29.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/apolonia).
Pečené kuracie filé je skvelý nápad na cenovo výhodnú, chutnú a výživnú večeru. Keď sa mäso skombinuje so zeleninovými prílohami, vznikne skutočná hostina. Nižšie uvádzame netradičný spôsob prípravy pečeného kurčaťa. Počuli ste už o tomto recepte?
Kuracie mäso je všestranné a dá sa pripraviť na mnoho spôsobov. Niektorí ho radšej smažia do chrumkava, iní dávajú prednosť aromatickému dusenému mäsu alebo šťavnatému pečenému mäsu. Pečené kuracie filé à la hasselback sa zdá byť zaujímavou možnosťou. Hoci sa tento pojem vzťahuje na zemiaky nakrájané na tenké plátky, rovnako dobre sa dá použiť aj na správne nakrájané mäso. Nasledujúci recept sa vám bude hodiť najmä vtedy, ak hľadáte netradičný spôsob prípravy klasickej pochúťky.
Pečené kurča v trochu inom vydaní. Nakrájajte ho takto a „vrecká“ naplňte chutnými prísadami
Pečené kurča so syrom a zeleninou je vynikajúcou možnosťou na rýchlu, chutnú a výživnú večeru pre celú rodinu. Kroky prípravy sú triviálne, čo znamená, že túto úlohu zvládnu aj tí najmenej zbehlí v kulinárskom umení.
Zloženie:
- 3 kuracie filé,
- 200 ml 12% smotany,
- niekoľko cherry paradajok,
- 1 červená paprika,
- syr mozzarella,
- 4 strúčiky cesnaku,
- 2 PL pikantnej horčice,
- 2 PL nasekanej petržlenovej vňate,
- 1 čajová lyžička sladkej papriky,
- pol lyžičky provensálskych byliniek,
- soľ a korenie,
- voliteľne: dusený špenát.
Pečené kurča a’la hasselback. Spôsob prípravy
Prípravu začnite očistením mäsa od tukových blán. Každé filé priečne rozrežte, aby ste vytvorili „kapsy“. Dbajte na to, aby ste kuracie mäso nenarezali príliš tesne, pretože by sa počas pečenia mohlo roztrhnúť. V miske zmiešajte kyslú smotanu, horčicu, roztlačený cesnak a korenie: provensálske bylinky, sladkú papriku, soľ a korenie.
Dôkladne premiešajte a kúsky mäsa ponorte do vzniknutej marinády. Počkajte pol hodiny. Po uplynutí tejto doby vložte filé do rúry. Do každého rezu vložte kúsok paradajky, papriky a mozzarelly. Okrem toho môžete pokrm obohatiť o dusený špenát. Nakoniec kuracie mäso zalejte marinádou a vložte do rúry vyhriatej na 200 °C. Približne po 30 minútach pokrm vyberte, posypte nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte so šalátom, ryžou alebo pečenými zemiakmi. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Jemné a šťavnaté francúzske rezne. Obal je úžasný aj bez strúhanky
Tieto časti kurčaťa nikdy nejedzte. Obsahujú najviac parazitov
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.