15.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/margouillat photo).
Maslo je jednou z najpopulárnejších surovín, ktoré máme v kuchyni. Je ideálne na sendviče, ale môžeme s ním pripraviť aj fantastické jedlá, omáčky a dezerty. Ako spoznáte najkvalitnejšie maslo a kde by ste ho mali skladovať? Odborník prezrádza, či by ste mali maslo uchovávať v chladničke.
Maslo je dôležitým základom mnohých koláčov a dezertov. Denne sa používa aj na prípravu sendvičov, ako aj na prípravu aromatických omáčok a vyprážanie rôznych ingrediencií. Ako ho však skladovať, aby vydržalo dlhšie čerstvé a nestratilo svoju cennú chuť? Ukázalo sa, že odborníčka má niekoľko jedinečných rád.
Ktoré maslo je najlepšie? Tu je návod, ako rozpoznať výrobok vynikajúcej kvality
Niektorí ľudia si možno kladú otázku, ako si vybrať najkvalitnejšie maslo. V obchodoch ľahko narazíte na výrobky, ktoré obsahujú príliš málo tuku alebo sú obohatené farbivami či rastlinným tukom. Ak však chcete konzumovať skutočné maslo s výnimočnou chuťou, venujte pozornosť niekoľkým faktorom. V prvom rade by výrobok nemal obsahovať menej ako 82 % mliečneho tuku. Ak ste si už maslo kúpili, môžete si kvalitu ľahko skontrolovať sami. Venujte pozornosť farbe a vôni kocky. Maslo bude mať bielu farbu a mliečnu vôňu a po vybratí z chladničky sa bude ťažko rozotierať.
Môže maslo ležať mimo chladničky? Odborník to vysvetľuje
Maslo by sa malo skladovať mimo dosahu zdroja svetla, preto je najlepšie uchovávať ho v porcelánovej máselničke. Musí však byť umiestnené v chladničke? Ukazuje sa, že áno, ak chcete, aby maslo zostalo dlhšie čerstvé. Bohužiaľ, potom bude tvrdé a možno budeme musieť dlho čakať, kým sa bude dať ľahko natrieť na chlieb. Odborník však prezrádza riešenie tohto problému. „Najlepšie je skladovať len také množstvo masla, ktoré sa spotrebuje do jedného až dvoch dní, aby sme si vychutnali jeho chuť„, povedal Chad Galer, viceprezident pre výskum výrobkov a bezpečnosť potravín v spoločnosti Dairy Management Inc, ktorého citoval portál egyptindependent.com. Keď si teda prinesiete maslo z obchodu, je dobré nechať malú časť v zásobníku na kocky masla na kuchynskej linke a zvyšok uskladniť v chladničke, aby ste ďalšiu dávku vybrali až vtedy, keď ju budete potrebovať.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Pozor na kocky ľadu. Môžu byť plné väčšieho množstva baktérií ako záchod
Do vody s vajíčkami pridajte plátok alebo kvapku šťavy. Škrupinu odlúpnete v okamihu
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.