14.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/ksenee).
Tvarohový koláč je jedným z tých dezertov, ktoré nemeníme veľmi často. Zvyčajne sa držíme jedného receptu, ktorý máme radi a ktorý nám vychádza. Tentoraz odporúčame pridať ten jeden detail, ktorý ho urobí chutnejším. Táto kombinácia je sladká a chutná.
Na internete nájdete rôzne recepty, ktoré vám poradia, ako pripraviť ten najlepší tvarohový koláč. Každý z nich zaručuje tú správnu chuť, že sa vydarí a, samozrejme, že nespadne. Aj my musíme povedať, že tento recept má všetko, čo sme spomínali. Sladký cheesecake je vždy nadýchaný, jemný a má vyváženú chuť. Zásluhu na tom, že nepadá, má práve tá extra hmota.
V tomto recepte sa používa hmota z maku. Tá sa nanesie na korpus a potom sa na ňu rozotrie tvaroh. Táto kombinácia chutí je originálna nielen chuťovo, ale aj vzhľadovo. Ak chcete podávať niečo, čo zaujme, potom je to určite vaša voľba.
Recept na tvarohový koláč s makom
Ingrediencie na cesto:
- 400 g pšeničnej múky,
- 4 PL cukru,
- 100 g margarínu,
- čajová lyžička prášku do pečiva,
- vajce,
- lyžica 18% smotany.
Ingrediencie na makovú náplň:
- plechovka pripravenej makovej zmesi,
- 4 vajcia,
- 125 g margarínu.
Ingrediencie na tvarohovú hmotu:
- 1 kg mletého tvarohu,
- 4 vajcia,
- 175 g cukru,
- 60 g smotanového pudingu,
- 3/4 kocky margarínu.
Spôsob prípravy:
- Prípravu tvarohového koláča začnite prípravou cesta. Do väčšej misy preosejeme pšeničnú múku, pridáme cukor a prášok do pečiva. K suchým prísadám pridajte vajce, smotanu a nakrájaný margarín.
- Všetky prísady v mise dôkladne premiešajte a mieste, kým cesto nebude hladké a jednotné.
- Pripravené ho necháme v mise a prikryjeme utierkou. Nechajte ho odpočívať, kým budete robiť hmoty.
- Teraz je čas pripraviť makovú zmes. Margarín vložte do hrnca a roztopte, potom nechajte mierne vychladnúť.
- Oddeľte bielka od žĺtkov a vyšľahajte ich do tuhej peny. Postupne pridávajte žĺtky a stále miešajte. Nakoniec pridáme pripravenú makovú zmes a rozpustený margarín. Prísady spolu miešajte, kým sa dobre nespoja.
- Posledná je tvarohová zmes. Tentoraz dajte do hrnca margarín a roztopte ho na miernom ohni, nechajte vychladnúť.
- Bielka vyšľaháme spolu s práškovým cukrom do hladkej a nadýchanej peny. Postupne a za stáleho šľahania pridávame žĺtky, potom tvaroh, margarín a nakoniec puding. Všetko vymiešame do hladka.
- Formu vyložíme papierom na pečenie. Dno vyložte pripraveným tortovým cestom, potom nalejte makovú zmes a nakoniec tvarohovú zmes. Koláč vložte do rúry vyhriatej na 180 °C a pečte približne 80 minút. Koláč nechajte vychladnúť, potom ho rozdeľte na porcie a podávajte.
Redakcia Vášeň v tebe.
Súvisiace články:
Keď mám nečakaných hostí, bežím urobiť tento nepečený koláč. Je hotový za 10 minút
Ikonický nepečený tvarohový koláč. Obohaťte 3 prísady o ďalšie a dodáte mu charakter
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.