18.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/rom_olik).
Pomarančový koláč je na mojom stole stálicou – najmä v zime. Všetci milujeme vôňu pomarančov, ktorá sa šíri domom, ale aj šialenú chuť tohto koláča. A pripravuje sa veľmi jednoduchým spôsobom. Len nezabudnite na ďalšie dve ingrediencie.
Podľa mojej svokry nedeľa bez koláča nie je nedeľa. A hoci s tým úplne nesúhlasím, na tento šialený pomarančový koláč s brusnicami a čokoládou sa to nevzťahuje. Tomuto koláču nikdy neodolám.
Pomarančový koláč – recept. Je mimoriadne jednoduchý na prípravu
Príprava pomarančového koláča s brusnicami a čokoládou nie je žiadna filozofia. Stačí kúpiť všetky potrebné ingrediencie, vyhrnúť si rukávy a pustiť sa do práce. Našťastie ani zoznam ingrediencií, ani čas prípravy nie sú dlhé. A konečný výsledok pozitívne prekvapí. Nezabudnite však na čokoládu na polevu a na nasekané orechy alebo mandle, ktoré sa výborne hodia na ozdobenie koláča, ale aj na zvýraznenie jeho chuti.
Ingrediencie:
- 2 šálky pšeničnej múky,
- 1 šálka čerstvých brusníc,
- 3/4 šálky cukru alebo sladidla,
- 3/4 šálky oleja,
- 100 g bielej alebo horkej čokolády,
- 1/4 šálky mlieka,
- 1 čajová lyžička prášku do pečiva,
- 1 čajová lyžička sódy bikarbóny,
- soľ,
- pomarančová kôra,
- nasekané orechy alebo mandľové vločky.
Ingrediencie na polevu:
- 100 g čokolády,
- 2 PL pomarančovej šťavy.
Lahodný koláč s pomarančovou kôrou. Príprava krok za krokom
Spôsob prípravy:
- Do malého hrnca nalejte olej. Pridáme čokoládu nalámanú na menšie kúsky. Zahrievajte a miešajte, kým sa nerozpustí a nespojí s olejom. Odstavte, aby vychladla.
- Vajíčka rozbijeme do misky. Prilejte mlieko a rozpustenú čokoládu s olejom. Nastrúhajte a pridajte pomarančovú kôru a ingrediencie premiešajte.
- Do druhej misy preosejeme múku, cukor, prášok do pečiva, sódu bikarbónu a štipku soli. Zmiešajte.
- Mokré prísady zmiešame so suchými. Miešajte, kým sa nespoja.
- Pridajte brusnice a jemne premiešajte.
- Hotový koláč nalejte do formy vyloženej papierom na pečenie. Vyrovnajte vrch.
- Pečte pri teplote 175 °C približne jednu hodinu.
- Pripravte polevu. Čokoládu rozpustite vo vodnom kúpeli. Prilejte pomarančovú šťavu a premiešajte.
- Koláč vyberieme z rúry a odložíme vychladnúť. Zdobíme polevou. Vrch posypte nasekanými orechmi alebo mandľovými vločkami.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Prečo kupovať koláče v obchode, keď existuje tento recept? Žiadne pečenie a chuť je vynikajúca
Namiesto do rúry ho vložte na panvicu. Tento koláč vám vyčarí slzy šťastia
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.