24.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Mila Bond).
Navštívia vás neohlásení hostia? Je to ideálna príležitosť vyskúšať recept na bleskový koláč, ktorý pripravíte za štvrť hodiny. A čo je najlepšie, základná verzia si vyžaduje len tri prísady. Dezert vyjde sladký, drobivý a úplne lahodný.
Domáce dezerty si často vyžadujú niekoľko hodín pozornosti a až desiatku ingrediencií. Našťastie stále existujú recepty, ktoré nás zachránia, keď nám priatelia alebo rodina náhle zaklopú na dvere. Nasledujúci dezert je ideálny k popoludňajšej káve alebo ako chutné občerstvenie po večeri. Jeho príprava je triviálne jednoduchá, takže ho zvládne každý milovník sladkých dobrôt.
Perfektný dezert pre nečakaných hostí. Koláč je hotový za 15 minút
Pripravíte najrýchlejší koláč na svete len z troch lacných ingrediencií. Konečný výsledok môžete ďalej obohatiť kokosovými hoblinami, čokoládovými vločkami alebo mandľami. Spestria chuť dezertu a dodajú mu estetický vzhľad. Smelo ho podávajte s kopčekom vanilkovej alebo smotanovej zmrzliny.
Ingrediencie:
- 500 g lístkového cesta,
- 250 g smotanového syra
- 250 g krému,
- voliteľné: kokosové hobliny, mandľové lupienky, škorica, čokoládová poleva.
Bleskový krémový a fondánový koláč. Spôsob prípravy
Pripravené lístkové cesto vyberte z chladničky a nechajte ho chvíľu odstáť na izbovú teplotu. Roládu rozviňte a rozrežte na tri rovnaké časti. Potom cesto preložte na plech a vložte do rúry vyhriatej na 200 °C. Pečte približne štvrť hodiny.
Po uplynutí tejto doby ho vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Medzitým odtrhnite všetky voľné kúsky cesta, vložte ich do misy a rozdrobte. Upečené kúsky cesta ďalej rozdeľte na polovicu a potom sa pustite do prípravy sladkej náplne. Zmes na fondán zmiešajte so smotanovým syrom, kým sa obe prísady nespoja.
Každý kúsok torty natrite pomerne tenkou vrstvou zmesi fondánu a krému. Opakujte so všetkými časťami torty. Posledným krokom je ozdobenie torty drobenkou a obľúbenými posýpkami, napr. škoricovým práškom alebo mandľovými vločkami. Ak máte chuť a čas, potrite vrch torty čokoládovou polevou – vyjde vám božsky! Hotový dezert dajte vychladiť do chladničky. Podávajte so zmrzlinou alebo šľahačkou. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Za tento nepečený koláč mi poďakujete. Neexistuje lepší dezert, ktorý môžete pripraviť za 15 minút
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.