21.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Piotr Krzeslak).
Ako urobiť strogonov? Mnoho ľudí si myslí, že je to náročné, ale v skutočnosti je to veľmi jednoduchá jedlo. Potrebujete však trochu voľna, pretože si vyžaduje trochu práce.
Stroganov je výnimočné jedlo, ktoré bolo populárne už pred rokmi. V súčasnosti sa na našich stoloch objavuje čoraz menej často. Oplatí sa však k tomuto receptu vrátiť – najmä v zime. Stroganov nasíti ako žiadna iné jedlo. Tu je niekoľko tipov, ako pripraviť stroganov.
Ako sa robí stroganov? Je to triviálne jednoduché, hoci zoznam ingrediencií je dlhý.
Stroganov je jedlo, ktorá sa veľmi často objavuje na svadbách, ale oplatí sa pripraviť si ho doma len tak, na žiadnu príležitosť. Je to výborne zahrievajúce a výživné jedlo. Mojím tajomstvom, ako dosiahnuť, aby ho s chuťou jedla celá rodina, je pridanie ostrého korenia – chilli a feferónky. Ak máte radšej jemnejšiu chuť, môžete ich jednoducho vynechať.
Zloženie:
- 800 g hovädzej sviečkovice,
- 250 g šampiňónov,
- zelená paprika,
- červená paprika,
- 2 veľké nakladané uhorky,
- 2 cibule,
- 3 strúčiky cesnaku,
- 4 bobkové listy,
- 5 zrniek nového korenia,
- 500 ml vývaru,
- 200 ml paradajkovej passaty,
- olej na vyprážanie.
Prísady na marinádu:
- čerstvo mleté čierne korenie,
- kajenské korenie
- čajová lyžička sladkej papriky,
- čajová lyžička pikantnej horčice,
- lyžica repkového oleja.
Hovädzie mäso strogonov – recept. Príprava krok za krokom
Spôsob prípravy:
- Mäso nakrájajte na dlhé a úzke pásy.
- Pripravte si marinádu. Do misky nalejte olej. Pridajte horčicu a zvyšné korenie. Všetko spolu premiešajte. Do marinády pridajte mäso a dôkladne premiešajte, aby bol každý kúsok pokrytý korením.
- Mäso prikryte potravinárskou fóliou a nechajte v chladničke niekoľko hodín alebo cez noc, aby sa prejavila jeho chuť.
- Mäso opečte na panvici s rozpáleným olejom dozlatista. Pridáme cibuľu.
- Umyte alebo ošúpte huby. Nakrájajte ich a pridajte do jedla.
- Umyte papriky a odstráňte semená. Zeleninu nakrájajte na pásiky alebo kocky. Pridajte ju do pokrmu. Smažte, kým nezmäkne.
- Celý pokrm zalejte vývarom. Pridajte bobkový list, nové korenie a cesnak.
- Pridajte nadrobno nakrájané nakladané uhorky. Priveďte do varu.
- Prilejte passatu. Stroganov ochuťte podľa chuti, podľa toho, či máte radi jemnejší alebo ostrejší.
- Prikryte a varte na miernom ohni približne hodinu.
- Podávajte zo zemiakmi, alebo ryžou.
Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.