Objavte v sebe ženskú vášeň
- svoju hybnú silu.

Logo

„Bez vášne nemáte energiu.
Bez energie nemáte nič.“

Warren Buffet

Krása,

Na tvári to bude fungovať ako botox. Stačí pravidelné používanie

18.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Shutterstock/Poznyakov). S banánovými šupkami sa najčastejšie nakladá ako s odpadom a končia v koši. To je chyba, pretože sa dajú použiť… v starostlivosti o...

18.03.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: Shutterstock/Poznyakov).

S banánovými šupkami sa najčastejšie nakladá ako s odpadom a končia v koši. To je chyba, pretože sa dajú použiť… v starostlivosti o tvár. Tu je jednoduchý a rýchly recept na vyhladenie, rozjasnenie a osvieženie pleti.

Banán je pokladnicou cenných vlastností pre pokožku. Ako ho použiť v starostlivosti o tvár?
Foto: Shutterstock/Poznyakov

Starostlivosť o tvár má mnoho mien. Niekedy nemusíte používať drahú kozmetiku, ale použite domáce prostriedky na osvieženie, hydratáciu a vyhladenie pokožky. Na internete sa už dlhší čas objavujú rôzne triky na starostlivosť, v ktorých hrá hlavnú úlohu obľúbené ovocie.

Banán: vlastnosti starostlivosti

Ide o banány, ktoré sú skvelým zdrojom vitamínu A, C, E, K a vitamínov skupiny B. Sú tiež bohaté na zložky ako horčík, draslík, fosfor a vápnik, obsahujú veľa vlákniny a odporúčajú sa ľuďom s nízkou energetickou hladinou. Zaradenie banánov do vášho denného jedálnička určite „prinesie ovocie“. Pozor by si však mali dávať ľudia, ktorí bojujú s cukrovkou – banán obsahuje veľké množstvo prírodných cukrov.

Banán je tiež skvelý na rituály krásy. Vďaka vysokému obsahu draslíka, horčíka a vitamínu B sa ovocie skvele hodí ako prísada do domácej pleťovej masky. Môžete použiť aj banánovú šupku. Nevyhadzujte ju – má tiež množstvo cenných vlastností a pomôže rýchlo vyhladiť a osviežiť pokožku.

Expresné vyhladenie tváre? Vyskúšajte trik s banánovou šupkou

Antioxidanty v ňom obsiahnuté upokojujú podráždenia, urýchľujú regeneráciu pokožky a pomáhajú riešiť jazvy po akné. Poradí si aj s opuchmi a tmavými kruhmi pod očami. Najprv si okolo očí naneste gél z aloe vera a potom naň naneste banánovú šupku. Počkajte pol hodiny a jemne vmasírujte zvyšný gél.

Ak chcete rýchlo vyhladiť a osviežiť tvár, môžete si pripraviť špeciálny peeling z banánovej šupky. Najprv si dôkladne očistite pokožku tváre.

Ďalší krok: priložte banánovú šupku na tvár (vnútornou stranou). Potom jemne masírujte tvár, krk a dekolt. Tento postup by mal trvať niekoľko minút. Po pol hodine zmyte zvyšky „peelingu“ vodou. Potom môžete na tvár naniesť hydratačný krém. Pleť bude osviežená, žiarivá a hladká.

Vnútorná časť šupky a dužiny banánov obsahuje vitamín C, ktorý rozjasňuje pokožku a pomáha jej zbaviť sa voľných radikálov. Vitamíny A a E zase pomáhajú spevniť pokožku a zabraňujú jej predčasnému starnutiu. Vitamín K upokojuje podráždenia a pomáha odstraňovať takzvané červené „pavúky“.

Obľúbené ovocie určite poslúži v starostlivosti o tvár ženám, ktorých pokožka býva suchá, pretože ju hydratuje.
Foto: Pexels/Anna Shvets

Banánová maska: jednoduchý recept

Obľúbené ovocie určite poslúži v starostlivosti o tvár ženám, ktorých pokožka býva suchá, pretože ju hydratuje. Banán je bohatý na vitamíny, antioxidanty a minerály, ktoré majú protizápalové a antibakteriálne vlastnosti. Je to tiež prírodný liek na zafarbenie a všetky nedokonalosti.

Aj keď má takáto starostlivosť mnoho výhod, obozretní by mali byť ľudia s citlivou pokožkou alebo alergiami na tieto plody. V takom prípade je najlepšie sa tohto typu starostlivosti vzdať – namiesto hydratácie, osvieženia a vyhladenia môžeme pokožke spôsobiť nežiaducu alergickú reakciu.

Redakcia Vášeň v tebe.

Súvisiace články:

Zničila si prsia plastickou operáciou. „Boli posunuté smerom nadol a do strany.“

Hľadala som niečo na akné a našla som zlato. Lekárnik povedal, že je to prírodné antibiotikum


Varovanie

Vážení čitatelia - diskutéri. Podľa zákonov Slovenskej republiky sme povinní na požiadanie orgánov činných v trestnom konaní poskytnúť im všetky informácie zozbierané o vás systémom (IP adresu, mail, vaše príspevky atď.) Prosíme vás preto, aby ste do diskusie na našej stránke nevkladali také komentáre, ktoré by mohli naplniť skutkovú podstatu niektorého trestného činu uvedeného v Trestnom zákone. Najmä, aby ste nezverejňovali príspevky rasistické, podnecujúce k násiliu alebo nenávisti na základe pohlavia, rasy, farby pleti, jazyka, viery a náboženstva, politického či iného zmýšľania, národného alebo sociálneho pôvodu, príslušnosti k národnosti alebo k etnickej skupine a podobne. Viac o povinnostiach diskutéra sa dozviete v pravidlách portálu, ktoré si je každý diskutér povinný naštudovať a ktoré nájdete tu. Publikovaním príspevku do diskusie potvrdzujete, že ste si pravidlá preštudovali a porozumeli im.



Odporúčame

Pridajte ho do ovsenej kaše a zvyšok naneste na vlasy. Toto je najlepší kondicionér po lete

16.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/fongbeerredhot). Starostlivosť o vlasy nevyžaduje, aby sme si kupovali drahú kozmetiku. Môžeme sa o ne starať pomocou prírodných produktov,…

Získaju „tehličky“ bez jediného brušáku. Príde tento trend aj na Slovensko? Muži sa zverili do rúk chirurgov

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Atstock Productions). Je možné získať "tehličky" pomocou plastickej chirurgie? Hoci estetická medicína bola donedávna doménou žien, jej služby využíva…

Kozmetika za drobné vyživuje vlasy a nechty. Skutočná vitamínová bomba

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Zhur_Sa). Po letnej sezóne sa oplatí postarať sa o stav našich vlasov, ktoré mohli byť poškodené suchým vzduchom. Skvelým…

V septembri stavte na túto farbu nechtov. Vyzerá módne a draho, akoby zišla z prehliadkového móla

15.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Snezhana_G). Radi by ste mali manikúru, ktorá zodpovedá ročnému obdobiu, ale nudia vás klasické jesenné odtiene, ako je bordová…

Domáci liek na sivé vlasy bez farbenia. Rýchly, účinný a lacný

14.9.2024 Redakcia Vášeň v tebe (Foto: shutterstock/Veja). Sivé korienky vlasov sú zvyčajne niečo, čo chceme skryť. Málokto sa však rozhodne navštíviť kaderníctvo každý mesiac. Čo…

Auto Trendy

Ford Focus ST nemá dostatočný výkon? Zákazníci sa sťažujú a spoločnosť reaguje

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Má najvýkonnejší Focus menej koní, ako výrobca sľubuje? Spoločnosť priznala, že dostala takéto signály od svojich zákazníkov a rozhodla sa túto záležitosť ďalej preskúmať.

Kia EV2 (2025): Malé kórejské elektrické vozidlo v predpremiére

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Naše stvárnenie predpovedá línie malého kórejského elektromobilu Kia EV2, ktorý sa očakáva v roku 2025.

Čína odporúča výrobcom automobilov, aby neinvestovali v Európe

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Na stretnutí s priemyselným odvetvím Peking odporučil, aby sa automobilky nestavali v zahraničí. Zároveň sa usiluje o dosiahnutie dohody o clách. Čína odporúča výrobcom automobilov…

Nové bezpečnostné vozidlo MotoGP

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Nová generácia BMW M5 sa bude používať ako bezpečnostné vozidlo v MotoGP. Hybridný sedan s výkonom 727 koní bol predstavený na špeciálnom podujatí.

Hyundai pripravuje uvedenie nového veľkého SUV. Kedy bude predstavený ďalší Ioniq 9?

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Hyundai uvedie na trh nové veľké elektrické SUV, ktoré bude úzko spolupracovať s modelom Kia EV9. Predstaviť by sa mal koncom tohto roka. Hyundai uvedenie…

Dongfeng Box debutuje v Európe: Čínsky hatchback dlhý niečo vyše 4 metrov

16.9.2024 Redakcia Auto trendy - Technologický čínsky hatchback s tvarmi navrhnutými tak, aby maximalizovali vnútorný priestor, má množstvo palubných technológií a V2L.

Vstupujete na článok s obsahom určeným pre osoby staršie ako 18 rokov.

Potvrdzujem že mám nad 18 rokov
Nemám nad 18 rokov