7.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Brent Hofacker).
Koláče z jabĺk sú obľúbené po celom svete. Nájdete tu množstvo rôznych receptov a spôsobov prípravy originálnych zákuskov s týmto chutným ovocím. Mnohé z nich si však vyžadujú veľa úsilia a zručnosti. Z tohto dôvodu vám predstavujeme jeden z najjednoduchších receptov na domáci jablkový koláč, ktorý zvládnu aj začínajúci kuchári.
Jablká sú chutné a lacné ovocie, ktoré pôsobením tepla získava úplne nové vlastnosti. Z tohto dôvodu sa tak často používajú v rôznych pekárenských výrobkoch a pokrmoch.
Predstavujeme jeden z najjednoduchších receptov na jablkový koláč, ktorý si od vás nebude vyžadovať žiadne zručnosti. Jediné, čo musíte urobiť, je nakrájať jablká a naliať na ne cesto. Tento koláč zvládnu aj začínajúci kuchári. S ním prekvapíte svojich blízkych nadýchaným a ľahkým zákuskom za menej ako hodinu.
Ingrediencie:
- 2 vajcia,
- 100 g cukru,
- 1 čajová lyžička vanilkového cukru,
- 150 ml prírodného jogurtu,
- 60 ml oleja,
- 200 g múky,
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva,
- 5 kyslých jabĺk.
Ako pripraviť jednoduchý jablkový koláč?
Do veľkej misy rozklepnite vajcia, pridajte cukor a vanilkový cukor a pomocou mixéra ich vyšľahajte do nadýchanej konzistencie. Potom pridajte olej a jogurt a opäť premiešajte. Do zmesi pridáme múku a prášok do pečiva. Najlepšie je ju preosiať, aby bolo cesto nadýchané. Znova miešajte, kým sa všetky prísady nespoja.
Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a nakrájame na veľké kocky. Plech podľa vlastného výberu vyložte papierom na pečenie a na dno rozložte ovocie. Na ovocie nalejte koláčové cesto a vložte do predhriatej rúry na 180 stupňov Celzia. Koláč pečte 35 – 40 minút, kým nie je suchý. Hotový jablkový koláč môžete posypať práškovým cukrom. Podávajte teplý s vanilkovou zmrzlinou.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Dezert, ktorý sa nikdy neomrzí. Kombinácia jemných chutí zaujme každého
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.