17.3.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Iva Vagnerova).
Bábovka je chutné pečivo, ktoré sa najviac spája s Veľkou nocou, hoci mnohí ľudia ju pripravujú aj bez tejto príležitosti. Vyskúšajte tento recept na dvojfarebnú bábovku, ktorý je jednoduchý a nevyžaduje si hodiny strávené v kuchyni. Tento koláčik bude na veľkonočnom stole vyzerať skvele.
Veľká noc sa rýchlo blíži. Je dobré naplánovať si jedálny lístok už teraz, a to nielen na slávnostnú večeru, ale aj na sladké občerstvenie, ktoré doplní aromatickú kávu alebo ovocný čaj. Pozrite si tento recept na dvojfarebnú bábovku.
Ingrediencie na dvojfarebnú bábovku
Z lacných a bežne dostupných produktov môžete upiecť dvojfarebnú bábovku. Nezabudnite ingrediencie vybrať z chladničky skôr a nechať chvíľu odstáť, pretože musia mať izbovú teplotu.
Tu je ich zoznam:
- 230 g pšeničnej múky;
- 150 g cukru;
- 120 g masla;
- 125 ml mlieka;
- 100 g horkej čokolády;
- 80 ml 18% smotany;
- 2 vajcia;
- 1 čajovú lyžičku sódy bikarbóny;
- 1 čajovú lyžičku prášku do pečiva;
- 1 čajovú lyžičku strúhanej pomarančovej kôry.
Recept na dvojfarebnú bábovku
Recept na dvojfarebnú bábovku je jednoduchý. Stačí, ak budete postupovať podľa jednotlivých krokov. Príprava cesta trvá len 15 minút, pretože nemusíte čakať, kým bábovka s droždím vykysne. Ušetríte aj čas na miesenie.
Ako pripraviť dvojfarebnú bábovku? Tu je recept:
- Celozrnnú múku zmiešajte so sódou bikarbónou a kypriacim práškom.
- Mlieko zmiešajte s 18% smotanou.
- Maslo a cukor vyšľahajte do bledého nadýchaného cesta.
- Pomaly primiešajte suché prísady a pridajte mlieko a smotanu.
- Vzniknuté cesto rozdeľte na dve časti: do prvej časti pridajte rozpustenú čokoládu a do druhej časti pomarančovú kôru. Obe časti premiešajte.
- Tortovú formu vyložte papierom na pečenie.
- Pomocou veľkej lyžice dávajte do formy svetlé a tmavé cesto.
- Dvojfarebnú bábovku pečte 60 minút pri teplote 170 °C.
- Suchou tyčinkou skontrolujte, či je bábovka hotová, vyberte ju a nechajte vychladnúť.
- Nakoniec bábovku polejte čokoládovou polevou alebo posypte práškovým cukrom.
Redakcia Vášeň v tebe,
Súvisiace články:
Vyskúšajte bábovku podľa Ivany Gáborík
Ďakujeme, že ste si prečítali náš článok. Odporúčame vám sledovať nás v službe Google News.