24.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Nadin Litovka).
Namiesto hodín strávených pečením tradičných koláčov si vyberte expresné riešenie. Jablkový koláč z panvice je rovnako chutný ako klasický, ale pripravíte ho len za pár minút. Nastrúhate ovocie, spojíte ho so zmesou, upečiete a jablkový koláč je pripravený na podávanie.
Jedno je isté – domáci jablkový koláč obľubuje takmer každý. Ale čo keď na jeho prípravu nie je dostatok času? V tomto prípade vám ponúkame dokonalý recept – zjednodušenú verziu, ktorá si nevyžaduje niekoľko hodín strávených v kuchyni. Jablkový koláč z panvice je skutočné majstrovské dielo, ktoré sa chuťovo nelíši od babičkinej klasiky.
Expresný jablkový koláč z panvice. Ovocie nastrúhate, spojíte so zmesou a máte hotovo
Rýchlejšie ani jednoduchšie to už byť nemôže. Expresný jablkový koláč pripravíte za menej ako 20 minút. Všetko, čo na tento recept potrebujete, sú správne ingrediencie a predovšetkým vôľa urobiť z neho skutočné umelecké dielo. Hlavnú úlohu samozrejme zohrávajú veľké jablká – najlepšie mierne kyslé a šťavnaté. Zvyšok sa doslova postará sám o seba. Prísady na zmes sa rýchlo spoja, vysypú na panvicu a po niekoľkých minútach máte šialene chutný koláč.
Jablkový koláč z panvice je ideálnym riešením, keď vás prekvapia neohlásení hostia alebo máte chuť na sladké. Vtedy sa zaobídete bez dlhých príprav a niekoľkohodinového pečenia. Je to jednoduché, lacné a chutné. Tento koláč podávajte s vašou obľúbenou polevou – odporúčame napríklad kopček vanilkovej zmrzliny, domácu šľahačku alebo horúcu malinovú omáčku.
Recept na jablkový koláč v panvici. Dokonalý koláč pripravený za menej ako pol hodiny
Ingrediencie:
- 2 kyslé jablká
- pol šálky kravského alebo rastlinného mlieka
- 2 vajcia
- šálka pšeničnej múky
- pol čajovej lyžičky prášku do pečiva
- škorica
- dve polievkové lyžice cukru
- tuk na vyprážanie – najlepšie prepustené maslo
Postup prípravy:
- Začnite so zmesou. Vajíčka rozbijeme do misky a vyšľaháme s cukrom do hladka. Za stáleho miešania prilievame po častiach mlieko.
- Teraz do našej zmesi pridáme prášok do pečiva a postupne preosiatu múku. Pokračujeme v miešaní, kým nie je hladká.
- Teraz je čas pridať ovocie – jablká nastrúhame na veľkom strúhadle. Ochutíme škoricou a premiešame. Rozdelíme ich na dve časti.
- Jednu časť jabĺk pridáme do pripravenej zmesi, ktorú dôkladne premiešame. Druhú časť vložíme do panvice s rozpáleným tukom a opečieme dozlatista.
- Po niekoľkých minútach, keď jablká získajú zlatistú farbu a zmäknú, nalejte do panvice cesto.
- Koláč smažíme niekoľko minút, najprv najlepšie zakrytý. Po niekoľkých minútach môžeme koláč opatrne obrátiť na druhú stranu a opäť niekoľko minút smažiť.
- Takto pripravený koláč podávame so zmrzlinou, čokoládou, šľahačkou alebo posypaný práškovým cukrom.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Jednoduchý čokoládový koláč. Chvíľa miešania, dve chvíle pečenia a najlepšia sladkosť je hotová
Jednoduchý zoznam ingrediencií, jednoduchá príprava. Fit torta pre tých, ktorí milujú brownies
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.