Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Najlepší recept na dusenú bravčovú krkovičku. Vyjde jemná a šťavnatá

14.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slawomir Fajer). Bravčová krkovička je veľmi chutné mäso, ak sa správne pripraví. Často je totiž tvrdá alebo veľmi gumová, čo kazí celú chuť. Našťastie...

14.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Slawomir Fajer).

Bravčová krkovička je veľmi chutné mäso, ak sa správne pripraví. Často je totiž tvrdá alebo veľmi gumová, čo kazí celú chuť. Našťastie existuje recept, ktorý zabezpečí, že bravčová krkovička bude vždy šťavnatá a jemná. Stačí dodržiavať niekoľko pravidiel. Pozrite si, ako pripraviť dokonalé mäso.

Čo urobiť, aby bravčová krkovička ostala jemná a mäkká?
Foto: shutterstock/Slawomir Fajer

Dusená bravčová krkovička je chutné jedlo, ktoré sa môže podávať napríklad so zemiakovou kašou a čerstvým šalátom, čím sa stane chutnou večerou pre celú rodinu. Čo však môžete urobiť, aby mäso zostalo krehké a jemné? Stačí si zapamätať niekoľko dôležitých krokov a pripraviť bravčovú krkovičku podľa nižšie uvedeného receptu. Je to skutočná hostina pre chuťové bunky!

Čo by ste mali urobiť, aby bola vaša bravčová krkovička vždy mäkká a jemná? Toto je to, čo si musíte zapamätať

Prvým a najdôležitejším pravidlom, ak chcete pripraviť jemnú, krehkú a šťavnatú krkovičku, je vybrať si kvalitné mäso. Dbajte na to, aby ste si nevybrali veľký kus mäsa, pretože čím menší kus, tým je pravdepodobnejšie, že pochádza z mladého zvieraťa. To má veľký vplyv na to, či bude krkovička po uvarení mäkká.

Preto sa odporúča vyberať kusy s hmotnosťou približne 1,5 – 2 kg. Väčšie kusy budú tvrdé a nie veľmi chutné. Okrem toho majte na pamäti, že bravčová krkovička na strane chrbta je zvyčajne jemnejšia a menej vláknitá.

Ďalšou veľmi dôležitou vecou je, aby ste bravčovú krkovičku vopred namarinovali. V tomto prípade sa najlepšie osvedčí med, cesnak, sójová omáčka, horčica a sladká paprika. Mäso nakrájajte na hrubé plátky a opatrne ich obaľte v marináde. Takto pripravená bravčová krkovička by mala odpočívať aspoň 2 – 3 hodiny. V ideálnom prípade by sa však mäso malo uložiť na chladné miesto na celú noc.

Najlepšie je namarinovať bravčovú krkovičku deň vopred.
Foto: shutterstock/Slatan

Ako pripraviť dokonalú dusenú bravčovú krkovičku? Tento recept sa oplatí poznať

Keď je naša bravčová krkovička marinovaná, môžeme sa pustiť do jej ďalšej prípravy. Na tento chutný pokrm potrebujeme niekoľko dôležitých ingrediencií, ktoré dodajú nášmu jedlu arómu a chuť.

Tu je zoznam toho, čo potrebujeme mať v kuchyni:

  • 600 g bravčovej krkovičky,
  • 1 cibuľa,
  • 1 bobkový list,
  • 1 štipka mletej feferónky,
  • 2 lyžičky mletej sladkej papriky,
  • 1 lyžička mletej údenej papriky,
  • soľ a korenie,
  • olej na vyprážanie,
  • 2 strúčiky cesnaku,
  • 2 lyžice pšeničnej múky,
  • 100 ml sladkej smotany,
  • petržlenová vňať.
Príprava dusenej bravčovej krkovičky nie je zložitá.
Foto: shutterstock/Arkadiusz Fajer

Príprava dusenej bravčovej krkovičky nie je zložitá, ak presne dodržíme nižšie uvedené kroky. Ak chceme získať chutnú a šťavnatú bravčovú krkovičku, musíme dodržať nasledujúce kroky:

  1. Bravčovú krkovičku nakrájame cez vlákna na 1,5 cm hrubé plátky. Plátky jemne naklepeme tĺčikom.
  2. Jeden strúčik cesnaku roztlačíme so soľou, korením, paprikou a trochou oleja. Touto zmesou potrieme plátky bravčovej krkovičky a necháme ich v chladničke približne 2 hodiny.
  3. Potom nakrájame cibuľu na kocky a druhý strúčik cesnaku nakrájame na väčšie kúsky.
  4. Ďalším krokom je vybrať mäso z chladničky, aby dosiahlo izbovú teplotu. Keď sa tak stane, obalíme ho v múke a každý kúsok opečieme z oboch strán na rozpálenom tuku.
  5. Osmaženú krkovičku preložíme do samostatného hrnca a na panvici osmažíme cibuľu, pridáme štipľavú a údenú papriku. Za stáleho miešania smažíme pol minúty. Cibuľu a papriku pridáme k mäsu a do hrnca pridáme cesnak.
  6. Do panvice, na ktorej sme smažili mäso a cibuľu, nalejeme pohár vody a počkáme, kým sa začne variť. Potom pomocou špachtle opatrne vyberieme zvyšky, ktoré zvýraznia chuť našej omáčky.
  7. Obsah panvice vylejeme do hrnca s mäsom, prikryjeme a pridáme bobkový list. Dusíme, kým mäso nezmäkne. Zároveň nezabudnime kontrolovať množstvo tekutiny, a ak je jej málo, pridáme vodu.
  8. Keď je krkovička mäkká, pridáme do omáčky smotanu. Premiešame a privedieme do varu. Bravčovú krkovičku podávame s nasekanou petržlenovou vňaťou.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tradičná kotleta s ňou nemá šancu. Kotleta Belvedere znie ako plán na vynikajúcu večeru

Barbecue omáčka – pozrite sa, ako si pripraviť dokonalú domácu omáčku na grilované jedlá. Hostia budú nadšení


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Vôbec nie kuriatka. Tieto huby sú ešte lepšie na miešané vajíčka

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Aleksandra Duda). Jeseň je nepochybne obdobím, keď na stoloch kraľujú huby. Dajú sa z nich pripraviť aromatické omáčky, lahodné…

Skutočná klasika medzi jesenným pečivom. S týmto receptom upečiete slivkový koláč behom chvíľky

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Rimma Bondarenko). Sezóna sliviek sa pomaly končí, tak prečo ich nevyužiť v kuchyni. Neviete, čo pripraviť? Slivkový koláč je…

Zabudnite na spľasnutú piškótu. Priateľka cukrárka mi prezradila, v čom spočíva tajomstvo

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Towfiqu ahamed barbhuiya). Každá hostiteľka chce, aby jej piškóta bola mäkká a nadýchaná. Takáto vydarená piškóta je ideálnym základom…

V tejto tekutine namočte bravčové mäso. Rezne budú po vyprážaní chutné a jemné

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Radi jete bravčové rezne a chcete ich dokonale pripraviť? Ak chcete, aby boli ešte lepšie a chrumkavejšie,…

Žiadna polievka neposilňuje imunitu tak ako táto. Cesnak je dôležitý, ale nezabudnite na toto korenie

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anastasia Kamysheva). Cesnaková polievka je veľmi obľúbená v našej krajine a keď sa ochladí a začne chladné obdobie, každý…

Auto Trendy

Nemci sú frustrovaní z elektromobilov. Každý tretí majiteľ sa vracia k nafte a benzínu

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Každý tretí nemecký majiteľ elektromobilu sa vracia k spaľovaciemu vozidlu. O nemeckom rozčarovaní z elektromobilov informuje portál denníka Welt s odvolaním sa na údaje najväčšej…

Kedy vymeniť kvapalinu do ostrekovačov za zimnú? Vodiči na toto pravidlo stále zabúdajú

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Kedy by sme mali vymeniť kvapalinu do ostrekovačov? Ak nechcete, aby vás na parkovisku čakalo nepríjemné prekvapenie, radšej si tento termín zapamätajte. Odborníci poukazujú na…

Čo použiť na vyčistenie čalúnenia auta

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Čalúnenie auta je vystavené rôznym druhom nečistôt, od drobných škvŕn až po trvalé stopy po jedle, nápojoch a blate. Mnohí ľudia sa pýtajú, čím vyčistiť…

Alfa Romeo prekvapuje v plus. V roku 2027 sa objaví úplne nový model a nástupcovia Giulie a Stelvia nebudú výlučne elektrické

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Odchádzajúci šéf značky Alfa Romeo Jean-Philippe Imparato potvrdil uvedenie úplne nového veľkého modelu v roku 2027. Rozptýlil pritom pochybnosti o pohonnom ústrojenstve budúcich generácií modelov…

Audi uvádza na trh novú verziu kompaktného modelu A3 PHEV s elektrickým dojazdom až 143 km

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Audi predstavilo novú plug-in hybridnú verziu modelu A3. V porovnaní so starým modelom inzeruje dvojnásobný elektrický dojazd. Audi predstavilo novú p

Číňania z Leapmotor predstavili v Paríži nové elektrické SUV B10. V Európe sa bude predávať od roku 2025

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - V Paríži bol oficiálne predstavený tretí model Leapmotor na európskom trhu. Očakáva sa, že SUV B10 bude stáť menej ako 30 000 EUR. V Paríži

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov