6.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Pixel-Shot).
Smažený losos so zeleninou je skvelý nápad na rýchle, jednoduché a zdravé jedlo. Nasledujúci recept určite osloví zaneprázdnených ľudí, ktorí po príchode domov snívajú o teplom a chutnom jedle, ktoré ich zasýti na dlhé hodiny.
Väčšina z nás trávi dni mimo domova. Škola, univerzita alebo práca môžu byť veľmi únavné, takže vyhliadka na niekoľkohodinové varenie večere sa nezdá byť veľmi lákavá. Namiesto toho, aby ste sa vyčerpávali alebo, čo je ešte horšie, siahli po tzv. hotových výrobkoch z obchodu, oplatí sa zaobstarať si recept na expresné jedlo, ktoré je nielen chutné, ale aj správne vyvážené. Tu je nápad na chutný a jednoduchý pokrm s rybou a zeleninou.
Rýchla a jednoduchá večera pre zaneprázdnených ľudí. Vychádza chutne a zdravo
Losos je mimoriadne bohatý na nenasýtené mastné kyseliny omega-3 a kvalitné bielkoviny. Je cenným zdrojom vitamínov: A, B6, D a E, ako aj železa, vápnika, fosforu, horčíka, jódu a selénu. Vďaka bohatým nutričným hodnotám by táto ryba mala byť súčasťou nášho pravidelného jedálneho lístka. Prospeje najmä tým, ktorí bojujú s vysokým krvným tlakom a vysokou hladinou cholesterolu. V kombinácii so zmesou zeleniny predstavuje zdravé, sýte a chutné jedlo, ktoré sa dá ľahko pripraviť po dlhom dni v práci. Nemalo by nám to zabrať viac ako štvrťhodinu. Vyprážanú zeleninu môžete ľahko nahradiť aj obľúbeným šalátom alebo listovým šalátom. Veľa šťastia!
Ingrediencie:
- 1 filet z lososa,
- polovica balíčka mrazenej zeleniny,
- 3 strúčiky cesnaku,
- 1 vetvička rozmarínu alebo pol čajovej lyžičky korenia,
- 1 čajová lyžička masla,
- 2 čajové lyžičky olivového oleja,
- soľ a korenie.
Losos vyprážaný na panvici so zeleninou. Spôsob prípravy
Pripravte si dve panvice. V každej zohrejte lyžičku olivového oleja. Do jednej panvice vložte lososa kožou nadol a do druhej panvice vložte mrazenú zeleninovú zmes. Po niekoľkých minútach otočte lososa na druhú stranu a smažte päť minút na strednom ohni. Pridajte maslo, cesnak a rozmarín. Rybu navyše ochuťte soľou a korením. Občas zeleninu premiešajte, aby ste ju rovnomerne opiekli. Posypte ju obľúbeným korením. Posypte obľúbeným korením, napríklad štipľavou alebo údenou paprikou, provensálskymi bylinkami alebo tymiánom. Hotový pokrm preložte na tanier. Ak chcete, môžete si pripraviť aj domácu omáčku alebo dip. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Takto upečený losos určite nebude suchý
Grilovaný losos so zeleným korením
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.