12.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels/Karolina Grabowska).
Talianska kuchyňa je založená na jednoduchosti a čerstvých a kvalitných surovinách. Jedným z jednoduchších receptov sú vynikajúce gnocchi. Podávajte ich originálnym spôsobom a z klasiky sa stane majstrovské a absolútne chutné jedlo, za ktoré by sa nemusela hanbiť ani talianska Nonna.
V talianskej kuchyni platí, že čím jednoduchšie, tým lepšie. Preto sú všetky druhy cestovín a klasické chute v slnečnom Taliansku také obľúbené. Jedným z nich sú aj šialene mäkké gnocchi, ktoré sa pripravujú na zemiakovom základe. Zistite, s čím tieto rozkošné halušky podávať, aby chutili ako priamo z babičkinej kuchyne.
S čím podávať talianske gnocchi? Vládne jednoduchosť a pestré prílohy
Tradičné talianske gnocchi sú skvelým spôsobom, ako si pripraviť rýchlu večeru. Toto jedlo bohaté na vitamíny sa pripravuje veľmi jednoducho a výsledok uspokojí aj tých najnáročnejších gurmánov! Okrem dokonale nadýchaného, mäkkého a v ústach sa rozplývajúceho cesta nezabudnite na estetické servírovanie a polevy, ktoré hrajú hlavnú úlohu. Nápadov je veľa, ale my vám prezradíme tie pravé klasické, ktoré vždy chutia šialene.
Najjednoduchším duom pre gnocchi je, samozrejme, pridanie paradajok a syra. Omáčku môžete pripraviť na niekoľko spôsobov a použiť čerstvé suroviny, passatu alebo konzervované paradajky. Stačí zeleninu ochutiť, povariť a večera je hotová. Na záver pridajte ešte trochu dobrého talianskeho syra a lístok bazalky.
Pre milovníkov trochu zložitejších chutí máme tiež návrhy. Zemiakové gnocchi chutia rovnako vynikajúco aj s pridaním hubovej omáčky. Tu môžete použiť šampiňóny alebo lesné huby – všetko závisí od vašej chuti a dostupnosti.
Gnocchi v talianskom štýle – táto omáčka je skutočným majstrovským dielom
Gnocchi v gorgonzolovej omáčke s vlašskými orechmi a chrumkavou slaninou sú mimoriadne aromatické, chutné a krásne na tanieri. Takéto jedlo určite poteší na dennej báze, ale nič vám nebráni v tom, aby ste ho podávali na špeciálnu príležitosť. V tomto prípade sa rozhodnite pre kvalitný syr a skombinujte ho s chrumkavou slaninkou, ktorá pokrm krásne dotvorí.
Rovnako chutná je aj kombinácia gnocchi so špenátom, akýmkoľvek pestom, napríklad zeleným alebo červeným, alebo pridaním pečenej zeleniny. Hodí sa aj trochu viac slovenská variácia, t. j. smotanová omáčka – v takom prípade sa odporúča veľkorysá porcia syra.
V Taliansku sa chutné gnocchi podávajú aj ako príloha k polievkam. Dobre chutia v paradajkovej alebo zeleninovej polievke. Gnocchi môžu pokojne plávať aj v klasickom vývare alebo aromatickom bujóne. Sú tiež skvelou prílohou k dusenému mäsu alebo mäsovým špecialitám.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Po tomto recepte siahnem vždy, keď nemám nápad na večeru. Funguje zakaždým
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.