15.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/KarinaKlachuk).
Tento recept na zimný šalát je skutočným umeleckým dielom. Stačí skombinovať kašu s pečenými prísadami a všetko to doplniť šialeným dresingom. Táto zmes bude chutiť aj tým najväčším odporcom zelenej stravy. Príprava je hračka – stačí nakrájať, vložiť do rúry a premiešať!
Polovica januára je za nami, a tak nadšenie pre predsavzatia upadá a obmedzujúce diéty sa stávajú nudnými. Prečo teda nezaradiť náš farebný šalát z pečenej zeleniny do svojho domáceho jedálnička – je to skutočný pôžitok pre chuťové bunky a zároveň zdravá misa plná vitamínov.
Zimný šalát s pečenou zeleninou – ikonická kombinácia, ktorá nikdy neomrzí
Namiesto toho, aby ste sa do zeleniny nútili, je oveľa lepšie dať jej šancu vo farebnom a vitamínmi nabitom šaláte. Vznikne tak šialená desiata alebo dokonca diétny pokrm, ktorý nikdy neomrzí a mnohí ľudia si dokonca vypýtajú poriadnu porciu.
Tajomstvom chuti zimného šalátu je zloženie, ktoré obsahuje kuskus a pečenú zeleninu. Ideálne sú papriky, cukety a baklažány, ale napríklad aj mrkva a ružičkový kel. Nevyhnutnosťou je kuskus, ľahký dresing z olivového oleja a, samozrejme, syr feta, ktorý rozbije sladkosť omáčky a dodá jej výraznú chuť.
Recept na zimný šalát – zdravá misa plná vitamínov
Zloženie:
- 250 g kuskusovej kaše,
- 400 konzervovaných cícerov alebo cícerov v pohároch,
- žltá a červená paprika,
- cuketa,
- baklažán,
- syr feta – ľubovoľné množstvo,
- olej,
- petržlenová vňať,
- soľ,
- korenie,
- dva strúčiky cesnaku,
- citrónová šťava.
Postup prípravy:
- Začnite so zeleninou. Cícer sceďte z nálevu. Papriku, baklažán a cuketu dôkladne umyte a nakrájajte na menšie kúsky.
- Zeleninu položte na plech, pokvapkajte olivovým olejom a pečte pri teplote 200 stupňov približne 30 minút.
- Medzitým si pripravte kašu – kuskus zalejte vodou, prikryte a nechajte pekne napučať.
- Pripravte omáčku – olivový olej zmiešajte s roztlačeným cesnakom, citrónovou šťavou a nadrobno nasekanou petržlenovou vňaťou.
- Do misy vložte kašu, opečenú zeleninu a všetko ostatné, okoreňte a zalejte omáčkou.
- Nakoniec rozdrobte syr feta a všetko opäť premiešajte. Vychutnajte si!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Na srdce, črevá a pečeň. Nevyhnutnosť v kuchyni
Tento šalát hýri farbami. Je to jeden z najjednoduchších a zároveň najchutnejších šalátov na svete
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.