09.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/stavklem).
Pre mnohých ľudí môže byť lúskanie vlašských orechov náročné kvôli tvrdej škrupine. Existujú však jednoduché spôsoby, ktoré vám s touto úlohou môžu pomôcť. Všetko, čo musíte urobiť, je vykonať jednu jednoduchú akciu, ktorá vám zaberie len chvíľu.
Škrupina vlašských orechov je v porovnaní s inými druhmi orechov pomerne tvrdá a hrubá. Patrí medzi jej najcharakteristickejšie prvky a chráni interiér napríklad proti škodcom. Škrupinu je zvyčajne ťažké rozbiť alebo odstrániť ručne, takže sú často potrebné špeciálne nástroje, ako je luskáčik alebo kliešte na škrupiny. Stačí však jeden šikovný trik, ktorý vám uľahčí úlohu a tieto oriešky rozlúsknete bez námahy.
Aké sú výhody konzumácie vlašských orechov? Sú bohaté na vitamíny a minerály
Vlašské orechy sú výnimočne výživnou a hodnotnou diétnou zložkou, bohatou na zdravé tuky, bielkoviny, vlákninu, vitamíny a minerály. Obsahujú veľké množstvo omega-3 a omega-6 mastných kyselín, ktoré priaznivo pôsobia na zdravie srdca a mozgu.
Okrem toho sú výborným zdrojom vitamínu E, B6 a vitamínu K. Z minerálov sú tieto orechy zdrojom horčíka, fosforu, medi a mangánu. Okrem toho obsahujú aj značné množstvo antioxidantov, ako sú polyfenoly a flavonoidy. Preto sa odporúča ich pravidelná konzumácia.
Ako lúpať vlašské orechy bez starého otca? Všetko, čo potrebujete, je horúca voda
Mnoho ľudí, hoci oceňujú chuť vlašských orechov, ich odrádza od ich jedenia, pretože je ťažké odstrániť tvrdé škrupiny, v ktorých sú uzavreté. Našťastie existuje jednoduchý spôsob, ako tento problém vyriešiť. Ak nemáte tradičný luskáčik, môžete použiť nasledujúci trik: orechy zalejte vriacou vodou a počkajte asi pol hodiny.
Po uplynutí tejto doby len jemne zatlačte nôž na miesto, kde sa polovice spájajú. Mali by sa oddeliť bez veľkého úsilia. Vďaka tejto jednoduchej technike bude lúpanie vlašských orechov oveľa jednoduchšie a časovo menej náročné, čo vám umožní vychutnať si ich chuť bez zbytočnej námahy.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Chlieb pevne zabaľte a vložte slamku. S týmto výrobkom chlieb vydrží až pol roka
Túto chybu v kuchyni robíme inštinktívne. Vajcia sa rýchlejšie kazia
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.