Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Recepty,

Tieto slimáky nemajú konkurenciu. Keď ich robím, rýchlo miznú

9.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Erhan Inga). Recept na škoricové slimáky sa môže na prvý pohľad zdať zložitý. Mnohých ľudí odradí od pečenia týchto buchiet skutočnosť, že majú nezvyčajný...

9.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Erhan Inga).

Recept na škoricové slimáky sa môže na prvý pohľad zdať zložitý. Mnohých ľudí odradí od pečenia týchto buchiet skutočnosť, že majú nezvyčajný tvar. V skutočnosti však nie je vôbec zložité ho správne pripraviť. Odporúčame vám vyskúšať tento recept na škoricové slimáky a svoju zručnosť, pretože ak raz niekto ochutná tieto sladkosti, navždy si ich zamiluje.

škoricové slimáky
Škoricové slimáky majú všetko, čo má hýčkavé pečivo mať.
Foto: shutterstock/Erhan Inga

Škoricové slimáky majú všetko, čo má hýčkavé pečivo mať. Sú mäkké a nadýchané ako buchty, sú sladké, ale nie príliš sladké, nádherne voňajú (ach, tá škorica!), majú maslo a ako viete, maslo je život a sú zakončené osviežujúcou citrónovou polevou, ktorá dokonale rozbíja sladkosť koláča a náplne. Jednoducho žiť, nie umierať!

Preto musíte mať recept na škoricovníky v záložkách prehliadača alebo v papierových zošitoch či knihách receptov. Niektorí ľudia majú voči nim určité obavy kvôli nezvyčajnému, pokrútenému tvaru buchiet. Pravdou však je, že nie je vôbec ťažké takéto slimáky pripraviť. Stačí, ak cesto rozvaľkáte a potom ho nakrájate na kúsky. O zvyšok sa postará droždie a rúra. Všetko je podrobne opísané v nasledujúcom recepte.

Recept na škoricové slimáky je poklad. Vždy, keď ich robím, rýchlo miznú

Ingrediencie na cesto:

  • 450 g pšeničnej múky,
  • 250 ml vlažného mlieka,
  • 50 g čerstvého droždia,
  • 50 g cukru,
  • 65 g masla,
  • 2 žĺtky,
  • 2 vajcia, z toho jedno na potretie škoricových buchiet,
  • štipka soli.

Ingrediencie na škoricovú náplň:

  • 4 PL škorice,
  • 80 g cukru,
  • 75 g masla.
Škorica im dodáva nezameniteľnú vôňu.
Foto: shutterstock/amphaiwan

Z týchto pomerov vychádza približne 24 slimákov, samozrejme, záleží na tom, na koľko kusov nakrájate roládu z cesta.

Spôsob prípravy:

V miske rozdrobte droždie. Pridajte lyžičku cukru, lyžicu múky a 50 ml vlažného mlieka. Je dôležité, aby mlieko nebolo ani príliš teplé, pretože by mohlo zničiť kvasnice, ani príliš studené, pretože kvasnice nevykysnú. Zmiešajte ingrediencie a nechajte asi štvrť hodiny pôsobiť, aby droždie vzišlo.

Medzitým nasypte múku do samostatnej misy. Primiešajte soľ a cukor, pridajte zvyšné mlieko a nakoniec vykysnutý kvások. Cesto zmiešajte a potom ho vymieste ľubovoľným spôsobom, buď pomocou kuchynského robota, alebo ručne. Ja dávam prednosť kuchynskému robotu, ale viem, že sa tu nájdu aj tradicionalisti. V tejto fáze pridajte vaječné prísady. Pokračujte v miesení niekoľko minút a pridajte mäkké maslo. Cesto na škoricové slimáky by malo byť pružné, hladké a malo by sa dobre oddeľovať od ruky. Prikryte ho bavlnenou utierkou a nechajte ho hodinu na teplom mieste, aby zdvojnásobilo svoj objem.

Pripravte si pracovnú plochu alebo dosku. Poprášte ju múkou, aby sa vám cesto lepšie rozvaľkalo. Chvíľu ho mieste, rozdeľte na polovicu a každú polovicu rozvaľkajte do tvaru štvorca. Cesto potrite mäkkým maslom, potom posypte škoricou a cukrom. Zrolujte a nakrájajte na kúsky. Závitky položte na plech vystlaný papierom na pečenie a nechajte ich asi 20 minút mierne vykysnúť. Potom ich potrite rozšľahaným vajíčkom a pečte 20 minút pri teplote 175 stupňov Celzia s možnosťou pečenia zhora nadol.

Aby sa slimáky leskli, po upečení a miernom vychladnutí ich potrite citrónovou polevou.
Foto: shutterstock/alina_danilova

Recept na škoricové slimáky je takmer hotový. Aby sa slimáky leskli, po upečení a miernom vychladnutí ich musíte potrieť citrónovou polevou. Ako pripravíte polevu? Jednoducho vyšľahajte niekoľko lyžíc práškového cukru so šťavou z jedného citróna.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Recept na neskutočne chutné čučoriedkové buchty ako od babičky. Vždy sa dobre podaria

Už žiadne nudné buchty. Urobte z cesta guľôčky a položte na ne vidličku. Výsledok vás prekvapí


Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Pred umiestnením na plech ho namočte. Vyriešite tak pretrvávajúci problém. Pečenie bude radosť

23.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: súkromný archív). Ako nalepiť papier na pečenie a čo robiť, ak sa naň pečivo prilepí? Nepotrebujete žiadne ďalšie nástroje…

Smažíte mäso takýmto spôsobom? Nebuďte prekvapení, ak z neho vytečie voda. Radšej sa držte týchto pravidiel

22.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Aleksei Isachenko). Voda, ktorá pri pečení vytečie z mäsa, okamžite znižuje našu chuť do jedla. Nevyzerá to veľmi lákavo…

Moja mama týmto punčom vždy namáčala piškótu. Koláč nikdy nebol suchý. Len voda a 3 prísady

22.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Evgeniya Sheydt). Do čoho mám namočiť piškótu? Túto otázku si kladie každý, kto sa pustil do prípravy torty. Určite…

Recept na expresný a ultra zdravý chlieb. Pripravíte ho za 3 minúty

21.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Joanna 12). Máte chuť na čerstvý domáci chlieb, ktorý nielen výborne chutí, ale aj podporuje vaše zdravie? Tento recept…

Tento koláč prekoná aj jablkový koláč. Je jemný, ale nie príliš sladký

21.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/hlphoto). Sezóna sliviek sa začína koncom júla a trvá do začiatku októbra. Toto ovocie sa oplatí použiť na prípravu…

Auto Trendy

Pozrite si toto športové auto Dacia - absurdné alebo cool?

24.9.2024 Redakcia Auto trendy - Bolo by to najväčšie prekvapenie v automobilovom sektore za posledné roky. Vždy, keď sme hovorili o inom variante modelu Dacia, prejavili ste veľký záujem. Mám…

Kamery s umelou inteligenciou zaznamenali 109 detí bez bezpečnostných pásov

24.9.2024 Redakcia Auto trendy - Vysoká pokuta je tu najmenším rizikom. Devonská a cornwallská polícia vidí červenú - a nielen na semaforoch. Policajný zbor odhalil, že jeho kamery poháňané umelou…

Najobľúbenejšie auto v Európe.

24.9.2024 Redakcia Auto trendy - Titul najobľúbenejšieho auta v Európe v auguste získala už po šiesty raz v tomto roku Dacia Sandero. Tento cenovo dostupný model je zároveň najobľúbenejším modelom…

Mercedes oslavuje úspech vo Formule 1 špeciálnou edíciou AMG GT 63 Pro

23.9.2024 Redakcia Auto trendy - Pri príležitosti Veľkej ceny Singapuru oslavuje Mercedes-Benz spolu so svojím partnerom Petronas úspech vo Formule 1. V rámci tohto podujatia nemecký výrobca predstavuje limitovanú edíciu…

Spoločnosť Stellantis podniká kroky, aby sa vyhla situácii, v ktorej sa ocitol Volkswagen. Skupina nechce zatvoriť továrne

23.9.2024 Redakcia Auto trendy - Skupina Stellantis sa chce vyhnúť zatváraniu závodov, ako to oznámila spoločnosť Volkswagen. Aké opatrenia spoločnosť prijíma?

Mýtus alebo pravda: Musíte mať od novembra prezuté zimné pneumatiky? Odpoveď nájdete v cestných predpisoch

23.9.2024 Redakcia Auto trendy - Mali by byť od novembra všetky autá vybavené zimnými pneumatikami bez ohľadu na to, po akom type cesty budú jazdiť? Mnohí vodiči nevedia, či ide…

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov