Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Pohár cmaru a 10 minút práce. To je všetko, čo potrebujete na prípravu celej hory nadýchaných lievancov

21.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (). Sladké lievance sú pochúťkou, ktorú môžeme jesť donekonečna. Robíme si ich nielen na raňajky, ale aj na obed a večeru. Aby bol základný recept...

21.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe ().

Sladké lievance sú pochúťkou, ktorú môžeme jesť donekonečna. Robíme si ich nielen na raňajky, ale aj na obed a večeru. Aby bol základný recept ešte chutnejší, odporúčame doň pridať túto ingredienciu. Budú vďaka nej ľahšie a krémovejšie.

Sladké lievance sú pochúťkou, ktorú môžeme jesť donekonečna.
Foto: shutterstock/Maslova Valentina

Lievance milujeme v akejkoľvek podobe. Môžu byť plnené jablkami, slivkami alebo dokonca malinami. Namočené v čokoláde alebo posypané práškovým cukrom urobia rozruch na každom stole. V základnom recepte sa píše, že do ingrediencií sa pridáva mlieko, ale my sme sa rozhodli urobiť ot inak. Vďaka tejto kombinácii sú ľahšie a ich chuť je jemnejšia.

Čo teda pridať do lievancov? Samozrejme, cmar. Práve on dodáva lievancom nezvyčajnú príchuť a klasike vdýchne nový život. Tento recept obsahuje aj jablká a vanilkovú arómu. Vďaka tomu sú lievance aromatickejšie a sýtejšie.

Cmar dodáva lievancom nezvyčajnú príchuť a klasike vdýchne nový život.
Foto: shutterstock.com/Halil ibrahim mescioglu

Recept na cmarové lievance

Ingrediencie:

  • 500 g pšeničnej múky
  • 4 PL cukru
  • 30 g droždia
  • 100 ml mlieka
  • 300 ml cmaru
  • 2 veľké jablká
  • štipka soli
  • 2 lyžičky vanilkového cukru
  • 2 vajcia
  • lyžica oleja na cesto
  • olej na smaženie

Spôsob prípravy:

  1. Prvým krokom je príprava kvásku. V miske rozdrobíme čerstvé droždie, pridáme cukor a predhriate mlieko. Všetko premiešajte a nechajte na teplom mieste 15 – 20 minút, aby kvások mierne vykysol. Ak chcete proces urýchliť, môžete misku vložiť do predhriatej rúry na 40 °C a chvíľu ju tam nechať.
  2. Kým droždie vykysne, umyte, ošúpte a rozštvrťte jablká. Odstráňte jadrovníky a ovocie nakrájajte na tenké plátky. Ak však nemáte radi takéto plátky, môžete ovocie nastrúhať na strúhadle s veľkými okami. Najlepšou voľbou sú mäkké a sladké jablká.
  3. Pripravte si väčšiu misu a preosejte do nej múku. Pridajte soľ a vanilkový cukor a zašľahajte vajcia. Všetko spolu premiešajte.
  4. Do zmesi pridajte olej a predtým pripravený kvások a nezabudnite na cmar. Prísady miešajte asi 5 minút, kým cesto nebude hladké. Cesto nechajte prikryté na teplom mieste asi 40-50 minút, aby mohlo vykysnúť.
  5. Po uplynutí tohto času rozohrejte tuk na panvici a dajte naň cesto naberané lyžicami. Vytvarujte z neho lievance, ktoré opečte z oboch strán dozlatista.
  6. Usmažené lievance odložíme na papierovú utierku, aby sa zachytil zvyšný tuk, a posypeme ich práškovým cukrom.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Palacinky bez gramu múky? Ak do cesta pridáte túto prísadu, vyjde nadýchané, ľahké a…. zdravé!

Nemajú žiadnu náplň, ale sú ľahké a nadýchané. Kysnutie trvá len 15 minút


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Na krehkom cestíčku,… ale nie je to jablkový koláč. Pretriete si oči a neuveríte, o koľko je to chutnejšie

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Anastasia_Panait). Jablkový koláč je kráľovnou jesenného pečenia, ale nie je to jediná vec, ktorou ľudia žijú na jeseň. Existuje…

Vôbec nie kuriatka. Tieto huby sú ešte lepšie na miešané vajíčka

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Aleksandra Duda). Jeseň je nepochybne obdobím, keď na stoloch kraľujú huby. Dajú sa z nich pripraviť aromatické omáčky, lahodné…

Skutočná klasika medzi jesenným pečivom. S týmto receptom upečiete slivkový koláč behom chvíľky

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Rimma Bondarenko). Sezóna sliviek sa pomaly končí, tak prečo ich nevyužiť v kuchyni. Neviete, čo pripraviť? Slivkový koláč je…

Zabudnite na spľasnutú piškótu. Priateľka cukrárka mi prezradila, v čom spočíva tajomstvo

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Towfiqu ahamed barbhuiya). Každá hostiteľka chce, aby jej piškóta bola mäkká a nadýchaná. Takáto vydarená piškóta je ideálnym základom…

V tejto tekutine namočte bravčové mäso. Rezne budú po vyprážaní chutné a jemné

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Radi jete bravčové rezne a chcete ich dokonale pripraviť? Ak chcete, aby boli ešte lepšie a chrumkavejšie,…

Auto Trendy

Nebezpečné baktérie v aute! Odkiaľ pochádzajú, aké choroby spôsobujú a ako sa ich zbaviť?

18.10.2024 Redakcia Auto trendy - Mnohí ľudia trávia v aute až niekoľko hodín denne. Nie všetci však nezabúdajú na pravidelné a dôkladné čistenie a dezinfekciu jeho interiéru. Podľa štúdie vedcov…

Nemci sú frustrovaní z elektromobilov. Každý tretí majiteľ sa vracia k nafte a benzínu

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Každý tretí nemecký majiteľ elektromobilu sa vracia k spaľovaciemu vozidlu. O nemeckom rozčarovaní z elektromobilov informuje portál denníka Welt s odvolaním sa na údaje najväčšej…

Kedy vymeniť kvapalinu do ostrekovačov za zimnú? Vodiči na toto pravidlo stále zabúdajú

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Kedy by sme mali vymeniť kvapalinu do ostrekovačov? Ak nechcete, aby vás na parkovisku čakalo nepríjemné prekvapenie, radšej si tento termín zapamätajte. Odborníci poukazujú na…

Čo použiť na vyčistenie čalúnenia auta

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Čalúnenie auta je vystavené rôznym druhom nečistôt, od drobných škvŕn až po trvalé stopy po jedle, nápojoch a blate. Mnohí ľudia sa pýtajú, čím vyčistiť…

Alfa Romeo prekvapuje v plus. V roku 2027 sa objaví úplne nový model a nástupcovia Giulie a Stelvia nebudú výlučne elektrické

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Odchádzajúci šéf značky Alfa Romeo Jean-Philippe Imparato potvrdil uvedenie úplne nového veľkého modelu v roku 2027. Rozptýlil pritom pochybnosti o pohonnom ústrojenstve budúcich generácií modelov…

Audi uvádza na trh novú verziu kompaktného modelu A3 PHEV s elektrickým dojazdom až 143 km

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Audi predstavilo novú plug-in hybridnú verziu modelu A3. V porovnaní so starým modelom inzeruje dvojnásobný elektrický dojazd. Audi predstavilo novú p

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov