Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Šialene jednoduchá sendvičová nátierka. Eliminuje voľné radikály, omladzuje telo

20.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram/@laenensanne). Sendvičové nátierky sú zaujímavým doplnkom denného menu. Vďaka nim si môžeme rýchlo pripraviť sýte a výdatné raňajky, po ktorých sa budeme cítiť sýti,...

20.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram/@laenensanne).

Sendvičové nátierky sú zaujímavým doplnkom denného menu. Vďaka nim si môžeme rýchlo pripraviť sýte a výdatné raňajky, po ktorých sa budeme cítiť sýti, ale bez nepríjemnej ťažoby v žalúdku. Ideálne sú vajcia, tvaroh a varená brokolica.

Brokolicová nátierka na sendviče – ako ju expresne pripraviť?
Foto: instagram/@laenensanne

Vlastnosti brokolice

Od skorej jari do polovice leta s chuťou konzumujeme malé a šťavnaté zelené fazuľky. Zaujímavé je, že na trhoch a v obchodoch so zeleninou dostaneme aj špargľovú kapustu. V tejto chvíli mnohí ľudia pravdepodobne prekvapene otvoria oči. Ukáže sa, že pod týmto nezvyčajným názvom sa skrýva obľúbená a doma často konzumovaná brokolica. Táto zelenina s najväčšou pravdepodobnosťou pochádza z Cypru.

Brokolica je zelenina s extrémne nízkym glykemickým indexom a nízkym príjmom kalórií. Vďaka týmto faktorom sa odporúča pre tých, ktorí držia diétu. Charakteristicky vyzerajúca hlávka pozostávajúca z malých a pevne spojených kvietkov obsahuje množstvo živín vrátane vitamínov A, C a K, draslíka, vápnika, karotenoidov, flavonoidov a antioxidantov. Práve tie účinne brzdia proces starnutia pokožky.

S čím brokolicu nekombinovať?

Zdá sa, že môžeme slobodne kombinovať svoje obľúbené ingrediencie. To nám dáva možnosť vychutnať si tradičné a niekedy aj exotickejšie chute. V tomto smere by sme však mali mať úplnú voľnosť. Ak chceme telu dodať čo najväčšiu porciu cenných vitamínov a minerálov, je lepšie sa určitým kombináciám vyhnúť. Tí, ktorí uprednostňujú kombináciu čerstvej uhorky s paradajkou, môžu byť sklamaní. Uhorka obsahuje askorbázu, enzým, ktorý oxiduje vitamín C obsiahnutý v paradajkách.

Lekári a odborníci na výživu tiež neodporúčajú kombinovať kapustovitú zeleninu, ako je brokolica, karfiol, kapusta a ružičkový kel, s morskými rybami a morskými plodmi, ktoré sú bohatým zdrojom jódu. Konzumácia uvedených druhov s danými zložkami zabráni telu vstrebávať cenný prvok. Nezabúdajme, že je nevyhnutný pre správne fungovanie štítnej žľazy.

brokolica
Brokolicu radšej nekombinujte s viacerými zložkami.
Foto: shutterstock/mama_mia

K čomu sa hodí brokolica? Skvele sa hodí ku:

  • kukurici,
  • šalátom,
  • fete,
  • praženým slnečnicovým semienkam,
  • sušeným paradajkám.

Už vieme, s čím sa dá brokolica bezpečne kombinovať. Namiesto toho, aby sme zostali len pri teoretických poznatkoch, vyskúšajme si to v praxi. V pohodlí domácej kuchyne môžeme otestovať recepty, v ktorých táto zelenina hrá hlavnú úlohu. Skôr než sa vrhneme do hĺbky, začnime s niečím jednoduchým. Čo tak krémové a aromatické nátierky na sendviče? Ich príprava nezaberie veľa času a zaručí sýte jedlo.

Nátierka s brokolicou a vajíčkom – recept

Chrumkavá brokolica v kombinácii s dokonale pripravenými vajíčkami uvarenými natvrdo. Nad nátierkou sa vznáša vôňa čerstvo nasekanej pažítky a pikantný nádych cesnaku. Už sa nevieme dočkať, kedy sa prvýkrát zahryzneme do sendviča s touto lahodnou domácou nátierkou. A ako ju pripravíte vy?

Ingrediencie na nátierku s brokolicou a vajíčkom:

  • 500 g brokolice,
  • 3 vajcia
  • 1 zväzok pažítky
  • 1-2 strúčiky cesnaku,
  • 3-4 lyžice majonézy,
  • soľ a korenie podľa chuti.

