10.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/NickolastockFoto: shutterstock/Nickolastock).
Tuniaková nátierka je nápad na zdravý a chutný doplnok jedla. Ocenia ju tí, ktorí si chcú pripraviť zdravé jedlo, ale nemajú veľa času na varenie. Základný recept na tuniakovú nátierku sa dá ľahko upraviť. Tentoraz navrhujeme zaradiť do receptu jedno z najzdravších druhov ovocia. Túto tuniakovú nátierku môžete podávať pri rôznych príležitostiach, každodenných aj slávnostných.
Univerzálna tuniaková nátierka
Môže byť ideálna na rýchly a sýty obed alebo večeru. Skvele chutí aj ako nátierka na chlieb počas raňajok. Nič vám nebráni podávať ju na večierkoch a iných slávnostných posedeniach pri stole, keď sa premení na lákavý dip k zelenine a chrumkavým pochutinám. Tuniakovú nátierku môžete zvážiť ako nápad na plnku do plnených vajíčok – táto inšpirácia sa vám bude hodiť nielen pri plánovaní veľkonočného menu.
Rýchly recept pre zaneprázdnených ľudí
Príprava chutnej nátierky vám nezaberie viac ako štvrťhodinu. To neznamená, že domáce jedlá musia byť časovo náročné. Na chutných a pôsobivých jedlách si môžete pochutnať aj v tie dni, keď sa vám zoznam iných povinností zdá nekonečný. Tentoraz vám odporúčame pripraviť nátierku z tuniaka a avokáda, ktorá chutí vynikajúco a je zároveň zdrojom cenných živín.
Recept na nátierku z tuniaka a avokáda
Môžete si ju ľahko prispôsobiť vlastným chuťovým preferenciám. Máte radi trochu pikantné jedlá? Pridajte väčšiu porciu korenia, recept môžete obohatiť trochou chilli papričiek. Náš recept na tuniakovú nátierku je miernejšou, a teda univerzálnejšou verziou tejto pochúťky.
Potrebné ingrediencie:
- 1 konzerva tuniaka vo vlastnej šťave
- 1 avokádo
- 1 vajce
- 1 čajová lyžička horčice
- čerstvá pažítka
- kvapka citrónovej šťavy
- soľ a korenie podľa chuti
Spôsob prípravy:
- Vajíčko uvarte natvrdo. Po vychladnutí odstráňte škrupinu a nakrájajte ho na malé kocky.
- Umyte a osušte pažítku a potom ju nakrájajte. Tuniaka vyberte z konzervy a roztlačte vidličkou.
- Avokádo rozrežte na polovicu, vydlabte dužinu, vložte do misky a pokvapkajte citrónovou šťavou. Zabráni sa tak jeho stmavnutiu.
- Ovocie zmiešajte s tuniakom, vajcom a pažítkou. Počas miešania pridajte horčicu a korenie.
- Zmiešajte do hladka.
Dôležitá je prezentácia
Ak používate tuniakovú nátierku na plnenie vajíčok alebo pripravujete tartinky ako pohostenie pre hostí, dbajte na to, aby vaše občerstvenie vyzeralo lákavo. Ozdobte ich čerstvými klíčkami, plátkami reďkovky alebo kúskami čerstvej uhorky.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Vajíčková nátierka, o ktorej snívalo len niekoľko filozofov. Jedna prísada všetko zmení
Zdravá a výživná nátierka na chlieb. Na jeseň zaraďte do svojho jedálnička
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.