25.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Brent Hofacker).
Šalát s brokolicou, jačmennými krúpami a vajíčkom je lahodnou kombináciou rôznych chutí. Po pridaní aromatickej cesnakovo-mayonézovej zálievky sa toto jedlo doslova stratí z tanierov. Každý člen rodiny a hostia si vždy vypýtajú aspoň jednu porciu.
Brokolicový šalát je skvelý ako príloha k mäsovým jedlám alebo ako ľahko stráviteľné jedlo. Môžete si ho vychutnať ráno aj večer. So správnymi prísadami vám dodá energiu a zasýti vás na dlhé hodiny. Môžete ho pripraviť veľmi rýchlo, stačí vám na to len niekoľko surovín. Nemožno poprieť, že hlavnú úlohu zohráva veľmi aromatický cesnakový dresing.
Hostia sa nad týmto šalátom takmer pobili. Všetko kvôli mimoriadne chutnému dresingu
Takáto brokolica je kulinárskym majstrovským dielom. V kombinácii s jačmennými krúpami, vajíčkami a cherry paradajkami vytvára nezvyčajnú chuťovú kombináciu, ktorej nechýbajú vitamíny. Do šalátu sa oplatí pridať niekoľko brazílskych orechov – vynikajúci zdroj nenasýtených mastných kyselín, aminokyselín a vlákniny.
Ingrediencie na šalát:
- brokolica,
- 150 g jačmenných krúpov,
- 5 vajec uvarených natvrdo,
- 100 g cherry paradajok,
- 5 brazílskych orechov,
- voliteľné: pokvapkanie olejom.
Ingrediencie na cesnakový dresing:
- 4 PL bieleho jogurtu,
- 3 lyžičky majonézy,
- 3 strúčiky cesnaku,
- 3 lyžice nasekaného kôpru,
- soľ a korenie.
Šalát s brokolicou, jačmennými krúpami a cesnakovým dresingom. Spôsob prípravy
Brokolicu uvaríme al dente (polotvrdú) v mierne osolenej vriacej vode. Po uvarení ju prepláchnite studenou vodou a nechajte vychladnúť. Krúpy uvarte podľa pokynov výrobcu. Vychladnutú brokolicu nakrájajte na ružičky a preložte do misy. Pridáme uvarené krúpy, umyté a na polovice rozkrojené cherry paradajky a nasekané brazílske orechy. Nezabudnite na natvrdo uvarené a na štvrtiny nakrájané vajcia. Nakoniec pokvapkajte olivovým olejom na zvýraznenie chuti.
Ďalším krokom je príprava omáčky. Zmiešajte prírodný jogurt s majonézou. Pridáme pretlačený cesnak a nasekaný kôpor. Podľa potreby dochuťte soľou a korením a premiešajte. Hotovou omáčkou prelejte šalát a podávajte potešeným členom rodiny alebo hosťom. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tieto dvojzeleninové rezne robím aspoň raz týždenne. Sú chutné a lacné
Zemiaky pečené v rúre nemusia byť kašovité. Je pravda, že je tu dobrá metóda. A tu je
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.