20.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Elena Hramova).
Raňajky sú najdôležitejším jedlom dňa a o tom niet sporu. Čo však robiť, keď nás budík nepresvedčil, aby sme vstali tak skoro a pripravili si ráno jedlo? Musíte siahnuť po expresných receptoch. Dobrou voľbou je príprava banánových lievancov: stačí 10 minút a celá rodina bude mať plné brušká.
Z banánov si pripravte lievance
Tajomstvo raňajkových lievancov? Banány! Toto ovocie je nielen sýte, ale aj chutné a obsahuje draslík – prvok, ktorý podporuje činnosť srdca. Pravdepodobne ich máme vždy pár po ruke, takže je načase ich dobre využiť, keď potrebujete pripraviť rýchle raňajky. Najlepšie je siahnuť po zrelých plodoch, ale môžete použiť aj tie, ktoré už majú hnedú šupku. Tie sú nielen najsladšie, ale v našej kuchyni nič nepríde nazmar. Je čas zistiť tajný recept na banánové lievance.
Ingrediencie:
- dva stredne veľké banány
- pohár mlieka
- dve vajcia
- pohár múky
- lyžička prášku do pečiva
- štipka práškového cukru
- lyžička škorice
Spôsob prípravy:
Banány ošúpeme, vložíme do misky a vidličkou ich rozdrvíme na jemnú kašu. Potom pridajte mokré prísady, t. j. vajcia a mlieko, a pred pridaním suchých prísad opäť premiešajte. Znova krátko premiešajte, aby sa v zmesi nenachádzali hrudky a aby bola hladká. Cesto nechajte niekoľko minút odpočívať, medzitým predhrejte panvicu. Ak ju máte s dobrým nepriľnavým povrchom, potom nie je potrebný žiadny tuk. V opačnom prípade musíte pridať trochu oleja na vyprážanie.
Lyžicou nalejte cesto na rozpálenú panvicu a smažte palacinky z oboch strán, kým nezhnednú. Tajomstvo spočíva v nízkom výkone horáka – ak budete palacinky smažiť na nízkej teplote, budú na panvici stále stúpať a budú ešte nadýchanejšie.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Dokonalý jablkový koláč so škoricou. Tajomstvo spočíva v jednej prísade
Palacinky bez gramu múky? Ak do cesta pridáte túto prísadu, vyjde nadýchané, ľahké a…. zdravé!
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.