12.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Africa Studio).
Je ťažké nájsť niekoho, kto nemá rád čokoládu. Koláče a dezerty s ňou sú veľmi obľúbené, najmä v zime, keď väčšina z nás uprednostňuje ťažké a aromatické dezerty. Ako si pripraviť ten najlepší zimný koláč pod slnkom? Určite máte väčšinu produktov vo svojich kuchynských skrinkách.
Tento zimný a rýchly koláč vás zahreje počas chladných dní. To všetko vďaka pikantnému prídavku, ktorý sa dokonale hodí k hlbokej a sladkej chuti čokolády. Všetko je to samozrejme o chilli. Nóta pikantnosti v domácom dezerte nás nielen zahreje, ale aj zvýrazní chuť ostatných ingrediencií. Nečakajte na koniec mrazenia a pripravte si tento vynikajúci koláč ešte dnes.
Ingrediencie:
- 200 ml mlieka,
- 300 g pšeničnej múky,
- 110 g bieleho cukru,
- 200 g dezertnej čokolády,
- 2 vajcia,
- 80 ml oleja,
- 100 ml smotany,
- 2 PL nesladeného kakaa,
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva,
- 1 lyžička instantnej kávy,
- 1 čajová lyžička škorice,
- 1 čajová lyžička chilli.
Jednoduchý a rýchly zimný koláč. Korenistá prísada zahreje chuťové bunky
- Múku preosejte do hlbokej misy. Pridáme prášok do pečiva, škoricu, chilli a kakao.
- V druhej miske vyšľahajte vajcia s cukrom do hladka a mierne nadýchaného cesta.
- Do vaječnej zmesi pridajte olej a mlieko. Dôkladne premiešajte.
- Mokré prísady vlievajte tenkým prúdom do múky s práškom a korením a miešajte, kým sa prísady nespoja.
- Jednu čokoládovú tabuľku (100 g) nakrájajte nadrobno a pridajte do cesta.
- Hotové cesto nalejte do formy (24×12 cm) vyloženej papierom na pečenie alebo vymastenej maslom a vysypanej strúhankou.
Koláč pečte pri teplote 180 stupňov Celzia, horný a dolný režim, približne 50-60 minút. Pred vybratím z rúry je najlepšie koláč skontrolovať paličkou. Kým koláč chladne, je dobré pripraviť polevu. Nalejte smotanu do hrnca a pridajte rozdrvenú čokoládu (zvyšných 100 g). Miešajte, kým sa čokoláda úplne nerozpustí. Touto polevou ozdobte tortu. Táto verzia bude nielen chutná, ale aj lákavá na pohľad. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Za tento nepečený koláč mi poďakujete. Neexistuje lepší dezert, ktorý môžete pripraviť za 15 minút
Nadýchané rohlíčky s krémovou náplňou. Použite metódu 1:1:1 a cesto vyjde lepšie ako z cukrárne
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.