8.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: freepik/freepik).
Celý svet sa zbláznil do koláčov. Milujeme ich tak veľmi, že sa pri každej príležitosti rozhodneme pripraviť si ich doma. Ak máte chuť na niečo sladké, po tomto dezerte siahne väčšina ľudí. Zistili sme recept na upečený výrobok, ktorý stačí len zmiešať a vložiť do rúry. Dá sa z neho oblizovať prsty.
Torty sú určite na zozname najobľúbenejších dezertov. Najčastejšie jeme tvarohový koláč, jablkový koláč, makový koláč a rôzne koláčiky. Ak si však chcete pripraviť tieto koláče, musíte sa pripraviť na to, že v kuchyni budete stáť celé hodiny. Našťastie je možné nájsť recepty, ktoré sa dajú pripraviť rýchlo. Radi by sme vám jeden z nich predstavili.
Toto je nápad na čokoládový piškótový koláč, ktorý je nebesky jemný a sladký. Odporúčame ho podávať s práškovým cukrom, ale môžete ho dozdobiť domácimi džemami. Dobre bude chutiť aj v sprievode studenej zmrzliny alebo poliaty bielou čokoládovou polevou. Samotná príprava zaberie menej ako 5 minút a o zvyšok sa postará rúra.
Čokoládový koláč recept
Ingrediencie:
- 250 g pšeničnej múky,
- 200 g jemného cukru,
- 250 ml kefíru,
- 3 lyžice tmavého kakaa,
- 1,5 čajovej lyžičky prášku do pečiva,
- 2 vajcia,
- práškový cukor na posypanie.
Spôsob prípravy:
- Kefír nalejte do väčšej misy a zmiešajte ho s práškom do pečiva a vajcami. V inej miske preosejte múku spolu s kakaom a pridajte cukor.
- Postupne prilievajte kefír do suchých prísad a všetko premiešajte pri stredných otáčkach mixéra. Výsledkom tejto kombinácie by mala byť hustá, ale jednoliata hmota.
- Dno pripravenej formy vyložte papierom na pečenie a boky vymažte trochou masla. Keď je forma pripravená, môžete do nej naliať cesto.
- Formu vložte do rúry vyhriatej na 200 °C a pečte približne 20 – 25 minút. Ak chcete skontrolovať, či je koláč hotový, použite metódu špáradla. Zapichnite ho do koláča a keď je po vybratí suchý, je to znamenie, že je pripravený na vybratie.
- Upečený koláč nechajte vychladnúť. Pred podávaním ho posypte práškovým cukrom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Lahodný a mokrý čokoládový koláč. Tajomstvo receptu spočíva v jednej zložke
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.