19.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/cristi180884).
Raňajky by neboli také isté bez čerstvej, chrumkavej malej bagetky. Ale namiesto toho, aby ste pre nich každé ráno chodili do obchodu alebo pekárne, skúste si ich upiecť sami. Zaručujeme vám, že je to jednoduchšie, ako by ste čakali.
Mnoho ľudí vynecháva raňajky, čo je chyba. Veď nie nadarmo sa hovorí, že sú najdôležitejším jedlom dňa – dodávajú nám energiu a silu na celý deň. Navyše sa oplatí zabezpečiť, aby vaše prvé jedlo bolo nielen chutné a rýchle, ale aj výživné. Na tento účel sú najlepšie farebné sendviče na čerstvom pečive. Ako si ich pripravíte sami? Tu je niekoľko tipov!
Jednoduchý recept na domáce malé bagetky. Vychádzajú úžasne chrumkavé a chutné.
Chrumkavé raňajkové bagetky podľa nižšie uvedeného receptu vychádzajú šialene a ich príprava je triviálna, čo znamená, že túto úlohu zvládne úplne každý. Ak hneď ráno snívate o vôni čerstvého pečiva, určite vyskúšajte nižšie uvedený recept.
Ingrediencie:
- 500 g pšeničnej múky,
- 330 ml teplej (ale nie horúcej) vody,
- 7 g instantného droždia,
- 7 g soli,
- 5 g cukru,
- voliteľné: mak, slnečnicové semienka, tekvicové semienka.
Chrumkavé raňajkové malé bagetky. Ako pripraviť
Začnite prípravou základu na bagetky. V miske s teplou vodou zmiešajte droždie, cukor a soľ. Premiešajte a chvíľu počkajte, potom do kvásku pridajte múku. Všetky ingrediencie opäť premiešajte, kým nezískate hladké cesto bez hrudiek. Ručne vymiesime cesto a potom ho prikryjeme utierkou alebo handričkou, aby vykyslo.
Po niekoľkých minútach posypte dosku trochou múky a položte na ňu vymiesené cesto. Niekoľkokrát ho preložte a potom ho rozdeľte na sedem alebo osem rovnakých častí. Ak chcete, aby boli bagetky menšie, rozdeľte ich na desať častí. Z každej časti cesta vytvarujte mierne sploštenú guľu. Umiestnite ich na plech vyložený papierom na pečenie. Dbajte na to, aby boli od seba vzdialené, aby sa počas pečenia nezlepili.
Malé bagetky priečne rozrežte. Môžete ich tiež posypať makom, slnečnicovými semienkami alebo inými semienkami. Vďaka tomu bude jedlo ešte chutnejšie. Plech s bagetkami vložte do rúry vyhriatej na 190 °C. Približne po 18-20 minútach by mali byť bagetky vykysnuté a zvonka veľmi chrumkavé. Odložte ich na chvíľu vychladnúť. Hotové raňajkové bagetky ozdobte obľúbenými prílohami, napr. syrom, šunkou, plátkami paradajok a uhoriek. Chutné a výživné pečivo posypte nasekanou pažítkou. Vychutnajte si ich!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Rohlíčky vyrobené metódou 1:1:1. Chuť je vynikajúca
100 rokov starý recept na chlieb sa vracia. Babičkin kultový recept je dokonalý v každej omrvinke
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.