11.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Karl Allgaeuer).
Losos so špeciálnou prísadou je jednoduché jedlo, ktoré sa dá pripraviť za pol hodiny a potom si už len vychutnať skutočnú symfóniu chutí. Tu sú recepty na chutné jedlá, ktoré sa hodia aj na obed na druhý deň. Pozrite sa, aké je to jednoduché.

Foto: shutterstock/Karl Allgaeuer
Predstava teplej a zdravej večere je už polovica úspechu. Hodnotné jedlo môže byť skutočnou pastvou pre zmysly, a to všetko vďaka niekoľkým jednoduchým a bežne dostupným produktom. Recept na lososa v lístkovom ceste na dva spôsoby vám prezradíme nižšie.
Losos v lístkovom ceste s pórom krok za krokom
Pór s lososom je očividná, ale nezvyčajná kombinácia. Jemná chuť ryby dostane výraznejší nádych póru a zaujímavú formu vďaka prítomnosti lístkového cesta. Pozrite si úplný zoznam prísad a opis celého postupu.
- losos – 450 g
- lístkové cesto – 1 balenie
- vyčistené maslo – 2 polievkové lyžice
- žĺtok – 1 kus
- pór – 1 ks
- paprika vo vločkách – 1 balenie
- petržlen – 1 ks
- čierne korenie, soľ
- sušená petržlenová vňať – 1 ks
- citrón – 1 štvrtina
Príprava:
- Najprv umyte koreň petržlenu, ktorý potom ošúpte a nastrúhajte na strúhadle s veľkými okami.
- V ďalšom kroku prekrojte pór, umyte ho pod vodou a potom ho nakrájajte na plátky.
- Teraz pór a petržlen opečte na rozpálenej panvici na tuku, kým zelenina nezmäkne. Nakoniec ho odložte na tanier, aby vychladol.
- Na panvici po zelenine môžete smažiť rybu, ktorú je potrebné predtým posypať soľou, korením a sušenou petržlenovou vňaťou. Keď je ryba opečená, vyberte ju z panvice.
- V ďalšom kroku rozvaľkajte lístkové cesto, na jednu polovicu dajte pór s s petržlenom, vytvorte obdĺžnik a položte naň rybu. Teraz rybu pokvapkajte citrónovou šťavou a pridajte zvyšok pórovej zmesi.
- Nakoniec všetko prikryte druhou polovicou cesta, okraje uzavrite a vidličkou vytvorte vzor. Cesto potrieme žĺtkom a posypeme vločkami papriky. Rybu v cestíčku pečieme pri 200 °C asi 15 minút, kým cesto nezhnedne.
Losos v lístkovom ceste so špenátom krok za krokom

Foto: pexels/Mateusz Feliksik/Huy Phan/Alesia Kozik
Vo chvíli, keď sa na stole objaví losos v lístkovom ceste so špenátom, všetko okolo zanikne. Recept na skutočnú symfóniu chutí nájdete nižšie.
Ingrediencie:
- losos – 400 g
- lístkové cesto – 1 balenie
- syr feta – 100 g
- vajce – 1 kus
- čerstvý špenát – 200 g
- maslo – 1 polievková lyžica
- cesnak – 2 strúčiky
- citrónové čierne korenie – 2 štipky
- soľ
Príprava:
- Najprv na panvici rozpustite maslo a orestujte špenát s nasekaným cesnakom.
- Všetko premiešajte a potom odložte bokom.
- Teraz rozvaľkajte lístkové cesto a okraje narežte.
- Do stredu naaranžujte špenát s kúskami fety a lososom, posypte soľou a korením.
- Pásiky cesta usporiadajte tak, aby vytvorili rovnomernú rybiu kosť. Cesto potrieme vajíčkom.
- Pečte pri teplote 180 °C pol hodiny, kým pečivo nebude zlatisté.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Obed pre zaneprázdnených. Je jednoduchý, chutný a zdravý. Zvládnete ho pripraviť za 15 minút
Grilovaný losos so zeleným korením
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.