7.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: pexels/Sebastian Coman Photography).
Carbonara je najkontroverznejšie jedlo, s ktorým som sa stretla. Každý sa háda, ako ju správne pripraviť. Použitie niektorých ingrediencií považujú za neslušné. Ako teda pripraviť chutnú carbonaru?
Pôvodný recept na carbonaru obsahuje minimum ingrediencií a maximum chuti. Príprava týchto cestovín je preto triviálne jednoduchá. Ponúkame vám tip na recept originálnej carbonary. Tu je recept na lahodné talianske cestoviny, ktorým sa nedá odolať.
Originálna carbonara – recept. Šialene chutné cestoviny, ale rýchle
Príprava originálnej carbonary nie je zložitá. Oplatí sa však mať v ruke dobrý recept. Pripravíte tak dokonale krémový, v ústach sa rozplývajúci a sýty pokrm. Zaručene vám po prvom súste vybuchnú chuťové poháriky. Ak nemáte niektoré z ingrediencií, hľadajte lacnejšie náhrady. Jedlo bude tiež vynikajúce.
- Ingrediencie:
- 250 g cestovín,
- 85 guanciale alebo pancetta,
- 2 vajcia,
- 2 žĺtky,
- 60 g syra pecorino,
- soľ a korenie podľa chuti.
Carbonara recept. Príprava krok za krokom
Cestoviny uvarte podľa pokynov na obale tak, aby boli al dente. Nastrúhajte syr a zmiešajte ho s vajcami. Guanciale alebo pancettu nakrájajte na plátky a opekajte na miernom ohni, kým sa tuk nezačne rozpúšťať a mäso nie je chrumkavé. Zmiešajte ho s vajíčkami a intenzívne premiešajte. Odstavte z ohňa a okoreňte.
Je dobré pamätať na to, aby ste po uvarení cestovín nevyliali všetku vodu. Môžete ju použiť na vaječnú zmes – pridajte šálku. Potom prihoďte cestoviny a všetky ingrediencie ešte raz premiešajte. Posypte čerstvo nastrúhaným čiernym korením. Naša šialene chutná carbonara je hotová. Najlepšie sa podáva horúca. Dobrú chuť!
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Večera za pätnásť minút. Svet sa zbláznil do tohto receptu a najdôležitejšia vec je olej
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.