26.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/NoirChocolate).
Existuje mnoho spôsobov prípravy chutných lievancov. Môžu sa podávať aj s rôznymi prílohami, ktoré len zvýraznia ich chuť. Aby ste nekombinovali príliš veľa, ale aby ste mohli experimentovať trochu ďalej, pridajte toto korenie. Zaručujeme vám, že si na takýchto lievancoch pochutnáte.
Lievance si spájame s detstvom a bezstarostnými rokmi. Vždy sa podávali rovnako, s jablkami a posypané práškovým cukrom. Ich nadýchaná a mäkká štruktúra nám vždy na dlho zaplnila brušká a po každom súste sme chceli ešte. Tentoraz sme chceli túto klasickú chuť trochu osviežiť a do základnej verzie koláča sme pridali jednu ingredienciu navyše.
Ich mäkký vnútrajšok, pružná štruktúra a intenzívna chuť vďaka škorici z nich robia obľúbené občerstvenie mnohých ľudí. Škorica, známa svojou výraznou vôňou a mierne korenistou chuťou, dodáva lievancom jedinečný charakter. Lievance sú skvelou voľbou na raňajky alebo ako dezert. Môžete ich podávať s čerstvými bobuľami, kyslou smotanou alebo aj s medom. Skombinujte ich podľa vlastného vkusu a užite si chutné jedlo plné sladkosti a šťavnatosti.
Recept na škoricové lievance
Ingrediencie:
- 500 g pšeničnej múky,
- 300 ml mlieka,
- 2 čajové lyžičky prášku do pečiva,
- 85 g jemného cukru,
- čajová lyžička vanilkového extraktu,
- 2 lyžice škorice,
- 2 vajcia,
- lyžica oleja,
- štipka soli,
- olej na vyprážanie,
- práškový cukor na posypanie.
Spôsob prípravy
- Prípravu tohto pokrmu začnite prípravou cesta. Do veľkej misy preosejte múku a prášok do pečiva cez sito. Pridajte cukor, škoricu a štipku soli. Vajíčka rozbijte do samostatnej misky a za stáleho miešania dôkladne vyšľahajte, postupne pridajte mlieko, vanilkový extrakt a olej.
- Mokré prísady pomaly prilievajte do suchých. Miešajte, kým nevznikne hladké a jednotné cesto. Zmes by mala byť bez hrudiek a nie príliš riedka. Ak je, pridajte viac múky; ak je príliš hustá, môžete pridať trochu mlieka.
- Na panvici rozohrejte malé množstvo oleja. Keď je dostatočne horúci, pomocou lyžice vytvarujte úhľadné malé lievance. Smažte ich z oboch strán dozlatista. Po vyprážaní ich preložte na tanier vystlaný papierovou utierkou. Podávajte posypané práškovým cukrom alebo s čerstvým ovocím. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Zakaždým urobia dojem. Takéto palacinky vám môže závidieť každá reštaurácia
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.