28.2.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Africa Studio).
Ako si doma pripravíte cesnakovú omáčku? Na to, aby ste si vychutnali dip ako v reštaurácii, potrebujete len niekoľko základných ingrediencií. Tajomstvo lahodnej chuti je však produkt, na ktorý väčšina zabúda.
Je ideálna na wrapy, mäso, pizzu a dokonca aj zeleninu. Dobre pripravená cesnaková omáčka môže doplniť chuť mnohých jedál. Pri domácej príprave to však môžete ľahko prehnať. Prezradíme vám správne pomery, aby vaši hostia nemali „chuť cesnaku“ ešte niekoľko dní.
Tu je to, čo potrebujete na prípravu cesnakovej omáčky. Nezabudnite na čajovú lyžičku tejto prísady
Ak chcete zvýšiť chuť omáčky a získať z nej to najlepšie, odporúčame pravidlo 2:1. Čo to je? Totiž, že na každé 2 strúčiky cesnaku potrebujete čajovú lyžičku medu. To je tajomstvo vyváženej chuti.
Do misky pridajte ďalšie 3 polievkové lyžice majonézy, 3 polievkové lyžice bieleho jogurtu (alebo gréckeho jogurtu či smotany), lyžičku citrónovej šťavy, soľ, korenie a voliteľné obľúbené bylinky, napríklad kôpor, petržlen alebo tymián. Samozrejme, ak chcete pripraviť vhodnejšiu verziu omáčky, môžete pridať len prírodný alebo grécky jogurt. Počítajte však s tým, že bez pridania majonézy bude o niečo redšia.
Čo namiesto cesnakovej omáčky? Recept, ktorý sa bude páčiť všetkým
Tí, ktorí majú radšej jemnejšie chute, môžu vyskúšať tento recept na uhorkovú a cesnakovú omáčku. Je rovnako chutná, ale v tomto prípade je v popredí skôr uhorka ako cesnak. Začnite nastrúhaním 1 uhorky na jemnom strúhadle. Osušte ju od prebytočnej vody a hoďte do misky. Pridajte polovicu strúčiku cesnaku pretlačeného cez lis, 4 lyžice prírodného jogurtu, lyžičku olivového oleja, lyžičku citrónovej šťavy, soľ, korenie podľa chuti a prípadne nasekaný kôpor.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Tekvicové hranolky – kulinársky hit tejto jesene. S cesnakovým dipom majú nadpozemskú chuť!
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.