Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Najlepší recept na dusenú bravčovú krkovičku. Vyjde jemná a šťavnatá

14.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slawomir Fajer). Bravčová krkovička je veľmi chutné mäso, ak sa správne pripraví. Často je totiž tvrdá alebo veľmi gumová, čo kazí celú chuť. Našťastie...

14.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slawomir Fajer).

Bravčová krkovička je veľmi chutné mäso, ak sa správne pripraví. Často je totiž tvrdá alebo veľmi gumová, čo kazí celú chuť. Našťastie existuje recept, ktorý zabezpečí, že bravčová krkovička bude vždy šťavnatá a jemná. Stačí dodržiavať niekoľko pravidiel. Pozrite si, ako pripraviť dokonalé mäso.

Čo urobiť, aby bravčová krkovička ostala jemná a mäkká?
Foto: shutterstock/Slawomir Fajer

Dusená bravčová krkovička je chutné jedlo, ktoré sa môže podávať napríklad so zemiakovou kašou a čerstvým šalátom, čím sa stane chutnou večerou pre celú rodinu. Čo však môžete urobiť, aby mäso zostalo krehké a jemné? Stačí si zapamätať niekoľko dôležitých krokov a pripraviť bravčovú krkovičku podľa nižšie uvedeného receptu. Je to skutočná hostina pre chuťové bunky!

Čo by ste mali urobiť, aby bola vaša bravčová krkovička vždy mäkká a jemná? Toto je to, čo si musíte zapamätať

Prvým a najdôležitejším pravidlom, ak chcete pripraviť jemnú, krehkú a šťavnatú krkovičku, je vybrať si kvalitné mäso. Dbajte na to, aby ste si nevybrali veľký kus mäsa, pretože čím menší kus, tým je pravdepodobnejšie, že pochádza z mladého zvieraťa. To má veľký vplyv na to, či bude krkovička po uvarení mäkká.

Preto sa odporúča vyberať kusy s hmotnosťou približne 1,5 – 2 kg. Väčšie kusy budú tvrdé a nie veľmi chutné. Okrem toho majte na pamäti, že bravčová krkovička na strane chrbta je zvyčajne jemnejšia a menej vláknitá.

Ďalšou veľmi dôležitou vecou je, aby ste bravčovú krkovičku vopred namarinovali. V tomto prípade sa najlepšie osvedčí med, cesnak, sójová omáčka, horčica a sladká paprika. Mäso nakrájajte na hrubé plátky a opatrne ich obaľte v marináde. Takto pripravená bravčová krkovička by mala odpočívať aspoň 2 – 3 hodiny. V ideálnom prípade by sa však mäso malo uložiť na chladné miesto na celú noc.

Najlepšie je namarinovať bravčovú krkovičku deň vopred.
Foto: shutterstock/Slatan

Ako pripraviť dokonalú dusenú bravčovú krkovičku? Tento recept sa oplatí poznať

Keď je naša bravčová krkovička marinovaná, môžeme sa pustiť do jej ďalšej prípravy. Na tento chutný pokrm potrebujeme niekoľko dôležitých ingrediencií, ktoré dodajú nášmu jedlu arómu a chuť.

Tu je zoznam toho, čo potrebujeme mať v kuchyni:

  • 600 g bravčovej krkovičky,
  • 1 cibuľa,
  • 1 bobkový list,
  • 1 štipka mletej feferónky,
  • 2 lyžičky mletej sladkej papriky,
  • 1 lyžička mletej údenej papriky,
  • soľ a korenie,
  • olej na vyprážanie,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 2 lyžice pšeničnej múky,
  • 100 ml sladkej smotany,
  • petržlenová vňať.
Príprava dusenej bravčovej krkovičky nie je zložitá.
Foto: shutterstock/Arkadiusz Fajer

Príprava dusenej bravčovej krkovičky nie je zložitá, ak presne dodržíme nižšie uvedené kroky. Ak chceme získať chutnú a šťavnatú bravčovú krkovičku, musíme dodržať nasledujúce kroky:

