30.1.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Mironov Vladimir).
Bravčová krkovička je chutné mäso, ktoré si vyžaduje správnu prípravu, aby bolo chutné a šťavnaté. Pre niektorých je jej príprava náročným umením, ktoré nie je ľahké zvládnuť. Tento recept zabezpečí, že mäso bude zakaždým chutné a každý si na ňom pochutí.
V mnohých domácnostiach je mäso nevyhnutnou súčasťou večere. Spolu so zemiakmi a šalátom sa musí objaviť v jedinečnej a chutnej úprave. Dnes vám chceme ukázať, ako pripraviť bravčovú krkovičku, ktorá sa vám bude rozplývať v ústach. Prílohy ju robia naozaj chutnou a práve tie jej dodávajú chuť.
Ak chcete, aby bola bravčová krkovička jemná, ale zároveň s charakterom a správnou chuťou, oplatí sa dodržať tento recept. Okrem základného korenia sa zapečie so zemiakmi, mrkvou a nakoniec sa pridá syr. Ten mu dodáva krémovú štruktúru a zamatovú chuť.
Recept na bravčovú krkovičku so zeleninou a syrom
Ingrediencie:
- 700 g nakrájanej bravčovej krkovičky,
- 2 mrkvy,
- 2 zemiaky,
- cibuľa,
- 2 strúčiky cesnaku,
- 200 g prírodného taveného syra,
- 2 PL olivového oleja,
- čajová lyžička sladkej mletej papriky,
- čajová lyžička provensálskych bylín,
- soľ,
- čierne korenie.
Spôsob prípravy:
- Vymastite pekáč na pečenie tukom. Mrkvu a zemiaky ošúpte a nakrájajte na malé kúsky. Cibuľu a cesnak nakrájajte na drobno.
- Plátky bravčovej krkovičky jemne rozbijte tĺčikom. Do misky nalejte olivový olej, pridajte soľ, korenie, provensálske bylinky a sladkú papriku. Zmiešajte a potom to rozotriete na mäso.
- Hotovú bravčovú krkovičku položte na zeleninu v rúre. Misku prikryjte pokrievkou alebo alobalom. Vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 65 minút.
- Po tomto čase by malo byť mäso mäkké a zelenina upečená. Odstráňte pokrievku a na mäso nasypte syr rozdelený na menšie kúsky. Celé to vráťte do rúry na ďalších 10 minút.
- Po uplynutí tohto času je mäso pripravené na podávanie. Podávajte ho so zeleninou a vrch posypte nasekanou petržlenovou vňaťou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články :
Najlepší recept na dusenú bravčovú krkovičku. Vyjde jemná a šťavnatá
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.