19.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock.com/gowithstock).
Vybrať si koláč, ktorý chcete upiecť, nie je najjednoduchšie. Aby sme príliš nekombinovali, zvyčajne sa spoliehame na najobľúbenejšie recepty. Aj tento klasický zoznam sa však z času na čas oplatí aktualizovať. Preto odporúčame pridať doň tento koláč. Je mimoriadne chutná a chytí vás za srdce.
Karamel je jednou z tých chutí, ktoré si dokážu získať srdce milovníka sladkostí. Dnes vám chceme predstaviť koláč, ktorý vás určite poteší. Nielenže sa rozplýva v ústach, ale zároveň vyvoláva pocit potešenia už od prvého sústa. Keď som ho jedla prvýkrát, vedela som, že si ho musím doma pripraviť.
Tento karamelový koláč je takmer dokonalý dezert. Jeho vlhkosť, jemnosť a výrazná chuť z neho robia sladkosť na každú príležitosť. Nepochybne pritiahne pozornosť vašich blízkych. Môžete použiť hotovú karamelovú hmotu alebo si vyrobiť vlastný karamel. V oboch prípadoch vyjde dokonale.
Karamelový koláč recept
Zloženie
- 500 g pšeničnej múky
- čajová lyžička prášku do pečiva,
- pol čajovej lyžičky sódy bikarbóny
- štipka soli,
- 200 g masla,
- 250 g jemného cukru,
- 4 vajcia,
- 2 lyžičky vanilkového extraktu,
- 250 ml mlieka,
- 150 ml kyslej smotany,
- 300 ml hotovej karamelovej zmesi,
- balíček sušienok
Spôsob prípravy
- Predhrejte rúru na 180 °C. Plech na pečenie vymastite maslom a posypte trochou múky, aby sa cesto ľahko vyklopilo.
- Do väčšej misy preosejeme múku, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a soľ.
- Teraz je čas spojiť mokré prísady. Do misky pridajte maslo a spolu s cukrom ho vyšľahajte na svetlú hmotu. Postupne pridávajte vajcia a stále miešajte. Na samom konci prilejte vanilkový extrakt a opäť premiešajte.
- Keď sú všetky prísady zmiešané, je čas ich spojiť. Postupne pridávajte suchú zmes k mokrej, na samom konci prilejte mlieko a dôkladne premiešajte, kým nevznikne hladká zmes. Prilejte aj kyslú smotanu a opäť premiešajte.
- Do zmesi pridajte pripravenú karamelovú zmes. Všetko premiešajte.
Dno formy vystelieme sušienkami. Potom na sušienky nalejte zmes. Formu vložte do predhriatej rúry a pečte približne 45 minút. - Po tomto čase koláč vyberte a nechajte vychladnúť. Môžete ho podávať s porciou zmrzliny.
Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.