  1. Bravčovú krkovičku nakrájame cez vlákna na 1,5 cm hrubé plátky. Plátky jemne naklepeme tĺčikom.
  2. Jeden strúčik cesnaku roztlačíme so soľou, korením, paprikou a trochou oleja. Touto zmesou potrieme plátky bravčovej krkovičky a necháme ich v chladničke približne 2 hodiny.
  3. Potom nakrájame cibuľu na kocky a druhý strúčik cesnaku nakrájame na väčšie kúsky.
  4. Ďalším krokom je vybrať mäso z chladničky, aby dosiahlo izbovú teplotu. Keď sa tak stane, obalíme ho v múke a každý kúsok opečieme z oboch strán na rozpálenom tuku.
  5. Osmaženú krkovičku preložíme do samostatného hrnca a na panvici osmažíme cibuľu, pridáme štipľavú a údenú papriku. Za stáleho miešania smažíme pol minúty. Cibuľu a papriku pridáme k mäsu a do hrnca pridáme cesnak.
  6. Do panvice, na ktorej sme smažili mäso a cibuľu, nalejeme pohár vody a počkáme, kým sa začne variť. Potom pomocou špachtle opatrne vyberieme zvyšky, ktoré zvýraznia chuť našej omáčky.
  7. Obsah panvice vylejeme do hrnca s mäsom, prikryjeme a pridáme bobkový list. Dusíme, kým mäso nezmäkne. Zároveň nezabudnime kontrolovať množstvo tekutiny, a ak je jej málo, pridáme vodu.
  8. Keď je krkovička mäkká, pridáme do omáčky smotanu. Premiešame a privedieme do varu. Bravčovú krkovičku podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tradičná kotleta s ňou nemá šancu. Kotleta Belvedere znie ako plán na vynikajúcu večeru

Barbecue omáčka – pozrite sa, ako si pripraviť dokonalú domácu omáčku na grilované jedlá. Hostia budú nadšení


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Tieto palacinky sa natrvalo dostali do mojej kuchyne. Sú oveľa lepšie ako tie tradičné

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanicha) Palacinky milujú dospelí aj deti. Toto občerstvenie sa dá mierne obohatiť, aby bolo ešte lepšie - nadýchané ako…

Túto polievku jedia storoční obyvatelia modrej zóny. Je to tajomstvo ich dlhovekosti

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AnastasiaKopa) Mnohí z nás sa chcú dožiť krásneho veku - 100 rokov. Pri tejto snahe sa oplatí pozrieť sa,…

Za čias socialistického Československa tento koláč nesmel chýbať na stole. Je vynikajúci a jednoduchý na prípravu.

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael) Za čias socialistického Československa kraľovali na stoloch špecifické koláče, ktoré sa pripravovali z ľahko dostupných surovín. Niekedy…

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Auto Trendy

Zima vás už neprekvapí: Naučte sa správne nasadiť snehové reťaze ešte dnes!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Nasadzovanie snehových reťazí môže byť pre mnohých vodičov spočiatku náročnou úlohou. Táto zručnosť sa však dá naučiť a postupom času sa stane jednoduchšou a intuitívnejšou.…

Citroën 2025: Všetky pripravované modely

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Od modernizovaného modelu Ami až po nový C5 Aircross - tu je prehľad toho, čo Citroën chystá na budúci rok. Citroën 2025: Všetky pripra

Faceliftované Mitsubishi ASX: Nové technológie, lepšia výbava, ale čo bezpečnosť?

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mitsubishi ASX sa podrobilo testovaniu EuroNCAP – je toto SUV naozaj bezpečné? Malé SUV dostalo facelift, aby si viedlo lepšie v silne konkurenčnom segmente B-SUV.…

Prečo riskovať pokutu? Naučte sa kedy a ako používať zadné hmlové svetlá!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zákon prikazuje montovať na vozidlá zadné hmlové svetlá. Za ich nesprávne používanie hrozí pokuta. Kedy by sme ich mali používať? Nie všetci vodiči ich vedia…

Osem dôvodov, prečo sa motorky stanú vašou novou závislosťou: Prestaňte sa obmedzovať autami!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jazdenie na autách ma fascinuje čoraz menej, zatiaľ čo motorky ma úplne očarili. Po dôkladnom zamyslení som prišiel k jednoznačnému záveru: motorky sú jednoducho lepšie.…

Marcopolo uvádza na trh Nomade: 4x4 dieselový obytný automobil

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vďaka špičkovej technológii a exkluzívnemu dizajnu spája Nomade robustnosť a pohodlie. Marcopolo Motorhome, divízia spoločnosti Marcopolo

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov