5.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/marco mayer).
Talianska kuchyňa je veľmi obľúbená a často sa pripravuje u nás. Nie je ťažké pripraviť jedlá, ktoré pochádzajú z Talianska, a preto si ich tak často vyberáme. Toto jedlo v tomto vydaní nenájdete často, ale je naozaj vynikajúce. Urobte si ho a uvidíte, či sa stane vaším číslom jeden.
Lasagne je jedlo, ktoré si získava srdcia nielen milovníkov talianskej kuchyne, ale aj tých, ktorí hľadajú zaujímavé a osvedčené kombinácie chutí. Toto klasické talianske jedlo je už roky oceňované pre svoju jednoduchosť a jedinečnú chuť. Vďaka novým verziám tohto pokrmu získava nový život. Dnes vám chceme ukázať, že sa dá pripraviť aj úplne iným spôsobom, ktorý bude chutiť každému.
Lasagne je vrstvené jedlo, ktoré pozostáva z cestovín, paradajkovej omáčky, syra, mäsa a omáčky bešamel. Iné verzie tohto jedla nie sú také obľúbené a pripravujú sa veľmi zriedkavo. Tentoraz však chceme ukázať, že sa dá pripraviť aj inak. Pridanie zeleniny, ako je špenát a brokolica, môže spôsobiť prekvapenie, ale urobte ho a uvidíte, že je naozaj chutné.
Špenátovo-brokolicové lasagne recept
Ingrediencie:
- 250 g cestovín na lasagne,
- 400 g čerstvého špenátu,
- 1 brokolica,
- 400 g syra ricotta,
- 200 g strúhaného syra mozzarella,
- 100 g strúhaného parmezánu,
- 2 strúčiky cesnaku,
- cibuľa,
- 500 ml paradajkovej omáčky,
- 2 PL masla,
- 2 PL múky,
- 500 ml mlieka,
- pol čajovej lyžičky muškátového orieška,
- soľ a korenie podľa chuti,
- olej na vyprážanie.
Spôsob prípravy:
- Vo veľkom hrnci zvarte osolenú vodu a uvarte cestoviny lasagne podľa návodu na obale, sceďte ich a nechajte vychladnúť.
- V hrnci zohrejte olej, pridajte na kocky nakrájanú cibuľu a prelisovaný cesnak. Všetko smažte, kým cibuľa nezhnedne.
- Špenát dôkladne umyte a nakrájajte na malé kúsky. Brokolicu umyte a nakrájajte na ružičky. Zeleninu vložte do panvice a smažte, kým nezmäkne.
- V druhom hrnci rozpustite maslo, pridajte múku a niekoľko minút miešajte, aby sa vytvorila svetlohnedá zápražka. Postupne za stáleho miešania pridávajte mlieko, kým omáčka nezhustne.
- Do vzniknutej zmesi pridajte syr ricotta a miešajte, kým sa nespojí. Dochuťte soľou, korením a muškátovým orieškom.
- Do nádoby na pečenie dajte vrstvu paradajkovej omáčky, uvarené cestoviny, potom vrstvu špenátu a brokolice, bešamelovú omáčku a strúhanú mozzarellu. Takto vrstvy ukladajte, kým sa nevyčerpajú všetky prísady. Poslednú vrstvu by mal tvoriť strúhaný syr.
- Nádobu vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 30-40 minút, kým nezozlátne a syr sa nerozpustí.
- Po uplynutí tejto doby vyberte pokrm z rúry a nechajte ho niekoľko minút vychladnúť. Po vychladnutí ho rozdeľte na porcie a podávajte. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Talianska polievka pre dlhovekosť. Tajomstvo je v ingredienciách
Šalát s brokolicou, jačmennými krúpami a dresingom, ktorý Slováci milujú. Pripravíte ho za 15 minút
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.