Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty, Tipy,

Mäso už nikdy nebude tvrdé. Do omáčky stačí pridať tri polievkové lyžice

6.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: freepik/freepik). Guláš je veľmi obľúbené jedlo na jedno použitie. Je ideálny na večeru pre celú rodinu a dá sa pripraviť aj na niekoľko dní....

6.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: freepik/freepik).

Guláš je veľmi obľúbené jedlo na jedno použitie. Je ideálny na večeru pre celú rodinu a dá sa pripraviť aj na niekoľko dní. Poteší chuťou kombinácie omáčky a príloh. Tajomstvo úspešného guláša však spočíva v kvalitnom mäse. Osobitnú pozornosť treba venovať tomu, aby nebolo tvrdé a gumové. Našťastie existujú domáce spôsoby, ako zabezpečiť, aby bolo mäso vždy mäkké a šťavnaté. Odporúčame jeden z nich.

Na to, aby bolo mäso v guláši vždy mäkké a šťavnaté, stačí jeden trik. Čo by ste mali urobiť?
Foto: freepik/freepik

Správne pripravené mäso je kľúčom k tomu, aby bol guláš chutný pre každého. Malo by byť mäkké a zároveň šťavnaté. Najhoršie, čo sa môže stať, je chutná omáčka so suchým, tvrdým alebo gumovým mäsom. Kúsky, ktoré sa donekonečna prežúvajú, pravdepodobne nebudú nikomu chutiť. Dá sa s tým niečo robiť? Našťastie áno, a to doslova za pár minút.

Na toto treba myslieť pri príprave guláša

Ak chcete pripraviť guláš, ktorý bude skutočnou pastvou pre chuťové bunky, mali by ste mať na pamäti niekoľko vecí, ktoré rozhodnú o tom, či bude jedlo chutné. Práve správne kroky rozhodnú o tom, či si na tomto obľúbenom jedle z jedného hrnca pochutnajú všetci členovia domácnosti. Čo sa oplatí mať na pamäti?

  • Základom je výber kvalitného mäsa, bez ktorého nie je šanca na chutný pokrm a nepomôže ani šialená omáčka. Najdôležitejšie je vybrať kvalitné mäso. Či už by malo ísť o dusenú hydinu, bravčové mäso alebo niečo iné, mäso musí byť čerstvé a bez prepečenia.
  • Správne krájanie mäsa, pretože čerstvý a kvalitný výrobok nestačí. Treba dbať aj na správnu prípravu mäsa. Ovplyvní to chuť, ako aj šťavnatosť pokrmu. Je dobré to urobiť pozdĺž a nakrájať na pomerne veľké kocky. Vďaka tomu bude guláš mimoriadne jemný, zamatový a zároveň mäkký.
  • Správny výber prísad. Je samozrejmé, že mäso je základom guláša, ale oplatí sa dbať aj na kvalitu ostatných prísad. Odporúča sa používať aromatické korenie, ktoré zvýrazní chuť pokrmu. Cesnak, cibuľa a vhodné bylinky sa výborne hodia k chuti mäsa. Okrem toho sa pridá nakrájaná zelenina, omáčka a chutné jedlo z jedného hrnca je hotové.
Základom je výber kvalitného mäso, správne nakrájanie a správny výber prísad.
Foto: pixabay/FlorinBirjoveanu

POZRI TIEŽ: Táto bezmäsitá večera vás ohromí. Tofu kotlety v chrumkavom obale prevyšujú tradičné bravčové kotlety

Čo môžete urobiť, aby bol guláš vždy mäkký a chutný?

Dávajte si pozor na každú fázu prípravy guláša, aby bol chutný a šťavnatý. Preto sa oplatí poznať jednoduchý spôsob, ako to zabezpečiť. Navyše sa hodí na všetky druhy mäsa. Stačí jednoduchý úkon, vďaka ktorému bude mäso, ktoré pripravujete na guláš, mäkké a bez námahy. To zaručí guláš, ktorý sa bude rozplývať v ústach.

To všetko vďaka jablčnému octu. Tento nenápadný produkt pôsobí na mäso bleskovo a dodáva mu jemnosť a šťavnatosť. Kyselina obsiahnutá v octe zabraňuje vytekaniu šťavy z kúskov mäsa. Výsledkom je, že sa mäso uvarí vo vnútri, čím sa stane rýchlejšie krehkým, šťavnatejším a chutnejším.

Jablčný ocot pôsobí na mäso bleskovo a dodá mu jemnosť a šťavnatosť.
Foto: shutterstock/Dmitrij Ivanov

Do už mierne opečeného mäsa pridajte 2-3 polievkové lyžice. Znížte teplotu a všetko na panvici premiešajte. Prikryté dusíte, kým sa nevytratí špecifická vôňa octu. Až potom môžete pridať zvyšné produkty a celý pokrm dokončiť. Tento jednoduchý postup zabezpečí, že mäso bude dokonale mäkké a vy to pocítite už pri prvom súste.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Ako správne krájať mäso? Bežná chyba vám zničí každý guláš a dusené mäso

Za takúto polievku by ste mohli predať svoju dušu. Ako pripraviť najlepší guláš? Mäso je kľúčové, prezradíme, aké si vybrať


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Takto namaľujete veľkonočné vajíčka bez zašpinenia rúk!

7.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/RaspberryArt a tiktok.com/@kalejunkie). Zabudnite na tradičné metódy farbenia vajíčok, ktoré končia zafarbením vašich rúk aj kuchyne. Objavili sme jednoduchý…

Najlepšia a najzdravšia časť kuracieho mäsa. Najprv sa vám nebude pozdávať, neskôr zmeníte názor

7.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ Tsuguliev) Veľa ľudí sa pri pomyslení na vnútornosti zhrozí a úprimne povedané, netuším prečo. Správne pripravená pečeň, jemný…

ŠOKUJÚCE ODHALENIE: Väčšina Slovákov čistí chladničku príliš zriedka a pestuje nebezpečné baktérie!

7.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/New Africa). Každé otvorenie dverí chladničky vytvára ideálne podmienky pre množenie baktérií. Odborníci varujú, že čistenie raz za mesiac…

Je pondelok trochu náročný? Tieto jemné muffiny vám okamžite zlepšia náladu

7.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Vladislav Noseek) Dnes pre vás máme recept na sladkosti, ktoré sú ideálne na začiatok týždňa a upokojenie nervov po…

Odhalené tajomstvo dokonalého trávnika: Kedy a ako dosievať trávu po zime?

7.4.2025 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/RosieRocket). Váš trávnik po zime vyzerá ako bojisko? Nemusíte zúfať! Máme pre vás overený návod, ako premeniť vyšliapané miesta…

Auto Trendy

Tesla vo voľnom páde, BYD na vzostupe: Čo stojí za týmto obratom?

7.4.2025 Redakcia Auto trendy - Čínska automobilka BYD mení pravidlá hry a dáva Tesle vážnu konkurenciu. Elon Musk, ktorý bol dlhé roky na čele elektromobilovej revolúcie, teraz čelí výzvam, aké…

Elon Musk opäť v problémoch: Jeho najnovšia AI Grok 3 je vraj najinteligentnejšia na Zemi, realita však ukazuje opak!

7.4.2025 Redakcia Auto trendy . Elon Musk sa opäť ocitá v centre pozornosti, keď predstavil svoju novú umelú inteligenciu Grok 3, ktorú označil za "najinteligentnejšiu na Zemi". Avšak odborníci, aj…

Najrýchlejší luxus vo vzduchu: Bombardier poráža konkurenciu

7.4.2025 Redakcia Auto trendy - Lietadlo, ktoré dokáže prekonať hranicu zvuku, vezme vás z Londýna do Sydney bez zastávky a ponúka luxusné vybavenie s najnovšími technológiami. Kanadská spoločnosť Bombardier predstavila…

Lada Niva Travel kráča s dobou: Nový dizajn, nová éra!

7.4.2025 Redakcia Auto trendy - Lada Niva Travel, ruský ikonický off-road, prechádza ďalšou významnou modernizáciou. Najväčšou novinkou je predná maska, ktorá sa inšpirovala luxusnými SUV z dielne Audi. Okrem toho…

Automobilový šok: ďalší európsky gigant zastavil export do USA.

7.4.2025 Redakcia Auto trendy - Motoristický svet zažíva zatiaľ nevídané turbulencie. Po tom, čo nemecké a japonské automobilky prestali dodávať nové vozidlá na americký trh, sa k tomuto kroku pridal…

Zisková realita elektromobilov: Len štyri značky na svete dokážu zarábať. A aj to je otázne!

7.4.2025 Redakcia Auto trendy - Elektromobily sa stále viac stávajú symbolom budúcnosti. No hoci po svete jazdia milióny takýchto vozidiel, pravda o ich ziskovosti je tvrdá a neúprosná. Podľa štúdie…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov