20.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/NoirChocolate).
Čo podávať k večeri? Túto otázku si kladieme často a nie vždy na ňu nájdeme dobrú odpoveď. Keď si neviete rady, je dobré pripraviť si mrkvový šalát. Táto pôvabná zelenina má toľko výhod, že ich ťažko spočítať na prstoch, a jednoduchosť, s akou sa z nej dá urobiť príloha, hovorí len v jej prospech. Ako pripraviť mrkvový šalát? Pozrite sa na to.
Mrkvový šalát? Strela do desiatky
Ako pripraviť mrkvový šalát? Asi neexistuje jednoduchší spôsob, ako si pripraviť skvelú prílohu k večeri, ktorá chutí ako spomienka na bezstarostné detstvo. Stačí ošúpať mrkvu, nastrúhať ju na hrubom strúhadle, pridať trochu cukru a pokvapkať štedrou dávkou citrónovej šťavy. Hotovo? Samozrejme, ale je lepšie dať nášmu mrkvovému šalátu trochu času a nechať ho chvíľu v chladničke. Najlepšie chutí vychladený. Ak vás prítomnosť cukru desí, neoplatí sa vzdať takéhoto domáceho šalátu. Stačí nahradiť biele kryštáliky sladkým jablkom a máte vhodnú prílohu.
Variácia na tému mrkvy
Jednoduchá príprava, ale pozoruhodná chuť? Taký môže byť mrkvový šalát, a navyše, keď sa spolubývajúci začali sťažovať na vitamíny, ktoré ste pripravili. Ďalšia verzia mrkvového šalátu je podobná: ošúpte a nastrúhajte štyri korene mrkvy, pridajte citrónovú šťavu a nakoniec pridajte mesiačiky z dvoch pomarančov. Predtým však musíte odstrániť biele blany, ktoré dodávajú zbytočnú horkosť. Korenie? Jedlo doplní iba lyžica olivového oleja.
Pikantná mrkva? Prečo nie!
Mrkva nemusí byť základom výlučne sladkého šalátu na večeru. Ľahko mu môžete dodať mierne pikantný nádych. Nastrúhajte štyri mrkvy a pridajte dve polievkové lyžice chrenu, lyžicu majonézy a šťavu z jedného citróna. Teraz stačí pridať nasekanú petržlenovú vňať, soľ a korenie a premiešať. Pred podávaním je dobré mrkvový šalát vychladiť v chladničke, aby sa ingrediencie stihli spojiť.
Pridajte trochu tuku!
Mrkva je zdravá a o tom niet sporu. Je cenená pre prítomnosť betakaroténu a vitamínu E, ktoré majú v duete najlepší účinok na našu pokožku. Zabraňujú rýchlej tvorbe vrások, ale tiež pomáhajú udržiavať pevnosť pokožky a znižujú zápaly. Tieto dve účinné látky sú rozpustné v tukoch, takže aby sa lepšie vstrebávali do tela, je dobré pridať do receptu trochu oleja.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Kapustový šalát dopĺňam jednou prísadou. Moja svokra si pretrela oči a teraz to robí aj ona
Zoštíhľujúci doplnok k večeri. Objavte recepty na fit šaláty
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.