Príprava nátierky:

  1. Najprv brokolicu dôkladne umyte, rozdeľte na ružičky, vložte do hrnca a uvarte al dente v mierne osolenej vode. Po scedení ju nechajte úplne vychladnúť a roztlačte vidličkou.
  2. Do malého hrnca nalejte vodu a keď začne vrieť, vložte do nej vajcia a podržte ich asi 8 minút. V ďalšom kroku ich preložte do studenej vody, mierne ochlaďte a pokračujte v lúpaní.
  3. Ošúpané vajcia uvarené natvrdo nastrúhajte na malom strúhadle a vložte do veľkej šalátovej misy. Potom na doske najemno nasekajte pažítku a cesnak a pridajte k vajíčkam.
  4. Nakoniec do misky pridajte roztlačenú brokolicu a majonézu, dochuťte soľou a korením a dôkladne premiešajte.
  5. Nátierku s brokolicou a vajíčkom vložte do chladničky približne na jednu hodinu. Vychladenú nátierku podávajte na obľúbenom chlebe. Dobrú chuť!

Brokolicová nátierka s tvarohom – expresný recept

Plná cenných živín, rýchla príprava a mimoriadne chutná nátierka na báze tvarohu a brokolice. Je vhodná nielen na raňajky, ale aj na obed alebo desiatu do školy. Jednoducho skombinujte niekoľko produktov a vytvorte nátierku, ktorá predčí konkurenciu.

Môže z kombinácie brokolice a tvarohu vzniknúť chutná nátierka na sendviče?
Foto: shutterstock/NoirChocolate

Prísady na brokolicovú nátierku s tvarohom:

  • 250 g tvarohu,
  • 1 brokolica,
  • 1 malá červená cibuľa,
  • 1 strúčik cesnaku,
  • 2 PL majonézy alebo prírodného jogurtu,
  • 1 PL rastlinného oleja,
  • soľ a korenie podľa chuti.

Príprava brokolicovej nátierky s tvarohom:

  1. Brokolicu umyte, nakrájajte na malé ružičky a varte v dobre osolenej vriacej vode asi 4-5 minút.
  2. Sceďte a nožom nakrájajte na malé kúsky.
  3. Očistenú cibuľu a strúčik cesnaku nakrájajte nadrobno a opečte na rozpálenom oleji do hneda.
  4. Tvaroh dajte do misky, roztlačte vidličkou a pridajte nakrájanú brokolicu, cesnak a cibuľu.
  5. Hotovú brokolicovo-tvarohovú nátierku ochuťte soľou a korením a natrite na čerstvý chlieb. Vychutnajte si!

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Tento recept na brokolicu bol zobrazený 56 miliónkrát. Rozruch spôsobila kombinácia dvoch zložiek

Pozrela sa na brokolicu a zarazila sa. Používatelia internetu ju upokojili. „Odpadnú, ak ich namočíte do slanej vody“


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Tieto palacinky sa natrvalo dostali do mojej kuchyne. Sú oveľa lepšie ako tie tradičné

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanicha) Palacinky milujú dospelí aj deti. Toto občerstvenie sa dá mierne obohatiť, aby bolo ešte lepšie - nadýchané ako…

Túto polievku jedia storoční obyvatelia modrej zóny. Je to tajomstvo ich dlhovekosti

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AnastasiaKopa) Mnohí z nás sa chcú dožiť krásneho veku - 100 rokov. Pri tejto snahe sa oplatí pozrieť sa,…

Za čias socialistického Československa tento koláč nesmel chýbať na stole. Je vynikajúci a jednoduchý na prípravu.

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael) Za čias socialistického Československa kraľovali na stoloch špecifické koláče, ktoré sa pripravovali z ľahko dostupných surovín. Niekedy…

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Auto Trendy

Zima vás už neprekvapí: Naučte sa správne nasadiť snehové reťaze ešte dnes!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Nasadzovanie snehových reťazí môže byť pre mnohých vodičov spočiatku náročnou úlohou. Táto zručnosť sa však dá naučiť a postupom času sa stane jednoduchšou a intuitívnejšou.…

Citroën 2025: Všetky pripravované modely

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Od modernizovaného modelu Ami až po nový C5 Aircross - tu je prehľad toho, čo Citroën chystá na budúci rok. Citroën 2025: Všetky pripra

Faceliftované Mitsubishi ASX: Nové technológie, lepšia výbava, ale čo bezpečnosť?

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mitsubishi ASX sa podrobilo testovaniu EuroNCAP – je toto SUV naozaj bezpečné? Malé SUV dostalo facelift, aby si viedlo lepšie v silne konkurenčnom segmente B-SUV.…

Prečo riskovať pokutu? Naučte sa kedy a ako používať zadné hmlové svetlá!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zákon prikazuje montovať na vozidlá zadné hmlové svetlá. Za ich nesprávne používanie hrozí pokuta. Kedy by sme ich mali používať? Nie všetci vodiči ich vedia…

Osem dôvodov, prečo sa motorky stanú vašou novou závislosťou: Prestaňte sa obmedzovať autami!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jazdenie na autách ma fascinuje čoraz menej, zatiaľ čo motorky ma úplne očarili. Po dôkladnom zamyslení som prišiel k jednoznačnému záveru: motorky sú jednoducho lepšie.…

Marcopolo uvádza na trh Nomade: 4x4 dieselový obytný automobil

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vďaka špičkovej technológii a exkluzívnemu dizajnu spája Nomade robustnosť a pohodlie. Marcopolo Motorhome, divízia spoločnosti Marcopolo

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov