Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Toto je najlepší rezeň na svete. Podobá sa na bravčový rezeň, ale je z oveľa lepšieho mäsa

26.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Mironov Vladimir). Bravčové rezne sú v našich domácnostiach kráľom nedeľných obedov a niet divu – sú vynikajúce a ťažko sa pri nich človek nudiť....

26.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Mironov Vladimir).

Bravčové rezne sú v našich domácnostiach kráľom nedeľných obedov a niet divu – sú vynikajúce a ťažko sa pri nich človek nudiť. Málokto však vie, že naše domáce bravčové rezne sú v skutočnosti „falošnou“ verziou najlepšieho rezňa na svete. Viedenský rezeň sa síce podobá na bravčový, ale vyrába sa z iného, jemnejšieho a šťavnatejšieho mäsa.

Viedenským rezňom možno nazvať len tenko nakrájaný kus teľacieho mäsa.
Foto: shutterstock/Mironov Vladimir

Wiener Schnitzel alebo viedenský rezeň je klasickým pokrmom rakúskej kuchyne. Je to veľmi starý a svetoznámy recept – toto jedlo si môžete objednať v každej druhej reštaurácii. A hoci existuje množstvo podobných receptov, originálny Wiener Schnitzel má jeden princíp, ktorý sa už desaťročia nemení – špecifické mäso.

Obalené kúsky roztlačeného mäsa sa často nazývajú schnitzel. Takto máme kuracie stehná alebo bravčové krkovičky. Viedenským rezňom však možno nazvať len tenko nakrájaný kus teľacieho mäsa, obalený a vyprážaný v značnom množstve tuku, najčastejšie masla. Názov viedenský rezeň je vyhradený výlučne pre teľacie rezne, ale existujú aj viedenské rezne – v takom prípade sa namiesto teľacieho mäsa môže použiť napríklad kuracie.

Najlepší rezeň na svete – originálny viedenský rezeň

Ingrediencie:

  • 4 plátky teľacieho mäsa (pôvodne stehno),
  • pšeničná múka,
  • rozšľahané vajce,
  • strúhanka,
  • prepustené maslo a olej,
  • soľ a korenie.

Wiener Schnitzel – ako na to

  1. Teľacie mäsové plátky jemne rozbijete tĺčikom na mäso. Urobte to cez potravinársku fóliu alebo mierne navlhčeným tĺčikom. Mäso by malo byť pomerne tenké, ale musíte dávať pozor, aby ste mäso neroztrhali – teľacie mäso je jemné.
  2. Každý kúsok teľacieho mäsa zľahka potrite soľou a korením. Môžete ho na chvíľu odložiť do chladničky, ale mäso by sa nemalo príliš dlho chladiť, pretože soľ z neho vytiahne vodu.
  3. Vyberte mäso z chladničky a nechajte ho chvíľu zohriať na izbovú teplotu. Potom kotlety osmažte na panvici. Teľacie mäso najprv dôkladne obaľte v múke, potom v rozšľahanom vajci (do vajca môžete pridať lyžicu smotany) a v strúhanke.
  4. Na panvici rozohrejte dostatočné množstvo tuku. Zmiešajte polovicu masla a olej. Môžete použiť len prepustené maslo – aj to bude v poriadku. Na rozpálenom tuku opečte rezne, ale neprehrievajte ich. Keď je povrch zlatistý, môžete rezne vybrať z panvice.
Viedenské rezne sa zvyčajne podávajú so zemiakovým šalátom, kašou alebo ľahkým šalátom.
Foto: shutterstock/gkrphoto

Viedenské rezne sa zvyčajne podávajú so zemiakovým šalátom, kašou alebo ľahkým šalátom. Neoddeliteľnou súčasťou pokrmu je aj plátok citróna, ktorým sa pokvapká chrumkavá obloha. Je veľká škoda, že Slováci tak zriedkavo siahajú po teľacom mäse. Je to určite jedno z najzdravších a najchutnejších druhov mäsa. Niekedy sa oplatí vyradiť bravčové mäso za iné a vniesť do denného menu chutné spestrenie.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Bravčové rezne už nenamáčam do mlieka. Našiel som lepší spôsob a mäso je šťavnaté a oveľa chutnejšie

Strúhanka sa už z rezňov neodlepuje. Do vajíčka pridávam jednu vec. Tento trik mi poradila moja babička


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Tieto palacinky sa natrvalo dostali do mojej kuchyne. Sú oveľa lepšie ako tie tradičné

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Tanicha) Palacinky milujú dospelí aj deti. Toto občerstvenie sa dá mierne obohatiť, aby bolo ešte lepšie - nadýchané ako…

Túto polievku jedia storoční obyvatelia modrej zóny. Je to tajomstvo ich dlhovekosti

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/AnastasiaKopa) Mnohí z nás sa chcú dožiť krásneho veku - 100 rokov. Pri tejto snahe sa oplatí pozrieť sa,…

Za čias socialistického Československa tento koláč nesmel chýbať na stole. Je vynikajúci a jednoduchý na prípravu.

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ahanov Michael) Za čias socialistického Československa kraľovali na stoloch špecifické koláče, ktoré sa pripravovali z ľahko dostupných surovín. Niekedy…

Robím najlepšiu bravčovú nátierku. Recept je starý viac ako päťdesiat rokov, ale ja doň pridávam niečo špeciálne

22.11.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Ako pripraviť bravčovú natierku, aby chutila lepšie ako tá z regionálnych jarmokov alebo vianočných trhov? Viem to…

Túto nezvyčajnú prísadu pridávam do krémovej hubovej polievky. Takto ju podávajú v reštauráciách

22.11.2021 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/loveofphoto). Hubová polievka si získala mnoho priaznivcov vďaka svojej krémovej konzistencii a jedinečnej chuti a vôni. V reštauráciách ju…

Auto Trendy

Zima vás už neprekvapí: Naučte sa správne nasadiť snehové reťaze ešte dnes!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Nasadzovanie snehových reťazí môže byť pre mnohých vodičov spočiatku náročnou úlohou. Táto zručnosť sa však dá naučiť a postupom času sa stane jednoduchšou a intuitívnejšou.…

Citroën 2025: Všetky pripravované modely

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Od modernizovaného modelu Ami až po nový C5 Aircross - tu je prehľad toho, čo Citroën chystá na budúci rok. Citroën 2025: Všetky pripra

Faceliftované Mitsubishi ASX: Nové technológie, lepšia výbava, ale čo bezpečnosť?

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Mitsubishi ASX sa podrobilo testovaniu EuroNCAP – je toto SUV naozaj bezpečné? Malé SUV dostalo facelift, aby si viedlo lepšie v silne konkurenčnom segmente B-SUV.…

Prečo riskovať pokutu? Naučte sa kedy a ako používať zadné hmlové svetlá!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Zákon prikazuje montovať na vozidlá zadné hmlové svetlá. Za ich nesprávne používanie hrozí pokuta. Kedy by sme ich mali používať? Nie všetci vodiči ich vedia…

Osem dôvodov, prečo sa motorky stanú vašou novou závislosťou: Prestaňte sa obmedzovať autami!

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Jazdenie na autách ma fascinuje čoraz menej, zatiaľ čo motorky ma úplne očarili. Po dôkladnom zamyslení som prišiel k jednoznačnému záveru: motorky sú jednoducho lepšie.…

Marcopolo uvádza na trh Nomade: 4x4 dieselový obytný automobil

22.11.2024 Redakcia Auto trendy - Vďaka špičkovej technológii a exkluzívnemu dizajnu spája Nomade robustnosť a pohodlie. Marcopolo Motorhome, divízia spoločnosti Marcopolo

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov