25.01.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: instagram.com/lorafied/ shutterstock/Viktor Kochetkov).
Príprava zemiakovej kaše nie je zložitá. Nie vždy však máme chuť šúpať zemiaky, preto sa tohto prídavku vzdávame. To však už nebude výhovorka. Americká novinárka Lora McLaughlin predviedla asi najlepší zemiakový trik. S jednou položkou môžete pripraviť ľahké a krémové pyré bez lúpania alebo krájania.
Lora McLaughlin dlhé roky pracovala v americkej televízii. V súčasnosti je na voľnej nohe a venuje sa lifestylovým témam vrátane kulinárskej. Na sociálnych sieťach zdieľa rôzne triky a tipy užitočné v každodennom živote.
Najlepší trik so zemiakmi. Krémové pyré môžete pripraviť bez šúpania alebo krájania
V jednom zo svojich príspevkov ukázala, ako rýchlo pripraviť zemiakovú kašu. Rýchle, pretože nevyžaduje šúpanie zemiakov ani ich krájanie na kocky. Novinárka použila jeden predmet, ktorý sa nachádza v každej kuchyni.
Na začiatok McLaughlin uvarila asi pol kila zemiakov so šupkou. Trvalo jej to asi 20-30 minút. Vybrala ich z vody, nechala ich trochu vychladnúť a potom každú zeleninu prekrojila na polovicu. Teraz začína etapa, ktorá výrazne urýchľuje prácu. Novinárka vzala sklenenú misku a položila na ňu rošt na pečenie. Potom cez neho jednoducho pretlačila rozpolené zemiaky a rovno do misky. Nepotrebná šupka zostala na rošte.
Na získanie ľahkého a krémového zemiakového pyré pridala Američanka k zelenine 1/3 šálky rozpusteného masla, pohár produktu nazývaného pol na pol, ktorý sa na Slovensku dá nahradiť 12 % smotanou, a lyžičku soli. Potom všetky ingrediencie rozmixovala na hladké a nadýchané pyré.
Ukázala trik na rýchlu zemiakovú kašu. „Funguje ako poklad“
Pod novinárkiným príspevkom bolo takmer päťtisíc komentárov, medzi nimi aj množstvo chvály.
„Tento trik som testovala včera večer a funguje ako poklad. Bude jeden z mojich obľúbených! Zemiaky boli nadýchané, ľahké a chutné“
„Fennomenálny nápad. Najmä pre ľudí, ktorí trpia artritídou“
„Ja a tisíce ďalších ľudí s artritídou a syndrómom karpálneho tunela to oceňujeme“
– čítame v komentároch.
Objavili sa však aj skeptickejšie komentáre. Veľa ľudí písalo, aby vôbec neodstraňovali zemiakovú šupku, pretože obsahuje najviac nutričných hodnôt. Jeden z komentujúcich navrhol šupky nevyhadzovať, ale posypať parmezánom a zapiecť.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Omáčka vinaigrette – recept. Mnohí ľudia pridávajú určitú zložku – je to takmer zločin
Bleskový koláč len z troch ingrediencií. Tento recept vás zachráni, keď čelíte neohláseným hosťom
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.