22.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/litts).
Vo vašej kuchyni sa nachádza výrobok, ktorého využitie ste si možno neuvedomovali. Je to nielen prísada na varenie, ale aj mimoriadne všestranný výrobok v domácnosti. V okamihu sa postará o problém aj s umývaním.
Prášok do pečiva dokáže oveľa viac, než len pomôcť pečivu vykysnúť. Táto sypká látka môže byť záchranou aj pri praní.
Čo je prášok do pečiva? Nepoužíva sa len na nadýchanie pečiva.
Bez neho si ťažko predstaviť mnohé druhy pečiva. Prášok do pečiva sa v kuchyni používa ako chemické činidlo na nadýchanie pečiva a neutralizáciu horkej chuti. Navyše účinne pohlcuje pachy a jeho využitie siaha ďaleko za hranice kuchyne. Je užitočný pri upratovaní kuchyne, na osvieženie nábytku, odstraňovanie škvŕn na rôznych povrchoch a na obuv. Môže mať teda oveľa viac využití, ako mnohí ľudia predpokladajú.
Prášok do pečiva. Domáce spôsoby odstraňovania nečistôt a obnovy belosti tkanín
Prášok do pečiva, ktorý sa zvyčajne používa pri kuchynských prácach, sa skvele osvedčí aj po pridaní do bielizne. Odstránenie škvŕn s jeho pomocou už nebude problém. Zmes vody a prášku do pečiva je skvelá na odstraňovanie mastných a odolných škvŕn z tkanín (škvrny od kávy, čaju, ovocných štiav, červeného vína, potu, dokonca aj dechtu a hrdze) a bude fungovať aj ako bielidlo napr. na zažltnuté záclony alebo sivé ponožky. Okrem toho zbavíte spotrebič nepríjemných pachov. Existujú dva spôsoby použitia:
- Nasypte 1-2 balenia prípravku do priehradky na prací prášok.
- Na škvrnu naneste pastu z prášku do pečiva a vody a nechajte ju niekoľko minút pôsobiť. Potom opláchnite pod tečúcou vodou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Hoďte do práčky a zapnite. Nemusíte robiť nič iné, aby zostala žiarivo čistá
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.