5.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/MShev).
Krémový tvarohový koláč na báze kondenzovaného mlieka je ideálny nápad na jednoduchý a mimoriadne chutný dezert. Stačí sa zahryznúť do koláča a budete mať pocit, že jete sladký obláčik. Nižšie vám prezradíme, ako pripraviť výnimočný cheesecake.
Tvarohový koláč na báze kondenzovaného mlieka je jemne krémový, ľahký a úžasne chutný. Môžete ho podávať hosťom ako pohostenie alebo si ho vychutnať pri popoludňajšej káve. Hoci príprava zaberie trochu času, konečný výsledok vám vyrazí dych. Sladký obláčik zmizne z tanierov v okamihu.
Tvarohový koláč bude ľahký a krémový, ak doň pridáte túto prísadu. Efekt je nádherný
Ak hľadáte osvedčený recept na jemne sladký dezert, odporúčame prečítať si návod uvedený nižšie. Umožní vám upiecť skutočné dielo cukrárskeho umenia. Lojálne vás však varujeme – ochutnávka sa neskončí len pri jednom kúsku.
Ingrediencie:
- 1 kg tvarohu z vedierka
- 530 g kondenzovaného mlieka,
- 6 vajec,
- dva pudingy v prášku (vanilkový),
- práškový cukor alebo čokoládová poleva na vrch.
Tvarohový koláč s kondenzovaným mliekom. Spôsob prípravy
Dve hodiny pred prípravou cheesecakeu vyberte všetky prísady z chladničky, aby dosiahli izbovú teplotu. Oddeľte bielky od žĺtkov a vložte ich do samostatných misiek. Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuha. Do ďalšej misky vložte tvaroh, žĺtky, pudingový prášok a kondenzované mlieko. Celú zmes zmiešajte, kým sa ingrediencie nespoja. Výsledná zmes by mala byť jednoliata a hladká. Vyšľahané bielky pridajte lyžicou do tvarohovej zmesi. Všetko jemne premiešajte.
Tortovú formu vyložte papierom na pečenie. Uistite sa, že pokrýva dno aj boky formy. Nalejte do nej tvarohovú zmes a potom ju vložte do rúry vyhriatej na 170 stupňov Celzia. Koláč pečte pol hodiny. Po tomto čase znížte teplotu na 140 stupňov a pečte ďalších 45 minút.
Počas tejto doby neotvárajte rúru, inak sa cheesecake nevyklopí. Keď je cheesecake upečený, vypnite rúru, ale koláč ešte nevyberajte. Nechajte ho ešte štvrť hodiny odpočívať. Až potom vyberte tortovú formu s vykysnutým cheesecakeom. Nechajte dezert úplne vychladnúť a potom ho dajte na noc do chladničky. Na druhý deň bude chutiť ešte lepšie. Môžete ho dodatočne posypať práškovým cukrom, polevou alebo domácou čokoládovou polevou. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Žiadna fazuľa a cvikla. Toto fit brownie chutí ako s čokoládou. Zjete plech bez výčitiek svedomia
Trojzložkový koláč – recept na lenivý dezert. Je sladký, ľahký a nadýchaný ako obláčik
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.