22.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/Viktoriia Kolosova/Timolina).
Namiesto toho, aby ste strácali ďalšie hodiny pečením klasických koláčov, je oveľa lepšie pripraviť niečo s ovocným nádychom. Tento banánový dezert chutí vynikajúco a jeho príprava vám zaberie len pár minút. Stačí, ak exotický výrobok zalejete vajíčkami, a je hotovo!
Medzi domácimi zákuskami nájdete veľa chutných výrobkov – od babičkiných koláčov a zákuskov až po najrôznejšie krémy, želé alebo pudingy. Oplatí sa však siahnuť aj po ovocí – dnes vám predstavíme recept, ktorý je hotový za pár minút a uspokojí aj tých najväčších gurmánov.
Banánový dezert bez pečenia a bez gramu múky v zložkách
Niekedy nemusíte v kuchyni nič kombinovať, aby ste získali niečo naozaj skvelé. To isté platí aj pre dezerty, ktoré niekedy môžu chutiť ako tie najjemnejšie cukrovinky len s niekoľkými prísadami. Pre lenivých a zaneprázdnených ľudí prinášame recept, v ktorom hlavnú úlohu hrajú banány – je chutný, výrazný a originálny!
Náš banánový dezert nevyžaduje ani gram múky a nemusí sa piecť v rúre. Dôležité sú vajíčka a cukor, ktoré idú na panvicu spolu. S takýmto duom nemôžete nič pokaziť – a chutí ako skutočné majstrovské dielo. Banán obalený v takomto cestíčku sa doslova rozplýva v ústach. Tento dezert je ideálny, keď máte chuť na niečo sladké alebo keď vás čaká nečakaná návšteva.
Recept na banánový dezert v najjednoduchšej verzii bez pečenia alebo múky
Ingrediencie:
- 2 banány,
- 2 vajcia,
- 4 lyžičky cukru,
- 2 lyžice zemiakového škrobu,
- 2 lyžičky rastlinného oleja,
- 1/3 šálky mlieka.
Spôsob prípravy:
- Začnite prípravou panvice.
- Teraz pridajte do panvice dve čajové lyžičky cukru, nastavte stredný horák a počkajte, kým sa kryštáliky rozpustia.
- Na cukor položte banány nakrájané na podlhovasté plátky alebo plátky.
- Vajíčka rozšľahajte v miske a spojte ich so zvyšným cukrom, štipkou soli a škrobom. Nakoniec do zmesi prilejte mlieko – všetko dôkladne a opatrne premiešajte, aby nevznikli hrudky.
- Vyšľahanú vaječnú zmes nalejte do panvice.
- Prikryté smažte niekoľko minút, potom obráťte na druhú stranu.
- Náš banánový dezert by mal byť z oboch strán krásne dozlatista opečený.
- Takáto sladkosť sa výborne hodí k šľahačke, javorovému sirupu alebo napríklad kyslému džemu.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Takto banány nejedzte. O ich čerstvosti veľa napovie jeden detail. Vôbec nejde o hnedé škvrny
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.