22.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: YouTube/@Chayhana Vostok).
Domáce buchty sú niečo neodolateľné. Často však nemáme čas na ich špeciálne zdobenie. Existuje však jednoduchý spôsob, ako im v krátkom čase dodať jedinečný dizajn.
Teplé buchty sú ideálnou voľbou na raňajky alebo popoludňajší čaj. Recept na ne je triviálny, ale kľúčom k úspechu je v tomto prípade správna dekorácia. Chayhana Vostok sa na YouTube podelila o svoj spôsob zdobenia buchiet. Výsledok je naozaj ohromujúci! Určite si ho vyskúšajte.
Ako ozdobiť domáce buchty? Vezmite si vidličku
Zdobenie domácich buchiet vidličkou je skutočný lifehack. Stačí, ak na guľôčky cesta položíte vidličku a potom ich posypete práškovým cukrom. Vďaka tomuto triku vynikne na nich zaujímavý vzor. Je to veľmi jednoduché, a predsa to funguje!
Recept na domáce buchty. Príprava krok za krokom
Ingrediencie:
- 150 ml teplej vody
- 1 čajová lyžička droždia
- 3 polievkové lyžice gréckeho jogurtu
- 4 lyžice cukru
- 2 šálky múky
- 5 lyžíc slnečnicového oleja
- štipka soli
- práškový cukor
Spôsob prípravy:
- Do vody pridáme soľ, droždie a prísady premiešame. Pridáme grécky jogurt, vajcia a olej. Dôkladne premiešajte a pridajte múku. Ingrediencie zmiešame a vypracujeme hladké a pružné cesto. Cesto odložíme na 30 minút nakysnúť.
- Po uplynutí tejto doby cesto rozdeľte na dve časti a vytvorte z neho guľky. Ak chcete, môžete ich naplniť čokoládovou, makovou alebo orechovou plnkou. Buchty prikryte fóliou a odložte na 30 minút. Po uplynutí tohto času na ne položte vidličku a posypte ich práškovým cukrom.
- Pečieme 30 minút pri teplote 180 °C.
- Najlepšie chutia ešte teplé (ale nie horúce) s pohárom mlieka alebo kakaa. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Voňavé žemle ako z renomovanej pekárne. Chrumkavé žemle (kaiserky) na rodinné raňajky
Domáci chlieb nemá konkurenciu. Nielenže je oveľa lepší ako ten v obchode, ale je aj lacnejší
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.