1.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Rafal Olkis).
Začať deň chutnými raňajkami je snom každého z nás. A čo keď k tomu pridáte čerstvo upečený chlieb, ktorého vôňa sa šíri celým domom? Teraz je to možné, pretože tento recept je jednoduchý a rýchly na prípravu. Aby bol chutnejší, pridajte túto ingredienciu.
Pri príprave raňajok málokto myslí na to, aby si k nim hneď pripravil čerstvý chlieb. Pre mnohých je to príliš časovo náročné a radšej si zájdu do obchodu pre bochník. S týmto receptom je však príprava chleba naozaj jednoduchá.
Príprava chleba podľa tohto receptu urobí každé jedlo chutnejším. A pridaním tejto jednej ingrediencie sa jeho chuť len zvýši. Čo je to za ingredienciu? Sú to sušené paradajky, ktoré sa vopred nakrájajú na menšie kúsky. V skutočnosti môžete na takéto pečivo použiť akúkoľvek prísadu, ktorú máte radi. Môžu to byť bylinky a semienka, napríklad tekvicové alebo slnečnicové.
Recept na chlieb so sušenými paradajkami
Ingrediencie:
- 400 g pšeničnej múky,
- 200 ml teplej vody,
- 7 g sušeného droždia,
- čajová lyžička soli,
- 50 g sušených paradajok.
Spôsob prípravy
- Sušené paradajky vyberte z marinády a nakrájajte ich na menšie kúsky.
- V miske zmiešajte pšeničnú múku so soľou a nakrájanými sušenými paradajkami.
- V menšej miske rozpustite sušené droždie v teplej vode. Nechajte ich chvíľu aktivovať.
- Rozpustené droždie vlejte do múky s paradajkami. Cesto miesime, kým sa všetky prísady nespoja a nevznikne pružná hmota. Ak je cesto príliš suché, pridajte trochu viac vody; ak je príliš lepivé, pridajte viac múky.
- Keď má cesto správnu konzistenciu, prikryte ho utierkou a nechajte kysnúť asi hodinu na teplom mieste, kým nezdvojnásobí svoj objem.
- Keď cesto vykysne, vyberte ho z misy a znova ho premieste. Potom cesto vytvarujte do ľubovoľného tvaru chleba a položte ho na plech vyložený papierom na pečenie.
- Chlieb nechajte na plechu asi 30-45 minút, aby opäť vykysol. Medzitým predhrejte rúru na 200 °C.
- Keď cesto vykysne, vložte chlieb do rúry a pečte ho približne 25-30 minút, kým nezíska zlatistú farbu. Z času na čas nahliadnite do rúry, aby ste skontrolovali, či je chlieb hotový.
- Po upečení chlieb vyberte z rúry a nechajte vychladnúť. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Stačí zmiešať ingrediencie, upiecť a je hotovo. Je to chlieb bez čakania a je lepší ako z pekárne
Vezmite pohár a položte ho na kocku masla. Trik so saunou urobí všetku prácu za vás za 5 minút
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.