15.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael).
Recept na zebrový koláč sa hodí, keď očakávate návštevu hostí. Tento špecifický dezert poteší nielen svojím vzhľadom, ale aj nadpozemsky dobrou chuťou. Je jednoduchý na prípravu, a preto ho toľko ľudí miluje.
Tento recept na zebrový koláč by sa mal určite dostať do vašej knihy receptov. Tento dezert je jednoduchý na prípravu, a predsa zakaždým urobí na hostí dojem. Dvojfarebná pochúťka je dokonale mäkká a nadýchaná, ale v strede vlhká. Zaručujeme vám, že si na ňom nebudete môcť dlho pochutnávať – zmizne v okamihu!
Zebrový koláč je jedným z najjednoduchších dezertov. Zapôsobí svojím zaujímavým vzhľadom a báječne sladkou chuťou.
Zebra je klasický koláč, ktorý sa môže podávať na oslavy aj k popoludňajšej káve alebo čaju. Hoci jeho vzhľad naznačuje, že proces prípravy je pomerne zložitý, nič nemôže byť ďalej od pravdy. Zebrový koláč pripravíte doslova za pár minút, o zvyšok sa postará rúra. Nepotrebujete teda žiadne špeciálne cukrárske zručnosti ani kuchynský talent, aby ste si vychutnali chuť sladkého pečiva.
Ingrediencie:
- 400 g pšeničnej múky
- 220 g cukru
- 5 vajec
- 180 ml rastlinného oleja
- 250 ml perlivej vody
- 15 g vanilkového cukru
- 3 PL kakaa
- 2 PL múky
- 2 lyžičky prášku do pečiva
- pol čajovej lyžičky sódy bikarbóny
Nadýchaný a ľahký zebrový koláč. Spôsob prípravy
V miske zmiešajte vajcia, cukor a vanilkový cukor. Všetko spolu zmiešajte a potom prilejte olej a perlivú vodu. Všetko opäť premiešajte mixérom na nízkych otáčkach. V ďalšom kroku pridáme múku a prášok do pečiva a premiešame. Zmes rozdeľte na dve rovnaké časti. Do jednej časti pridajte kakao a do druhej dve polievkové lyžice múky.
Pripravte si plech na pečenie. Ideálna je forma na tortu s priemerom 25 cm. Celú formu (vrátane bokov) vymastite tukom, potom ju vyložte papierom na pečenie a boky vysypte strúhankou. Do formy striedavo nalejte svetlé a tmavé cesto. Nakoniec vložte tortovú formu do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia. Koláč pečte približne 45 minút, potom ho vyberte a nechajte vychladnúť. Hotovú zebru môžete posypať práškovým cukrom alebo potrieť domácou glazúrou. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
S prípravou tohto koláča nečakajte na špeciálnu príležitosť. Jedna tácka rozhodne nestačí
Mrkvový koláč bez cukru a bez výčitiek svedomia. Jednoducho prospešný dezert na diéte
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.