16.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Racamani).
Trend zdravého stravovania pokračuje medzi verejnosťou už niekoľko rokov. V dôsledku toho popularita bravčovej masti z roka na rok klesá. Čo však môžete urobiť, ak máte chuť na krajec chleba štedro natretý obľúbenou nátierkou? Skôr než sa vyberiete do miestneho obchodu, aby ste si dali výrobok, ktorého zloženie necháva veľa priestoru na rozmýšľanie, vyrobte si vlastný. Nezabudnite pridať dôležitú ingredienciu, aby bola nátierka mimoriadne chutná.
Mlieko na masť – zásah alebo neúspech?
Kombinácia mastnej a mäsitej nátierky s porciou kravského mlieka sa zdá byť jedným z najabsurdnejších nápadov. Má to vôbec právo na dobrú chuť? Ukazuje sa, že toto šialenstvo má svoju metódu. Ak pridáte do masti len niekoľko lyžíc mlieka, získa snehobielu farbu a navyše bude mať jemnejšiu chuť. Táto jedna nezvyčajná prísada umožní lepšie vyniknúť použitým ingredienciám, ako sú jablká a cibuľa.
Domáca masť – základné produkty
Zloženie:
- 700 g surovej bravčovej bezmäsitej slaniny
- 400 g surovej slaniny
- 2 stredne veľké cibule
- 1 malé jablko
- 2 plné lyžice sušenej majoránky
- 1 lyžička soli
- 4 PL mlieka
Príprava nátierky – krok za krokom
- Nakrájajte bravčovú bezmäsitú slaninu na veľmi malé kocky, potom ju vhoďte na rozpálenú panvicu, nastavte mierny oheň a začnite vyškvarovať tuk.
- Nezabudnite to robiť pomaly. Celý proces trvá približne 25 – 30 minút. Po tomto čase pridajte slaninu nakrájanú na menšie kúsky a pokračujte v smažení.
- Medzitým si pripravte jablko a cibuľu, ktoré ošúpte a tiež nakrájajte na malé kocky. Tieto ingrediencie pridáme k masti a slanine.
- K masti prilejeme mlieko, osolíme, okoreníme sušenou majoránkou a niekoľko minút zohrievame.
- Nakoniec ešte teplú masť nalejte do pohárov, nechajte na kuchynskej linke úplne vychladnúť a nátierku uložte do chladničky.
- Toto chladenie umožní, aby nátierka úplne stuhla a získala dokonale bielu farbu. Nátierku podávajte s čerstvým alebo opečeným chlebom. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Chutná a na živiny bohatá nátierka na chlieb. Recept je triviálny
Cícer na večeru? Výstrel pre vaše zdravie
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.