna ruka môže spôsobiť vážnu nehodu a ohroziť…

Zázrak z kuchyne pre šoférov

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Daždivé rána často znamenajú pre vodičov jednu obrovskú nepríjemnosť – zahmlené okná. Neprehľadná viditeľnosť je nielen nepríjemná, ale aj nebezpečná. Vedeli ste však, že tento…

Európa zaostáva: Chýba 2,2 milióna nabíjačiek pre elektromobily!

21.4.2025 Redakcia Auto trendy - Bez nabíjačiek to nepôjde! Európska únia čelí obrovskej výzve – ak chce splniť stanovené klimatické ciele a podporiť rozmach elektromobility, musí pridávať viac ako 3…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov