Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Mäso už nikdy nebude tvrdé. Do omáčky stačí pridať tri polievkové lyžice

6.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: freepik/freepik). Guláš je veľmi obľúbené jedlo na jedno použitie. Je ideálny na večeru pre celú rodinu a dá sa pripraviť aj na niekoľko dní....

6.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: freepik/freepik).

Guláš je veľmi obľúbené jedlo na jedno použitie. Je ideálny na večeru pre celú rodinu a dá sa pripraviť aj na niekoľko dní. Poteší chuťou kombinácie omáčky a príloh. Tajomstvo úspešného guláša však spočíva v kvalitnom mäse. Osobitnú pozornosť treba venovať tomu, aby nebolo tvrdé a gumové. Našťastie existujú domáce spôsoby, ako zabezpečiť, aby bolo mäso vždy mäkké a šťavnaté. Odporúčame jeden z nich.

Na to, aby bolo mäso v guláši vždy mäkké a šťavnaté, stačí jeden trik. Čo by ste mali urobiť?
Foto: freepik/freepik

Správne pripravené mäso je kľúčom k tomu, aby bol guláš chutný pre každého. Malo by byť mäkké a zároveň šťavnaté. Najhoršie, čo sa môže stať, je chutná omáčka so suchým, tvrdým alebo gumovým mäsom. Kúsky, ktoré sa donekonečna prežúvajú, pravdepodobne nebudú nikomu chutiť. Dá sa s tým niečo robiť? Našťastie áno, a to doslova za pár minút.

Na toto treba myslieť pri príprave guláša

Ak chcete pripraviť guláš, ktorý bude skutočnou pastvou pre chuťové bunky, mali by ste mať na pamäti niekoľko vecí, ktoré rozhodnú o tom, či bude jedlo chutné. Práve správne kroky rozhodnú o tom, či si na tomto obľúbenom jedle z jedného hrnca pochutnajú všetci členovia domácnosti. Čo sa oplatí mať na pamäti?

  • Základom je výber kvalitného mäsa, bez ktorého nie je šanca na chutný pokrm a nepomôže ani šialená omáčka. Najdôležitejšie je vybrať kvalitné mäso. Či už by malo ísť o dusenú hydinu, bravčové mäso alebo niečo iné, mäso musí byť čerstvé a bez prepečenia.
  • Správne krájanie mäsa, pretože čerstvý a kvalitný výrobok nestačí. Treba dbať aj na správnu prípravu mäsa. Ovplyvní to chuť, ako aj šťavnatosť pokrmu. Je dobré to urobiť pozdĺž a nakrájať na pomerne veľké kocky. Vďaka tomu bude guláš mimoriadne jemný, zamatový a zároveň mäkký.
  • Správny výber prísad. Je samozrejmé, že mäso je základom guláša, ale oplatí sa dbať aj na kvalitu ostatných prísad. Odporúča sa používať aromatické korenie, ktoré zvýrazní chuť pokrmu. Cesnak, cibuľa a vhodné bylinky sa výborne hodia k chuti mäsa. Okrem toho sa pridá nakrájaná zelenina, omáčka a chutné jedlo z jedného hrnca je hotové.
Základom je výber kvalitného mäso, správne nakrájanie a správny výber prísad.
Foto: pixabay/FlorinBirjoveanu

POZRI TIEŽ: Táto bezmäsitá večera vás ohromí. Tofu kotlety v chrumkavom obale prevyšujú tradičné bravčové kotlety

Čo môžete urobiť, aby bol guláš vždy mäkký a chutný?

Dávajte si pozor na každú fázu prípravy guláša, aby bol chutný a šťavnatý. Preto sa oplatí poznať jednoduchý spôsob, ako to zabezpečiť. Navyše sa hodí na všetky druhy mäsa. Stačí jednoduchý úkon, vďaka ktorému bude mäso, ktoré pripravujete na guláš, mäkké a bez námahy. To zaručí guláš, ktorý sa bude rozplývať v ústach.

To všetko vďaka jablčnému octu. Tento nenápadný produkt pôsobí na mäso bleskovo a dodáva mu jemnosť a šťavnatosť. Kyselina obsiahnutá v octe zabraňuje vytekaniu šťavy z kúskov mäsa. Výsledkom je, že sa mäso uvarí vo vnútri, čím sa stane rýchlejšie krehkým, šťavnatejším a chutnejším.

Jablčný ocot pôsobí na mäso bleskovo a dodá mu jemnosť a šťavnatosť.
Foto: shutterstock/Dmitrij Ivanov

Do už mierne opečeného mäsa pridajte 2-3 polievkové lyžice. Znížte teplotu a všetko na panvici premiešajte. Prikryté dusíte, kým sa nevytratí špecifická vôňa octu. Až potom môžete pridať zvyšné produkty a celý pokrm dokončiť. Tento jednoduchý postup zabezpečí, že mäso bude dokonale mäkké a vy to pocítite už pri prvom súste.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako správne krájať mäso? Bežná chyba vám zničí každý guláš a dusené mäso

Za takúto polievku by ste mohli predať svoju dušu. Ako pripraviť najlepší guláš? Mäso je kľúčové, prezradíme, aké si vybrať


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Citrusová kôra môže byť toxická. Takto odstránite škodlivé látky

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Sviatlana Yankouskaya). Citróny sú nepochybne najobľúbenejším citrusovým ovocím v našej krajine. Najčastejšie z nich vytláčame šťavu, ale na konzumáciu…

Ako sa zbaviť vlhkosti z okien? Osvedčená metóda pre suché okná

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/salarko). Problém zaparených okien a kondenzácie vody na ich povrchu je citeľný najmä v jesennom a zimnom období a…

Je to najzdravšia huba. Odborníci na výživu ju odporúčajú jesť pravidelne a len málo ľudí ju zbiera

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Miljan Zivkovic). Táto huba je nielen veľmi chutná, ale aj mimoriadne zdravá. Rastie v slovenských lesoch a napriek mnohým…

Vhoďte to do nádržky toalety. Toaleta bude voňať a žiariť belosťou

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/EL BANCO04 pixabay/stevepb). Toaleta sa musí pravidelne čistiť čistiacimi prostriedkami, no aj z toho môže vzniknúť nepríjemný zápach. Aby…

Plné a pevné líca bez botoxu. Len 15 minút denne

17.10.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Ground Picture). Mnoho žien sníva o pevných a hladkých lícach. S pribúdajúcim vekom sa však zdá, že je čoraz…

Auto Trendy

Nemci sú frustrovaní z elektromobilov. Každý tretí majiteľ sa vracia k nafte a benzínu

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Každý tretí nemecký majiteľ elektromobilu sa vracia k spaľovaciemu vozidlu. O nemeckom rozčarovaní z elektromobilov informuje portál denníka Welt s odvolaním sa na údaje najväčšej…

Kedy vymeniť kvapalinu do ostrekovačov za zimnú? Vodiči na toto pravidlo stále zabúdajú

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Kedy by sme mali vymeniť kvapalinu do ostrekovačov? Ak nechcete, aby vás na parkovisku čakalo nepríjemné prekvapenie, radšej si tento termín zapamätajte. Odborníci poukazujú na…

Čo použiť na vyčistenie čalúnenia auta

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Čalúnenie auta je vystavené rôznym druhom nečistôt, od drobných škvŕn až po trvalé stopy po jedle, nápojoch a blate. Mnohí ľudia sa pýtajú, čím vyčistiť…

Alfa Romeo prekvapuje v plus. V roku 2027 sa objaví úplne nový model a nástupcovia Giulie a Stelvia nebudú výlučne elektrické

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Odchádzajúci šéf značky Alfa Romeo Jean-Philippe Imparato potvrdil uvedenie úplne nového veľkého modelu v roku 2027. Rozptýlil pritom pochybnosti o pohonnom ústrojenstve budúcich generácií modelov…

Audi uvádza na trh novú verziu kompaktného modelu A3 PHEV s elektrickým dojazdom až 143 km

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - Audi predstavilo novú plug-in hybridnú verziu modelu A3. V porovnaní so starým modelom inzeruje dvojnásobný elektrický dojazd. Audi predstavilo novú p

Číňania z Leapmotor predstavili v Paríži nové elektrické SUV B10. V Európe sa bude predávať od roku 2025

17.10.2024 Redakcia Auto trendy - V Paríži bol oficiálne predstavený tretí model Leapmotor na európskom trhu. Očakáva sa, že SUV B10 bude stáť menej ako 30 000 EUR. V Paríži

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov